OnLogic Live! Helix Launch

By ·Categorieën: Betrouwbaarheid, Industriële IoT, Vertrouw op OnLogic·Published On: augustus 10th, 2020·7,1 min read·

De premiere van onze eerste editie OnLogic Live heeft onlangs plaatsgevonden! Met de lancering van onze Helix-serie. De Helix-serie met industriële computers is nu beschikbaar voor gebruikers met edge verwerkings-, industriële IoT-, smart city-, smart factory-, AI- en automatiseringstoepassingen. Maar niet getreurd als je ons evenement gemist heb: we hebben het opgenomen en de link staat hieronder. Wanneer je liever de highlights wilt lezen – lees dan verder – we hebben alles uitgelicht.

In deze editie van OnLogic Live! kwamen de OnLogic-medewerkers Darek Fanton, Communicatiemanager en JP Ishaq, manager productontwikkeling aan het woord om alles over Helix te vertellen.

Bekijk de Helix launch video

Lees de Helix launch samenvatting

Bij OnLogic ontwerpen en produceren we al meer dan 17 jaar industriële en rugged computers. Met de Helix-serie zagen we de mogelijkheid om een nieuwe ontwerptaal en een nieuwe manier van denken over onze producten te introduceren. Onze productlancering bevat 2 systemen: de volledig fanless HX500 met focus op compactheid en hoge prestatiedichtheid, en onze fanless hybride HX600 voor uitbreidbaarheid en flexibiliteit.

10e Generatie Intel – nieuwe CPU-levenscyclus

Het gebruik van Intel’s nieuwe 10e generatie processors was een zeer belangrijke ontwerpkeuze voor Helix. In de industriële computerwereld is het niet ongebruikelijk dat systemen een of meer generaties achterlopen op de nieuwste processortechnologie. Voor Helix hebben we nauw samengewerkt met Intel om deze systemen direct te lanceren met de nieuwe 10e generatie architectuur, waardoor deze producten een nieuwe CPU-levenscyclus krijgen. Deze processors bieden een aanzienlijke prestatieverbetering ten opzichte van de vorige generatie, waaronder maximaal 10 cores op bepaalde modellen.

Helix 500 – compacte fanless krachtpatser

Met een hoogte van ongeveer 5 cm en een footprint ter grootte van een notitieblok, verpakt Helix 500 de prestaties en connectiviteit voor hedendaagse geavanceerde edge computertoepassingen in een compact systeem. Zoveel kracht in dit kleine formaat kan voor warmte creatie zorgen. Ons team heeft hard gewerkt om een thermische oplossing te garanderen die efficiënt, eenvoudig en kosteneffectief was voor deze systemen. Het was een uitdaging, omdat het kernsysteem passief wordt gekoeld, zonder ventilatoren of bewegende delen, maar deze fanless uitdagingen zijn de specialiteit van OnLogic.

Het koelvermogen van het systeem is evenredig met het oppervlak van de heatsink, dus je kunt geen gigantische GPU in dit systeem kwijt, maar dat is natuurlijk niet de markt waar deze computers voor bedoeld zijn.

Zelfs met deze kleine footprint kan de HX500 nog steeds overweg met desktop processors, en is hij niet beperkt tot de mobiele CPU’s die je vaak ziet in systemen met een kleine form factor zoals deze. En toch weet hij een bedrijfstemperatuur-bereik van 0-50 graden Celsius te behouden.

Helix 600: fanless hybride met uitbreidingsmogelijkheden

Met de HX600 wilden we een low-profile, krachtige industriële computer met opties tot grafische kaarten bieden, maar wel een die de solid-state betrouwbaarheid van het hoofdsysteem zou behouden. De HX600-uitbreidingsbay is geschikt voor fan-gekoelde kaarten en GPU’s, maar het moederbord blijft in een aparte, passief gekoelde ruimte – we noemen dit een fanless hybride oplossing.

Hoe onderscheidt Helix zich van de concurrentie?

We worden vaak gevraagd om meer prestaties en functies te stoppen in een steeds kleiner formaat, en met Helix wilden we al deze kennis over de markt en expertise meenemen naar dit nieuwe platform.

Helix onderscheidt zich van de concurrentie met de volgende functies:

 • Breed ingangsvermogen met overspanningsbeveiliging
 • Dual high-speed M.2 drives
 • 3 onafhankelijke schermen support
 • 64 GB RAM
 • Grafische kaarten of andere uitbreidingskaarten in de HX600
 • Tot aan een i9-processor

Waarom is dit het juiste moment voor lancering van Helix?

Er bestaat geen twijfel over het feit dat onze wereld de afgelopen maanden ingrijpend is veranderd en dat we allemaal voor nieuwe, ongekende uitdagingen staan. Die uitdagingen strekken zich uit tot de behoeften van degenen die oplossingen willen bedenken om die uitdagingen aan te gaan. Edge computing heeft al een revolutie teweeggebracht in het openbaar vervoer, detailhandel analytics, energie-infrastructuur, productie, en we zien nog meer vraag op al deze gebieden, om nog maar te zwijgen over de medische sector, de voedsel service industrie en het onderwijs.

Met Industry 4.0 zien we een toenemende behoefte aan automatisering en dit groeit alleen maar sneller. Daarnaast worden deze innovaties steeds vaker buiten temperatuurgecontroleerde kantooromgevingen gebouwd en daarmee onderworpen aan omstandigheden die traditionele hardware zou vernietigen.

Voor wie is Helix ?

We zien dat deze systemen worden gebruikt als workstations of remote machine vision-oplossingen. Ze kunnen worden geïnstalleerd in een plafond of op een medische kar of onder een werkbank, of elke andere uitdagende omgeving die nog steeds een geavanceerde computer vereist. Of elke toepassing waarbij betrouwbaarheid essentieel is.

Onze klantenbasis in de medische, logistieke en fabriek-sector zijn aan het groeien, en ze kunnen allemaal profiteren van de combinatie van geavanceerde prestaties, connectiviteit en betrouwbaarheid van de Helix serie.

Praktijkvoorbeelden van Helix

Er was al vroeg interesse in Helix. We hebben bijvoorbeeld samengewerkt met de teams van Amazon Web Services en ThingLogix aan een project genaamd Workwatch. Dit verzorgt temperatuur-monitoring en tracering, maar verstuurt ook dagelijkse screenings via tekst of e-mail naar werknemers/studenten. Het is ontworpen om mensen terug aan het werk en school te krijgen. Ze gebruiken Helix voor de dataverzameling en UI-controle, samen met Amazon Web Services voor data-afwerking en analyse.

Helix launch Q&A
OnLogic Live Helix Launch Screen shot

 • Hoe ontwerpt jullie team een systeem en kiezen zij welke functies worden aangeboden?
  • OnLogic hanteert een zeer marktgestuurde benadering voor systeemontwerp en systeemontwikkeling. We luisteren aandachtig naar de wensen van klanten in zowel projecten die we krijgen als de incidentele kansen die aan ons voorbij gaan. Deze informatie bevat alles, van de prestaties, tot de grootte, tot specifieke I/O-ontwerpen.
  • OnLogic ontwerpt niet alleen voor de huidige markt, maar ook voor wat er over 2, of meer dan 3 jaar nodig zal zijn. Onze klanten hebben vaak een oplossing met een lange levenscyclus nodig waarop ze kunnen vertrouwen om jarenlang consistent en relevant te zijn.
 • Is Helix een goede oplossing voor gebruik in voertuigen (in-vehicle toepassingen)?
  • Helix heeft een temperatuurbereik van 0-50 celsius, en dat is best normaal voor een industriële pc. Voor toepassingen in voertuigen adviseren we over het algemeen iets uit onze rugged lijn, zoals onze Karbon-serie. Deze kan presteren en heeft een temperatuurbereik van -40 celsius tot aan maar liefst 70 celsius en biedt aanvullende bescherming tegen schokken en trillingen.
 • Is Helix geschikt voor gebruik met draadloze netwerken en toepassingen?
  • Jazeker! Naast de dubbele ethernetpoorten bieden allebei de systemen WiFi/ Bluetooth-connectiviteit en optioneel 4G. Naarmate apparaten steeds meer verbonden raken, zorgt een mobiele connectiviteitsoptie ervoor dat de digitale communicatie kan blijven plaatsvinden, zelfs in situaties waarin geen bekabelde communicatie of WiFi beschikbaar is.
 • Werken jullie samen met softwareleveranciers?
  • We staan altijd open om mogelijkheden te verkennen met de juiste aansluiting om de markt te geven wat deze nodig heeft. Bij onze producten gaat het niet alleen om de technologie, maar ook om hoe ze in het ecosysteem passen.
 • Wat is Industry 4.0?
  • Dit is de term voor 4e industriële revolutie en de opkomst van automatisering. Connectiviteit speelt hier een belangrijke rol.
 • UL certificatie – overige certificatie
  • UL-certificering is onderweg en UL-listed configuraties zullen binnenkort beschikbaar zijn. We nodigen je uit om contact op te nemen met ons verkoopteam om daar meer over te weten komen voor de benodigheden van jouw project.
  • Bovendien hebben deze systemen zowel CE- als FCC-tests doorstaan, evenals aanvullende bescherming om EMC medical-ready te zijn. We zeggen “medical-ready” omdat onze klanten met medisch eindgebruik nog steeds testen moeten uitvoeren op hun specifieke configuratie.
 • Is Helix nu beschikbaar voor bestellingen?
  • Ja, beide systemen zijn te koop op onze website onlogic.com. Meer opties, waaronder extra GPU-keuzes, zullen binnenkort voorradig zijn. Ons verkoopteam kan helpen om vroege beschikbaarheid voor jou te garanderen. Ons verkoopteam is toegewijd om onze klanten te helpen bij het oplossen van problemen.
 • Komen er nog meer edities aan van OnLogic Live?

Onze favoriete reacties

We hebben ook 2 opmerkingen over de aantrekkingskracht van de Helix-serie. Ons design is een onderscheidende factor waar we erg trots op zijn!

“Onlogic producten zien er altijd geweldig uit. Deze nieuwe Helix-pc’s zien er ook super uit!”

 

 ​”Helix ziet er goed uit, gefeliciteerd! Verwacht niks anders van het OnLogic team.”

Neem contact op als je meer wilt ontdekken over Helix! Je kunt ook meer lezen over de Helix-serie op onze website. En als je zover bent, kun je er zelf een configureren!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen