Home>Berichten>Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic>Levenscyclus: De belangrijkste hardware specificatie die je misschien wel negeert

Levenscyclus: De belangrijkste hardware specificatie die je misschien wel negeert

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: september 25th, 2020·5,1 min read·

Ben je de belangrijkste hardware specificatie vergeten? Jarenlang heb je nagedacht over het concept en het ontwerp van een innovatief embedded project, device of systeem. Je bent eindelijk klaar om de hardware te kiezen die jouw plan ondersteunt. Je begint met het maken van een lijst van benodigde specificaties. Daarnaast zorg je ervoor dat elk onderdeel aan de eisen voldoet – maar vergeet niet de belangrijkste hardware specificatie! Het stond wellicht niet op de lijst. Of misschien wist je niet dat je hier al vroeg in het proces over moet nadenken. Het enge is dat het negeren van deze belangrijke specificatie blijvende gevolgen kan hebben voor de toekomst van jouw project: de hardware levenscyclus.

Levenscyclus is de belangrijkste hardware specificatie

Hardware lifecycle management is het proces van het plannen, managen en beoordelen van het algehele ontwerp, de uitrol en het onderhoud van de IT-infrastructuur. In de embedded wereld kan effectief levenscyclusbeheer een project maken of breken. Vaak wordt gezien als iets waar pas na de implementatie over moet worden nagedacht. Maar lifecycle management is belangrijk om te overwegen lang voordat het eerste onderdeel wordt aangekocht.

First Things First: zoek producten met een lange levenscyclus

Het belangrijkste wat je moet doen om een langere levenscyclus van een project te garanderen, is het identificeren en begrijpen van de levenscyclus van de producten die nodig zijn. Een moederbord met een ‘levenscyclus van drie jaar’ klinkt misschien aantrekkelijk. Echter kan het zijn dat de oorspronkelijke releasedatum van dit bord tweeënhalf jaar geleden was. Daardoor loop je het risico om te ontwikkelen op een platform dat binnenkort niet beschikbaar is of niet langer wordt ondersteund door de fabrikant. Hoelang de levenscyclus van componenten is, zou dus een beslissende factor moeten zijn bij iedere hardwarekeuze.

De voordelen van het vaststellen van levenscycli van componenten

Het kiezen van een industriële pc omvat zoveel factoren dat het zelfs voor de meest ervaren IT-professional overweldigend kan zijn om alles te af te wegen. Het identificeren en aanschaffen van de ideale hardware is erg complex. Dit is dus een van de redenen waarom het belangrijk is om samen te werken met een betrouwbare hardware leverancier. Eén met ervaring in het samenbrengen van de juiste componenten in een breed scala aan projecten.

‘Levenscyclus’ is een van die vage termen die vaak wordt gebruikt in de hardware-industrie. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat het beheerproces vóór de aankoopfase al begint. Als je weet hoelang een bepaalde fabrikant van plan is een systeem of onderdeel te blijven produceren of ondersteunen, kan dit het bedrijf helpen de algemene projectdoelen beter te plannen en uit te voeren.

Proactief lifecycle management helpt:

  • Kwaliteit en betrouwbaarheid te verbeteren
  • Prognoses te verbeteren
  • Efficientie in de supply chain te garanderen
  • End-of-Life hardware effectief te managen

Het gecompliceerde van lifecyclemanagement is dat een groot aantal componenten de levenscyclus van hardware beïnvloedt. Er hoeft maar één fabrikant te zijn die stopt met het produceren van een onderdeel van jouw embedded systeem om het project volledig te ontregelen. Lifecyclemanagement houdt in dat je de volledige reikwijdte van het project begrijpt en proactief bent in het verkennen van alternatieven voor componenten, mocht er plotseling iets niet meer beschikbaar zijn.

Wat is een “lange levenscyclus” voor een embedded PC?

Door het razendsnelle innovatietempo in embedded computing wordt het steeds moeilijker om te vertrouwen op een lange levenscyclus van embedded pc’s en componenten. (Lees dit artikel om meer te weten te komen over het verschil tussen levenscyclus en levensduur). Veel moederbordfabrikanten schakelden al terug van 5 jaar gegarandeerde levenscyclus naar slechts 2 of 3 jaar. Daarom moeten fabrikanten tegenwoordig hun componenten zorgvuldig uitkiezen om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke product duurzaam is na de introductie op de markt.

Helaas wordt de levenscyclus nog te vaak vergeten bij het kiezen van embedded computer componenten en worden hoog aangeschreven specificaties zoals krachtige processors, I/O of grafische mogelijkheden verkozen boven levenscyclus. De realiteit is dat de productlevenscyclus en effectief levenscyclusbeheer net zo belangrijk kunnen zijn voor het succes van een industrieel of embedded project.

Voorbeeld: De Helix Series en de Karbon Series

Helix Series Long Lifecycle Industrial Computer

HX500

Zowel de Helix Series als de Karbon Series van OnLogic zijn volledig in-house ontworpen. Bij het selecteren van componenten hebben we rekening gehouden met verzoeken van onze klanten voor een product met een lange levenscyclus tot maximaal 5 jaar, evenals krachtige processors, grafische mogelijkheden en meer. Veel van onze klanten gebruiken OnLogic hardware om complexe embedded oplossingen te creëren met machine vision, om te voldoen aan zeer grote data processing vereisten en om verbonden te zijn met de cloud of de edge. Wanneer onze klanten kiezen voor bepaalde hardware, moeten ze zo lang mogelijk kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid ervan. Wij begrijpen dat het wisselen van hardware binnen een embedded oplossing een enorme en kostbare onderneming kan zijn.

Bij het bouwen van onze Helix- en Karbon-serie wilden we aan deze verwachting voldoen. De Helix-serie heeft een lange levenscyclus met krachtige 10e generatie Intel processor in een compact formaat. Karbongebruikers kunnen profiteren van een lange levenscyclus voor robuuste edge computing, ontworpen voor betrouwbaarheid in de meest uitdagende omgevingen. Beide series bieden geweldige functies, waaronder GPU-ondersteuning waar je zowel vandaag als in de toekomst op kunt bouwen.

All Models of the Karbon Series

Karbon Series

Ten slotte

Er moet wel gezegd worden dat levenscyclusschattingen van componentleveranciers altijd met een korreltje zout moeten worden genomen. Daarom is het zo belangrijk om samen te werken met een hardwareleverancier die hardware lifecyclemanagement als prioriteit heeft. Bij OnLogic bieden we onze klanten in het geval van een onverwachte End-of-Life (EOL)-melding proactief een geschikt migratiepad aan voor hun hardware behoeften. Ook elimineren we productie-onderbrekingen en nemen we de last weg bij het supply chain management.

Lifecyclemanagement is een complex proces, maar essentieel voor het succes van ieder embedded IT-project. Ga gerust eens in gesprek met een van onze hardware specialisten voordat je hardware aanschaft voor een project. Zij helpen je graag te bepalen welke systemen en componenten het beste passen binnen jouw lifecycle behoefte.

NB: Deze blog is gepost op 8 oktober 2017. Dit artikel is geüpdatet op 25 september 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen