Home>Berichten>Industriële IoT, Technologie>OnLogic Live: EdgeIQ en AWS – een samenvatting

OnLogic Live: EdgeIQ en AWS – een samenvatting

By ·Categorieën: Industriële IoT, Technologie·Published On: november 20th, 2020·9,6 min read·

Op 19 november 2020 organiseerden we een live event: OnLogic Live: IQ aan de Edge met AWS. Voor dit evenement nodigden we OnLogic-partners EdgeIQ en Amazon Web Services (AWS)  uit om een overzicht te geven van de IoT-orchestration oplossing van OnLogic. Deze oplossing bestaat uit EdgeIQ in de cloud met behulp van AWS en wordt aan de edge aangedreven door OnLogic-hardware. Als je het live event gemist hebt, kun je hier de samenvatting lezen of de aflevering hieronder terugkijken!

Ontmoet de presentatoren:

Patrick Metzger maakt deel uit van OnLogic’s partnership-team om ervoor te zorgen dat bedrijven de functies en voordelen van onze systemen begrijpen in combinatie met die van onze solution-partners.

Scott Cranton zorgt voor het succes van klanten bij EdgeIQ door bedrijven te helpen bij het evalueren van oplossingsmogelijkheden en deze snel en veilig in productie te nemen. 

Joseph Zaloker is de Principal IoT Segment Lead voor de VS, waar hij samenwerkt met AWS-partners zoals EdgeIQ en OnLogic om AWS IoT-services te gebruiken en zo bedrijven te helpen bij het oplossen van hun complexe digitale transformatieproblemen.

Photo of presenters

Over EdgeIQ

EdgeIQ levert software die digitale transformatie versnelt bij “connected product” bedrijven en hun partners die deze verkopen, implementeren, ondersteunen en gebruiken. EdgeIQ heeft software-as-a-service mogelijkheden. Voorbeelden daarvan zijn o.a.: lifecycle management van apparaten, service- en data-orchestration, monitoring van de apparaatstatus en configuratie op afstand. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat bedrijven meer uitdagingen van hun klanten kunnen oplossen.

EdgeIQ, Amazon Web Services, en OnLogic zijn de samenwerking aangegaan om een naadloze out-of-the-box oplossing te creëren. Er zijn al diverse klanten waar onze gezamenlijke oplossing is geïmplementeerd.

Voorbeeld van IoT-Orchestration in actie: gezondheidszorg

Een voorbeeld van een klant die onze gecombineerde oplossing gebruikt, is een leverancier met oplossingen voor gezondheidszorgtechnologie. Deze heeft een relevante oplossing gecreëerd voor de huidige klinische omgeving. Ze hebben audiovisuele apparaten ingezet bij ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze apparaten worden gebruikt om patiënten in contact te brengen met zorgverleners om zo direct fysiek contact te minimaliseren. Ze wilden deze oplossing naar de cloud verhuizen om nog meer mogelijkheden te creëren. “Videobellen” met externe familieleden en nieuwe mogelijkheden voor machine learning (ML) om de patiëntbewaking te verbeteren zijn daar voorbeelden van.

Diagram of IoT Orchestration with EdgeIQ, AWS and OnLogic

Deze toonaangevende leverancier van zorgoplossingen werkte samen met AWS, EdgeIQ en OnLogic. Om extra mogelijkheden en toegang te krijgen, werd deze patiëntenzorgoplossing herzien. Van een volledige on-premise oplossing naar de cloud implementatie. Hiervoor hebben ze OnLogic’s rugged computergateways aan de edge toegevoegd om veilige connectiviteit met on-premise apparaten mogelijk te maken. Ze hadden cloudmogelijkheden nodig, zoals data-opslag en ML-verwerking met implementatie aan de edge en in de cloud. Daarnaast wilden ze ook wereldwijde beschikbaarheid van de toepassingen zodat gezinnen eenvoudige toegang krijgen – AWS levert hier spectaculair werk. Ze hadden EdgeIQ nodig om een veilige, schaalbare manier te bieden om al deze apparaten op afstand te beheren. Om een allesomvattende oplossing te bieden, moest de datastroom en service-integratie ook dynamisch worden ingericht.

We kunnen ons tegenwoordig allemaal verplaatsen in de noodzaak tot veilige omgang  met dierbaren op afstand. Ook het vergroten van de veiligheid van patiënten en zorgverleners is van belang. Daarnaast moeten we tegelijkertijd beter omgaan met tijd en kosten. Voornamelijk het bieden van zorg van hogere kwaliteit aan meer patiënten. Actueel is ook het tijdsverlies wat gepaard gaat met het ‘aankleden’ van het personeel in persoonlijke beschermingsmiddelen om bij patiënten te kijken. Het is een geweldige oplossing en we zijn allemaal vereerd hen te helpen bij een bredere implementatie.

OnLogic-hardware sluit perfect aan

Deze toepassing van de klant vroeg om een computer met compact formaat, WiFi-uitbreidingsmogelijkheden en een fanless ontwerp. Hierdoor zijn bewegende onderdelen tot een minimum beperkt en worden interne componenten beschermd tegen omgevingsfactoren. Door de ventilator te verwijderen, wordt een belangrijk zwaktepunt geëlimineerd, waardoor de betrouwbaarheid stijgt. Het vermindert ook het geluid voor het comfort van de patiënt en het beperkt onnodige luchtbeweging. Zie het als het equivalent van jouw computer met een masker op. Terwijl hij zijn dagelijkse taken uitvoert, zoals wij tegenwoordig allemaal doen.

Dit gezondheidszorgproject vond plaats in een binnenlocatie, bij een medische faciliteit met klimaatcontrole. Echter worden we ook vaak gevraagd om onze oplossingen in minder ideale omstandigheden te implementeren.

Samen beter – AWS, EdgeIQ en OnLogic

Met onze gecombineerde oplossing kunnen zowel brownfield- als greenfield-klanten hun gehele uitrusting beheren. Ook kunnen zij op afstand monitoren, een zero-touch setup en orchestration bieden, samen met compleet lifecycle management voor die apparaten.

AWS IoT biedt een reeks beheerde services en software waarmee organisaties eenvoudig IoT-oplossingen kunnen creëren. Hierdoor verhogen ze operationele efficiëntie en creëren ze nieuwe inkomstenstromen. Met AWS IoT kun je veilig verbinding maken en miljoenen apparaten beheren en apparaatgegevens verzamelen. Je kunt ook geavanceerde analyses zoals machine learning uitvoeren. AWS IoT biedt je de flexibiliteit om data te verzamelen en te berekenen in de cloud of daar waar deze data gegenereerd wordt. Zo worden slimmere, snellere en kostenefficiënte IoT-toepassingen geïmplementeerd.

Voorbeeld van IoT-Orchestration in actie: telecommunicatie

Een andere gezamenlijke klant is een telecommunicatiedistributeur die afgelegen zendmasten beheert. Deze klant wilde zijn werkzaamheden uitbreiden met een nieuw “Monitoring SaaS-aanbod’’. Ze vonden onze functies met zero touch-provisioning en de optie om aangesloten apparaten te beheren geweldig.

Deze oplossing beperkt het gebruik van vrachtwagens. Dit is een goed voorbeeld van tastbare kostenreductie die leveranciers met aangesloten producten onmiddellijk kunnen realiseren. Een vrachtwagenbeweging is het sturen van een persoon naar een afgelegen locatie om problemen te diagnosticeren en op te lossen. Dit kan een van de meest kostbare aspecten zijn bij het beheer van een afgelegen oplossing. Het kan meer dan $100 – $300 per incident kosten. En het is niet alleen duur, maar je krijgt ook problemen met de klanttevredenheid als er vertragingen optreden bij het ter plaatse krijgen van een buitendienstmedewerker. Er kunnen ook zorgen zijn over de vereiste tools die ze bij zich hebben om het probleem op te lossen zonder een kostbaar 2e bezoek.

Deze telecommunicatieprovider gebruikt EdgeIQ om alle apparatuur van zendmasten op afstand te monitoren, zodat ze kostbare bezoeken op locatie kunnen verminderen. En als ze toch ter plaatse gaan, kunnen ze niet alleen direct over de juiste tools beschikken, maar kunnen ze ook proactief andere apparatuur vervangen die richting een storing gaat – waardoor de kosten aanzienlijk worden verlaagd en de uptime en klanttevredenheid van hun eindklanten wordt verbeterd.

Technici op locatie pluggen gewoon de OnLogic rugged edge gateways in en EdgeIQ downloadt en levert automatisch alle geconfigureerde software voor dat specifieke apparaat. En AWS zorgt voor uiterst beschikbare services zoals AI/ML en data-opslagservices waarmee deze klant verbeterde mogelijkheden kan bieden.

Diagram showing how we save time and money with pre-provisioning of software

Besparingen

Zelfs voordat vrachtwagenbewegingen een deel van de vergelijking worden, kan OnLogic de klant honderden dollars per systeem besparen tijdens de initiële installatiefase door middel van de plug-and-play-dynamiek met zero touch-provisioning. Door onze edge apparaten in escrow te verzenden, de middelste staat waarmee deze machines kunnen worden gelokaliseerd en geïmporteerd in het EdgeIQ-accountportal van de klant, kunnen we ze naar de eindinstallatielocatie sturen in plaats van naar de locatie van de IT- of OT-teams. De klant hoeft deze systemen niet eerst in het magazijn te houden terwijl de machines worden ingericht om ze daarna pas naar de installatielocatie te verzenden.

OnLogic-systemen bieden ook mobiele connectiviteitsopties voor flexibiliteit om zowel vandaag als in de toekomst aan hun behoeften te voldoen. Onze rugged oplossingen bieden betrouwbaarheid bij een ruim temperatuurbereik, toleranties voor schokken en trillingen, variaties in ingangsvermogen en andere niet-ideale omstandigheden.

AWS voor eenvoudige en veilige connectiviteit

AWS biedt eenvoudige en veilige connectiviteit met de AWS-cloud. Het zorgt ervoor dat het apparaat de juiste inloggegevens heeft. Bovendien worden edge computing en machine learning mogelijk gemaakt via AWS IoT Greengrass, waarmee klanten de data zowel aan de edge als in de cloud kunnen analyseren en erop kunnen reageren, afhankelijk van de specifieke gebruikssituatie. In beide klantvoorbeelden worden voor iedere gebruikssituatie nieuwe zakelijke inzichten afgeleid die niet alleen de operationele efficiëntie verbeteren, maar ook een betere klantervaring bieden.

Edge Device deployment for IoT Orchestration

EdgeIQ is een aanvulling op AWS IoT Greengrass

AWS IoT Greengrassservices zijn gemakkelijk te leveren voor veel OnLogic edge computers/gateways door EdgeIQ. EdgeIQ biedt extra gebruiksgemak voor de krachtige IoT-middleware van AWS IoT Greengrass. En in combinatie met OnLogic maakt deze oplossing het voor onze gezamenlijke klanten gemakkelijk om snel en veilig honderden edge apparaten te implementeren met zero touch-provisioning, remote management en met cloud integratie. We helpen ook met een API-first-benadering waardoor klanten alle aspecten kunnen beheersen en niet beperkt worden. Het hele idee van service-orchestration helpt klanten om hun services eenvoudig te beheren.

Q & A

Welke hulpmiddelen zijn beschikbaar om mijn implementatie op te starten?

Bij OnLogic zijn onze oplossingsexperts beschikbaar om je te helpen bij het doorlopen van jouw project van ontwerp tot implementatie. Ons technische supportteam staat klaar om ondersteuning te blijven bieden nadat de oplossing is geïmplementeerd.

Tijdelijke aanbieding

Voor een beter begrip van de voordelen die edge computing jouw organisatie kan bieden en een best-in-class oplossing te creëren, bieden OnLogic en AWS voor een beperkte tijd een gratis jumpstart-sessie aan. Met daarnaast ook financiering en AWS-credits voor de eerste 1.000 apparaten die verbinding maken met AWS IoT Greengrass zonder kosten gedurende de eerste zes maanden. Een geweldige manier om te beginnen. Bovendien helpt OnLogic je bij het bedenken, ontwikkelen en implementeren van een oplossing die Proof of Value (POV) op AWS laat zien. Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact op met onze oplossingsexperts!

Ik ben een bestaande OnLogic-klant. Kan ik mijn geïmplementeerde apparaten eenvoudig achteraf aanpassen om te profiteren van lifecycle management bij het apparaat, service-orchestration en edge computing om nieuwe zakelijke inzichten te verkrijgen en om me te helpen bij het beheren van mijn groeiende aantal apparaten?

Natuurlijk. Onze gezamenlijke oplossing kan elke brownfield-implementatie in staat stellen om voordeel te halen uit deze nieuwe services.

Wat is de toekomst van IoT-oplossingen?

Scott: We hebben een hele golf van verbonden apparaten op de markt zien komen. Ik denk dat er nieuwe standaarden in het veld komen en dat wetgeving consumenten helpt zich meer op hun gemak te voelen met de privacy. Ik voorspel nog meer verbonden apparaten met services van een hoger niveau die het nog spannender zullen maken.

Joe: Ik denk dat we nog beter zullen worden in het beheren van apparaten op schaal aan de edge. Ik denk ook dat we zullen zien dat de belofte van AI en ML wordt gerealiseerd en toegankelijker wordt gemaakt, zodat data kan worden gebruikt om de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verbeteren.

Klaar om meer te ontdekken? Bekijk deze blogpost over onze gezamenlijke oplossing voor verbonden apparaten aan de Edge.

Bekijk de aflevering

OnLogic-hardware sluit perfect aan

OnLogic is trots dat het ideale hardware-oplossingen bouwt voor al deze omstandigheden. Zo zorgen we ervoor dat jouw AWS Greengrass- en EdgeIQ- implementatie direct uit de doos (en voor de komende jaren) betrouwbaar werkt.

Al onze pc’s worden op bestelling gemaakt en binnen enkele dagen verzonden. Dus als je een interne 4G-modem nodig hebt om verbonden te blijven of seriële poorten zoekt voor jouw oudere apparaten, hebben wij dit voor je. Als je wilt weten hoe OnLogic kan helpen bij het van de grond krijgen van jouw idee, verken dan EdgeIQ ready oplossingen en neem vandaag nog contact op met ons technische salesteam.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen