Home>Berichten>Industriële IoT, Techniek uitgelegd>Wat is ModBay? De evolutie van computer-uitbreidingstechnologie

Wat is ModBay? De evolutie van computer-uitbreidingstechnologie

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd·Published On: februari 5th, 2021·3,2 min read·

Wat is ModBay? ModBay is een modulaire uitbreiding die beschikbaar is voor een selectie van OnLogic’s industriële en rugged pc’s en biedt extra connectiviteit en functies. Industriële pc’s, edge apparaten en IoT-gateways hebben veel I/O en uitbreidingspoorten nodig om aan te sluiten op een breed assortiment aan nieuwe en legacy hardware. Toepassingen in een voertuig hebben vaak een CAN-bus aansluiting nodig. Dit terwijl een systeem met veel randapparatuur waarschijnlijk meerdere USB-, display- of LAN-poorten nodig heeft. Meerdere aansluitingen zijn nodig voor camera’s, monitors, sensoren en eigen applicatiespecifieke hardware.

We hebben het al gehad over de verschillende soorten Industriële I/O poorten en waar ze voor dienen, maar wat als jouw configuratie niet de connectiviteit heeft die je nodig hebt? Om dit probleem te voorkomen heeft OnLogic ModBay ontwikkeld.

ModBay: I/O uitbreiding voor het IIoT

OnLogic ModBay render

ModBay is een modulaire pc-uitbreiding die we samen met de lancering van onze Karbon 700-SE en Karbon 700-X2 rugged computers hebben ontwikkeld. Het doel voor ModBay was om toonaangevende functionaliteit, prestaties en flexibiliteit te bieden in combinatie met de robuustheid en form factor die veel van onze klanten nodig hebben. Toen we begonnen met het ontwerpen van de Karbon 700 werd duidelijk dat off-the-shelf uitbreidingsopties tekortschieten. Vooral als het gaat om vermogen leveren, beschikbare digitale signalen en warmteregeling voor snellere circuits die meer vermogen vragen. Met ModBay hebben we dit volledig kunnen aanpakken. Hoge snelheid connectiviteit, een verbeterde levering van vermogen (60W+) en een variatie aan uitbreidingskaart-ondersteuning via M.2 en mPCIe slots. 

Hoe kun je ModBay gebruiken?

OnLogic quad LAN ModBay card

ModBay is ontworpen voor de connectiviteit die moderne Industriële IoT- en industrie 4.0 projecten van vandaag nodig hebben. Ook hebben we rekening gehouden met de toekomst van technologie en de ‘connected’ industrie in zijn geheel. Met ModBay kun je niet alleen extra LAN, PoE of andere eigen interfaces toevoegen (neem contact op voor meer informatie hierover). ook extra zijband signalen van onze onboard Micro Control Unit (MCU) kunnen geconfigureerd en geprogrammeerd worden om in te spelen op toekomstige en opkomende technologieën (10Gbe LAN bijvoorbeeld). ModBay biedt de flexibiliteit om een oplossing te vinden voor de uitbreidings- of connectiviteits-uitdagingen die je nu of in de toekomst tegen kunt komen. Hieronder de mogelijkheden van ModBay op een rijtje:

Op dit moment beschikbaar met ModBay

 • PCIe apparaten
  • LAN
  • ASIC’s
  • VPU’s
  • AI-accelerators
 • USB apparaten
  • SATA
  • CAN
 • I2C apparaten
  • PoE-controllers
  • Power management
  • Microcontroller interfaces

Toekomstige mogelijkheden met ModBay

 • High power PoE
  • 802.3at Type 2
  • 802.3bt Type 3 & Type 4
 • M12 X-Coded LAN
 • 4x USB3.2 poorten 
 • 2x 10Gbe

Wat is de volgende stap voor ModBay?

OnLogic ModBay Dual PoE Card

Met de oplossingen die we momenteel ontwikkelen bij OnLogic, luisteren we actief naar wat industriële- en edge computer gebruikers nodig hebben. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om up to date te blijven en om nieuwe implementaties voor ModBay te vinden. Van power over ethernet met meer vermogen tot het leveren van extra USB connectiviteit. De manier waarop apparaten onderling communiceren is een drijvende kracht voor innovatie en ModBay draagt hieraan bij. Een ander voordeel van ModBay is dat het backwards compatibel is. Dit betekent dat nieuwe features die we ontwerpen voor deze unieke technologie ook implementeerbaar zijn op bestaande platforms zoals onze Karbon 700.

Heb je vragen over hoe je een computer het best kan configureren voor je volgende (I)IoT-project, of als je denkt dat ModBay precies is wat jij nodig hebt om je volgende IoT-project te realiseren, neem dan contact op om te kijken hoe OnLogic jou kan helpen. Bekijk in de tussentijd gerust even onze Karbon Serie om ModBay in actie te zien.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen