Home>Berichten>Industriële IoT, Internet of Things, Technologie>OnLogic en AWS Greengrass voor verbonden apparaten aan de Edge

OnLogic en AWS Greengrass voor verbonden apparaten aan de Edge

By ·Categorieën: Industriële IoT, Internet of Things, Technologie·Published On: mei 13th, 2021·6.1 min read·

Verbonden apparaten aan de edge zijn een grote uitdaging voor IT-beslissingsmakers in het tijdperk van Industry 4.0. Hoe kun je duizenden Operation Technology (OT) netwerk-endpoints beheren zonder significante tijdsinvestering in softwareontwikkeling? Veel bedrijven realiseren zich de kosten die komen kijken bij het ontwikkelen van een interne beheeroplossing voor hun producten en vinden dat deze kosten niet gerechtvaardigd kunnen worden. Maar bedenk je dit eens: waarom zou je in plaats van het uitgeven van honderden, duizenden of zelfs miljoenen euro’s voor de ontwikkeling en het onderhoud van je eigen beheerplatform niet investeren in een bestaande variant? Amazon Web Services (AWS) biedt een omgeving met services voor edge-toepassingen, ontworpen om jouw time-to-market te optimaliseren. Door gebruik te maken van OnLogic en AWS Greengrass kun je effectief jouw endpoints beheren op een schaalbare manier.

Wat is AWS Greengrass?

AWS Greengrass is een Amazon Web Services (AWS) product, ontworpen om de kracht van de AWS Cloud naar edge-apparaten te brengen. AWS maakt het mogelijk voor deze apparaten om in real-time op lokale gebeurtenissen te reageren, onafhankelijk van een netwerkverbinding te werken en gebruik te maken van services verbonden aan AWS Cloud. Dit alles terwijl er veilig gewerkt wordt met de end-to-end encryptie die AWS biedt. Door lokale hardware te gebruiken, zoals OnLogic’s Greengrass gecertificeerde pc’s breng je de kracht van de cloud naar de verbonden apparaten aan de edge.

AWS Greengrass diagram

Greengrass werkt door gebruik te maken van een lokaal geplaatste AWS IoT Greengrass Core, in ons geval een OnLogic Greengrass pc. Deze functioneert als lokale dataverzamelaar voor jouw verbonden apparaten, sensoren, of andere lokale connectoren. De Greengrass core communiceert met lokale apparaten in hun standaard protocol, zoals OPC-UA, LoRa, of Zigbee, met behulp van AWS IoT-connectors.

Data wordt teruggezonden naar de cloud via MQTT, een lichtgewicht berichtenprotocol. Vervolgens wordt dit verder verwerkt door de AWS IoT Core, een service van AWS voor het beheren van jouw apparaatverbindingen met de cloud. Vanuit daar kun je eenvoudig met andere AWS services verbinden, zoals Amazon S3, EC2, of Sagemaker (afhankelijk van jouw toepassingsvereisten).

Hoe Greengrass en AWS Cloud Services gebruikt kunnen worden voor Smart City projecten


Overhead photo showing trafficDenk je eens in dat je een supervisor bent voor het wegbeheer van een stad, waar verkeerssystemen worden beheerd voor het verbeteren van de verkeersdoorstroom met behulp van data. Om jouw projectdoel met minder opstoppingen te bereiken, ben je van plan om een aantal AWS Greengrass-compatible embedded computers in te zetten voor de communicatie met apparaten aan de edge, zoals lokale sensoren en andere apparaten in de omgeving om zo slimmere, beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.

Als eerste kijken we naar kruispunten met de implementatie van een Greengrass-compatibele pc. Hiermee kunnen we lokale camera’s gebruiken om het aantal wachtende auto’s bij een kruispunt te detecteren en laten we verkeerslichten in real-time reageren op deze data met behulp van Machine Learning Inference. Door data terug te sturen naar de cloud om ons machine learning model verder te trainen kan de functionaliteit verder worden verbeterd.

Doordat de toepassing lokaal op het apparaat draait, kunnen we de verwerkte data naar de cloud sturen in plaats van een stroom ruwe data. Zo besparen we transmissiekosten. Bovendien kunnen we het systeem offline laten draaien als dat nodig is, dus zelfs met een onderbroken WAN-verbinding kunnen we al onze systemen nog steeds hun werk laten doen.

Laten we vervolgens kijken naar ons commando- en controlecentrum om te zien hoe we de AWS Cloud kunnen gebruiken met de data die we hebben gecreëerd. Met AWS Lambda kunnen we code schrijven, testen en uitvoeren zonder servers in te richten en te beheren. We kunnen daarna deze runtime Lambda functies op onze Greengrass apparaten bijwerken zonder dat we een extra update hoeven uit te voeren.

We kunnen AWS IoT Analytics gebruiken voor het verwerken, organiseren en versturen van data, terwijl het beschikbaar wordt gemaakt in andere AWS services voor gebruik in toepassingen zoals AWS Quicksight voor data-analyse.

Heb je toepassingen van derde partijen die je hier ook op wilt aansluiten? OnLogic en AWS hebben hier een oplossing voor. Zo kun je gebruik maken van partners als EdgeIQ om overige functionaliteit aan je project toe te voegen.

Wat is EdgeIQ en hoe verbindt je het met Greengrass?

EdgeIQ is een platform dat is ontworpen voor lifecycle management en orkestratie van jouw verbonden apparaten. OnLogic is de samenwerking met EdgeIQ aangegaan om een reeks EdgeIQ-compatibele embedded pc’s voor jouw toepassing te realiseren. Met device lifecycle management van EdgeIQ kun je apparaten toevoegen en voorzien van zero-touch implementatie voor EdgeIQ-compatible devices om deze automatisch te configureren en te installeren bij het eerste gebruik. Of je nu duizend of een miljoen verbonden apparaten aan de edge hebt, Edge IQ zorgt ervoor dat jij al jouw apparaten kunt beheren en bijwerken vanuit een overzichtelijke toepassing waarin je alle verbonden devices kunt zien.

EdgeIQ screen shot

EdgeIQ maakt ook gebruik van data- en toepassingsorkestratie om te helpen de informatiestroom van jouw edge-toepassingen te beheren. Of die edge-toepassingen nu vanaf de grond af aan zijn opgebouwd of een bestaand platform gebruiken (zoals AWS Greengrass), EdgeIQ helpt om deze naadloos aan te sluiten. Het gebruik van Greengrass kan de ontwikkelingstijd met 90% verkorten en EdgeIQ integreert standaard met AWS, Azure of jouw eigen private cloud.

Dus hoe kunnen we gebruik maken van EdgeIQ als onderdeel van het Smart Traffic systeem?

Terugkomend op het Smart City project: wanneer jouw technici ter plaatse een OnLogic-compatible EdgeIQ pc installeren voor onze Greengrass toepassing, hoeven ze alleen maar de pc aan te sluiten, in te loggen op hun AWS-account en te wachten tot zero-touch provisioning automatisch software, Greengrass en Lambdas implementeert. Na deze eenvoudige installatie kunnen ze de uptime van een aangesloten apparaat beheren en in realtime reageren op de apparaatstatus met behulp van EdgeIQ’s ingebouwde toolkit. Nu kunnen we alles binnen jouw Smart Trafficoplossing centraal beheren en jouw projectdoelen bereiken, terwijl we de kosten verlagen en de operationele efficiëntie verbeteren.
AWS Architecture diagram

Waarom een industriële computer van OnLogic als onderdeel van jouw edge-oplossing?

De omgeving bij jouw verbonden apparaten aan de rand van het netwerk – de edge – is doorgaans niet bevorderlijk voor een traditionele pc. Of het nu gaat om een NEMA-behuizing bij het kruispunt van jouw verkeersproject, direct gemonteerd op boorapparatuur in de Oil Sands van Alberta, of bij zendmasten verspreid over het hele land; jouw systeem zal hoogstwaarschijnlijk worden blootgesteld aan stof, temperatuurverschillen, schokken, trillingen, variabele stroomtoevoer en andere, verre van ideale omstandigheden. Zelfs als jouw omstandigheden voorspelbaar zouden zijn, heb je toch liever een onvoorstelbaar betrouwbare pc. De industriële en rugged pc’s van OnLogic zijn de ideale hardware-oplossing voor AWS Greengrass of EdgeIQ en een uitstekende oplossing voor jouw volgende project. Al onze pc’s worden op bestelling gemaakt, dus als je een interne 4G-modem nodig hebt voor externe connectiviteit, seriële poorten voor communicatie met traditionele apparatuur of andere functies, dan hebben wij dit voor je.

Ben je klaar om jouw apparaten aan de edge te verbinden met AWS Greengrass? Neem vandaag nog contact op met ons team van hardwarespecialisten, of bekijk alle devices in onze online winkel.

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is a Sales Engineer at OnLogic. He works to connect customers with the right solution and provide industry expertise. When not working, he enjoys. learning about new tech and tinkering with computers.
Volg OnLogic op LinkedIn

Leave A Comment

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen