Home>Berichten>Industriële IoT, Techniek uitgelegd>OnLogic Live – IGEL Ready evenement Recap

OnLogic Live – IGEL Ready evenement Recap

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd·Published On: april 29th, 2021·5,4 min read·

Je krijgt niet elke dag de kans om de CEO van een vooraanstaand technologiebedrijf uit te nodigen voor een live discussie. Toen Jed Ayres, Global CEO van IGEL Technology, ermee instemde om mee te doen konden we niet wachten om OnLogic Live – IGEL Ready te organiseren. Dankzij zijn inspanning is IGEL uitgegroeid tot een leider in de efficiënte OS wereld.

Tijdens dit evenement sprak Patrick Metzger (Partner Marketing Manager bij OnLogic) met James Floyd (Sales Engineering Manager bij OnLogic) en Jed Ayres.

IGEL OS is gemaakt voor efficiëntie en managementgemak

Wanneer een bedrijf van plan is om de toegang tot technologie uit te breiden voor hun groeiende werknemersaantal of “eindgebruikers” zoals IGEL ze noemt, komen ze vaak bij het probleem van device management. Het onderhouden van bestaande apparaten, optimaliseren van de gebruikerservaring en het waarborgen van de veiligheid van de data kan een overweldigende taak worden. Zeker nu, wanneer meer medewerkers vanuit huis gaan werken.

Vaak is de eerste optie die bedrijven overwegen om meer medewerkers aan hun IT teams toe te voegen om handmatig te werken aan de groeiende kwantiteit en diversiteit van hun hardware. Er is echter een andere optie. IGEL OS maakt het mogelijk voor een diverse groep apparaten om één enkel, veilig, Linux gebaseerd besturingssysteem te gebruiken.

IGEL Ecosystem

Via IGEL’s partnerships met alle grote Virtual Desktops en middels protocollen om aan te sluiten op cloud workspaces kunnen de eindgebruikers hun werk doen. Denk daarbij aan bekende omgevingen zoals Windows. Met de beheersomgeving voor IT beheer je de bestaande apparaten met gemak en kun je simpelweg nieuwe apparaten instellen door voorgeconfigureerde system images toe te passen.

IGEL OS is verbazingwekkend licht

IGEL OS zelf is een licht, makkelijk te beheren en super veilig operating system. De read-only software past op een USB-drive met de mogelijkheid om te optimaliseren tot ongeveer 1GB. Daarbovenop vereist IGEL’s updatebeleid minder en snellere updates dan veel populaire besturingssystemen. Dit betekent minder onderbrekingen voor jouw werknemers zodat ze zich kunnen richten op productiviteit en hun hoofdverantwoordelijkheden.

“We denken dat onze systemen de toekomst zijn. Het is een bijna onzichtbaar besturingssysteem wat erg veilig is, een goede gebruikservaring biedt en op schaal beheerd kan worden. We hebben omgevingen met 100,000+ apparaten die beheerd kunnen worden door een paar mensen.”

Jed Ayres, Global CEO IGEL Technology

OnLogic en IGEL zijn toegewijd aan het milieu

OnLogic zet veel stappen om de impact op het milieu te minimaliseren. Hierbij valt te denken aan het hergebruik van verpakkingsmateriaal en het ontwikkelen van betrouwbare, duurzame systemen. Dat betekent dat de systemen niet zo vaak vervangen hoeven te worden. Het verzenden van de computers met IGEL OS geïnstalleerd betekent dat we het systeem direct kunnen leveren waar het nodig is. Dit elimineert de stap waar IT het systeem eerst moet imagen en dan opnieuw moet verzenden naar de locatie van de eindgebruiker.

IGEL OS kan de levensduur van veel computers verlengen, dit vermindert de hoeveelheid van e-waste op de vuilstortplaatsen. Omdat IGEL OS zo licht is kunnen simpele taken uitgevoerd worden. Zelfs op computers die niet sterk genoeg zijn om deze normaalgesproken uit te voeren. Daarnaast houd je je connecties veilig en los van potentiële gevaren van andere software die geïnstalleerd is op de thuiscomputer van de eindgebruiker. Dit wordt gerealiseerd doordat het Linuxgebaseerde OS los van het besturingssysteem op het apparaat gerund wordt. Dit vermindert de nood om extra hardware aan te schaffen en in te zetten voor tijdelijk gebruik.

Kies de juiste hardware voor een lange levensduur

De betrouwbaarheid van off-the-shelf hardware is erg afhankelijk van de omgeving waarin het geplaatst is of de betrouwbaarheid van de componenten zelf. Instroom van stof en vuil door de ventilatoren kan een averechts effect hebben op de meeste componenten. De ventilatoren zelf zijn vaak een zwak punt wat kan zorgen voor oververhitting en onherstelbare interne schade aan kan richten aan het systeem.

Door de ventilatoren te vervangen met fanless thermisch beheer, wat we OnLogic Hardshell Technologie noemen, zijn de zwakke punten verminderd. Ook bieden we apparaten aan die een breder bereik van temperatuur, schok en vibratie aankunnen. Daardoor kun je erop vertrouwen dat OnLogic’s thin clients langer leven en minder onderhoud vereisen. Zeker vergeleken met traditionele desktop computers in alle omgevingen. Zo verminderen we de e-waste die gegenereerd wordt door hardware die herhaaldelijk faalt.

Klaar om te gaan – IGEL Ready

Als je erop uit bent om te investeren in nieuwe hardware dan wil je natuurlijk weten dat het goed gaat werken met het besturingssysteem naar keuze. Dit is precies waarom IGEL het IGEL Ready programma heeft gelanceerd. Om de IGEL Ready benaming te ontvangen vereist IGEL dat voor elk apparaat onafhankelijk is geverifieerd. Uiteraard moet het ook goed werken met het IGEL OS.

“IGEL Ready gaat over het rendement voor onze klanten. IGEL Ready systemen zijn gecertificeerd en goed doordacht voor de levensduur van de technologie. Het is als een stempel van IGEL die zegt dat wij achter deze oplossingen staan.” Jed Ayres, Global CEO IGEL Technology

OnLogic engineers gebruiken software van IGEL om een reeks van tests uit te voeren. Dit doen ze op elke nieuwe thin client waarvoor we de IGEL Ready naam willen ontvangen. We geven de resultaten door aan IGEL voor controle voordat we het openstellen voor configuratie en verkoop.

“We kozen onze meest populaire industriële en rugged systemen om deze IGEL Ready te maken. Van klein en compact tot extreem robuust. In een adviserend gesprek zorgen we dat we de gebruikssituatie en omgeving van de klanten echt begrijpen. Zo kunnen we hen helpen met het kiezen van de beste oplossing voor hun benodigdheden.” James Floyd, OnLogic Sales Engineering Manager

Wanneer je een van onze thin clients met voorgeïnstalleerd IGEL OS bestelt, verminder je de energie die je moet steken in de implementatie en verzending naar de installatielocatie. 

Bekijk OnLogic Live: IGEL Ready on Demand en ontdek meer

OnLogic Live Event Screenshot

De combinatie van IGEL OS en OnLogic’s betrouwbare thin clients creëren een oplossing die veel IT professionals ideaal vinden. Makkelijke implementatie in een grote variatie aan omgevingen, minimaal onderhoud en veilige en efficiënte remote management op schaal. Tegelijkertijd bieden voordelen zoals stille werking, verschillende prestatie opties en een modern industrieel ontwerp een optimale gebruikservaring voor de eindgebruiker.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Patrick Metzger

Patrick is the Partnership Marketer at OnLogic. His love for technology started with building computers from components with his father as a child and continues to this day. With a professional background in IT, Marketing, Media Production and SaaS, communication is the passion that brings it all together. Patrick currently lives in Richmond, VT, taking advantage of all the outdoor adventures Vermont has to offer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen