Home>Berichten>Industriële IoT>Oplossing voor gebouwautomatisering – Genea werkt met OnLogic

Oplossing voor gebouwautomatisering – Genea werkt met OnLogic

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: september 1st, 2020·4,8 min read·

Moderne commerciële gebouwen bieden veel mogelijkheden voor gebouwautomatisering. Omdat technologie een integraal onderdeel wordt van elke wand, vloer en plafond, wordt het beheer van deze complexe systemen steeds uitdagender. Het team van Genea ontwikkelt innovatieve tools om het beheer van onroerend goed buiten kantooruren voor iedereen gemakkelijker te maken.

We spreken met Brian Haine, hoofd Technical Services bij Genea, over hoe cloudservices de manier veranderen waarop vastgoedbeheerders en huurders met elkaar en met gebouwautomatiseringssystemen omgaan.

Genea levert cloudgebaseerde oplossingen voor gebouwautomatisering

Brian Haine of GeneaMaak kennis met Brian Haine, Genea’s goeroe op het gebied van energiebeheersystemen. Hij is al ongeveer 25 jaar actief op het gebied van energiebeheer, de afgelopen 10 jaar bij Genea. Momenteel is hij de directeur van het Technical Services Team. Daar houdt hij zich 24/7, 365 dagen per jaar, bezig met de ondersteuning van alle technische behoeften van Genea’s klanten.

Hoe heeft Genea zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

Genea ACS CloudGenea heeft jarenlang één kernproduct gehad: het After Hours Control System (ACS Cloud). Terwijl we deze service perfectioneerden, vroegen we onze klanten na verloop van tijd: “Waar kunnen we je nog meer mee helpen?”. Een verbazingwekkend aantal van onze klanten klaagde over diverse pijnpunten. Onder ander het verzamelen van meterstanden en bijbehorende facturering naar de huurder toe. En zo werd ons tweede product, Automated Meter Reading and Billing (AMRB) deel van ons serviceaanbod.

Wat zijn enkele van de belangrijkste hardware-uitdagingen waar jullie tegenaan lopen?

Een van onze unieke hardware-uitdagingen is dat we verschillende typen veelsoortige poorten op hetzelfde apparaat nodig hebben. Daarnaast hebben we betrouwbaarheid en een redelijke prijs nodig. Het is niet gemakkelijk om een bedrijf te vinden met een snelle doorlooptijd en een deskundig technisch team!

Het klinkt alsof je in het verleden problemen hebt gehad met de aanschaf van hardware.

Ja! Absoluut. Geen enkel bedrijf kon ons voorzien in de ondersteuning dat wij nodig hebben, zonder een levertijd van acht weken. Ongeacht de ordergrootte. En het ergste was dat ze onderdelen wijzigden zonder dit aan ons door te geven. Ze informeerden ons twee dagen vóór de betreffende datum over het einde van de levensduur. Er was geen technische ondersteuning en het verkoopteam belde of mailde pas na weken terug als ze dat al deden. Je vraagt je af hoe deze bedrijven overeind blijven!

Kun je iets meer vertellen over jullie nieuwe hardwareplatform?

Genea Custom Hardware PlatformWe gebruiken OnLogic-hardware als de gateway tussen Genea en EMS-systemen (energiebeheersystemen) van de klant. De computer fungeert als onderdeel van onze eigen interface die ons in staat stelt kantoren te voorzien van HVAC en verlichting en automatisch de meterstanden uit te lezen als onderdeel van onze ACS Cloud- en AMBR-services. Daarnaast communiceert deze onafgebroken met ons bewakings- en alarmsysteem.

Wat maakt ACS Cloud van Genea zo bijzonder? 

ACS Cloud is speciaal omdat huurders buiten de normale kantoortijden de verlichting in hun pand kunnen regelen en met behulp van een app HVAC- en verlichtingsservices kunnen aanvragen. Als iemand wil dat we een verzoek invoeren of als iemand problemen heeft met bepaalde diensten, dan is er altijd iemand bij Genea die hen direct helpt, ongeacht de dag of het tijdstip. Omdat we een bewakingssysteem voor al onze klanten hebben, zijn we vaak al vóór de monteur op de hoogte van technische problemen.

Wat heeft jullie ertoe gebracht om te kiezen voor de specifieke OnLogic-pc die jullie gebruiken?

De afgelopen jaren hebben we zelf een aantal OnLogic-pc’s geprobeerd, maar we konden nooit een pc vinden die aan al onze criteria voldeed. Jullie team heeft ons bij het selectieproces geholpen en ons een aantal opties en prijzen gegeven. Het fijnste van OnLogic was dat we een aantal systemen konden proberen voordat we de knoop hebben doorgehakt. Daarbij hadden we volledige toegang tot de technische ondersteuning. Iets waar we volop gebruik van hebben gemaakt!

Noem één belangrijk aspect van het werk dat jullie bedrijf doet dat dikwijls over het hoofd wordt gezien of wordt ondergewaardeerd?

Ik denk dat dit het klantondersteuningsteam is. Onze 24/7 klantondersteuning is echt de beste in deze sector en daar zijn we waanzinnig trots op. Dit was uiteindelijk het geheime ingrediënt waardoor ons bedrijf zo is gegroeid!

Waarin onderscheidt Genea zich van de concurrentie?

Behalve dat geen enkel ander bedrijf 24/7 klantondersteuning biedt, zijn we een van de weinige bedrijven die zich volledig toeleggen op de werking van ons product op alle EMS-platformen.

Wat voor klanten gebruiken Genea-producten en -diensten? Welke potentiële klanten willen jullie nog bereiken?
Genea Building Automation Cabinet

De meeste van onze klanten zijn commerciële vastgoedeigenaren en vastgoedbeheerorganisaties. Iedereen die nog steeds handmatig meterstanden moet uitlezen en met spreadsheets werkt om huurders te factureren, moet beslist contact met ons opnemen! Bovendien maken veel kantoorpanden nog te weinig gebruik van marketing tools als websites en apps om te communiceren met hun huurders en beschikbare kantoorruimte te verhuren. Daarom bieden we ook een website- en app-service.

Wat biedt de toekomst voor de vastgoedbeheersector?

Een van de belangrijkste groeistimulansen in onze sector is absoluut de technologie. Technologie waarmee vastgoedteams handmatige processen kunnen vervangen, zal steeds waardevoller zijn. Maar verder gaat er niks boven een goede, ouderwetse klantenservice. Er zijn heel wat coole producten, maar er zijn er maar weinig die worden ondersteund door betrouwbare ondersteuning voor de mensen die deze producten gebruiken. Dit is altijd een essentieel onderdeel van ons bedrijf geweest en daar letten we ook op wanneer we zaken doen met andere bedrijven.

In het verhaal van Genea kun je meer lezen over over hoe we samen met Genea propriëtaire hardware met hun eigen merknaam hebben gemaakt voor hun toepassing.

Opmerking: Deze blog is oorspronkelijk gepost op 17 april 2017. De content is bijgewerkt op dinsdag 1 september 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen