Home>Berichten>Industriële IoT>Wat is Intel Elkhart Lake en waarom is het belangrijk voor het IoT?

Wat is Intel Elkhart Lake en waarom is het belangrijk voor het IoT?

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: mei 17th, 2022·4 min read·

Inwoners van Elkhart Lake, Wisconsin zijn verbaasd over de grote hoeveelheid artikelen waarin hun dorp wordt genoemd (zie ons instagram account voor voorbeelden). Ze vragen zich af waar al die interesse in hun kleine dorpje ineens vandaan komt. Maar ook, “Wat heeft Elkhart Lake te maken met het IoT?” en “Wat is Intel Elkhart Lake?”

Intel® gebruikt codenamen wanneer ze het hebben over producten en technologieën die in ontwikkeling zijn voordat deze commercieel beschikbaar worden. Deze keer hebben ze Elkhart Lake (niet het toeristendorp, maar de nieuwste processorgeneratie ontworpen voor de IoT) op de kaart gezet.

Waarom de codenaam Elkhart Lake?

Intel gebruikte de codenaam “Elkhart Lake” voor hun nieuwste lijn van Intel Atom® x6000E Serie en de Intel® Pentium® en Celeron® N en J Serie processors voordat ze uitgebracht waren. Ondanks dat de producten uitgebracht zijn, gebruiken wij, onze klanten en de media nog vaak de codenaam Elkhart Lake. De nieuwe benaming gebruikt in ieder geval behoorlijk meer karakters! Het zal nog wel even duren voordat Elkhart Lake uit ons collectieve geheugen is, net zoals met elke nieuwe Intel processor generatie. Voor nu is het in ieder geval de makkelijkste manier om de nieuwe generatie processors die onze systemen aansturen te beschrijven.

Intel Atom x6000E-serie en Intel Pentium en Celeron N-serie en J-serie brengen nieuwe kunstmatige intelligentie, beveiliging, functionele veiligheid en realtime mogelijkheden voor edge-klanten. Ze zijn geïntroduceerd in september 2020. (Credit: Intel Corporation)

Elkhart Lake Processors zijn de nieuwe toevoeging aan de OnLogic Line Up

De Helix 310, Helix 330, Karbon 410 en Karbon 430 gebruiken de nieuwste Intel Atom, Celeron en Pentium CPU’s (oftewel Elkhart Lake). Deze 4 nieuwe systemen zijn de nieuwste toevoeging aan OnLogic’s lijn van configureerbare, passief gekoelde apparaten voor gebruik in industrie 4.0 toepassingen.

Helix 300 en Karbon 400 zijn ontworpen om volop gebruik te maken van de nieuwe features van de nieuwste generatie Intel processors voor verbeterde IoT functionaliteit. Van machine learning en artificial intelligence tot geavanceerde SCADA of netwerken. De combinatie van Intel® technologie en een overvloed aan configuratiemogelijkheden betekent dat gebruikers het platform kunnen aanpassen naar hun benodigdheden. De gespecialiseerde oplossingen die onze klanten hiermee zullen bouwen, zal de manier waarop goederen gemaakt worden, data wordt gebruikt en zaken worden gedaan in elke industrie veranderen.”

~Michael Kleiner, OnLogic VP van Engineering

De 4 nieuwe pc’s kunnen geconfigureerd worden met verschillende Windows of Linux besturingssystemen en gecombineerd worden met OnLogic’s aanbod aan OEM services, inclusief custom branding, software imaging, custom fulfillment services en lifecycle management ondersteuning.

Helix 300 Serie details

De Helix 300 Serie is deel van onze fanless industriële lijn en is gebouwd voor de uitdagingen van de IoT edge.  De Helix 310 en 330 zijn ontworpen met veelzijdigheid als uitgangspunt, ondersteuning voor drie onafhankelijke 4k beeldschermen, een bedrijfstemperatuur van 0°C tot 50°C en uitgebreide configuratiemogelijkheden. Features en specificaties zijn:

 • Dual-Core Celeron N6211 of Quad-Core Pentium J6425 CPU
 • 3 USB 3.2 & 3 USB 2.0 poorten
 • 2 COM
 • 3 DisplayPorts
 • 1 Gb LAN poort(2 Gb LAN beschikbaar met Pentium CPU)
 • 12-24 V power input
 • tot 32 GB geheugen
 • Optionele features:
  • DIO
  • 2 additionele COM
  • CAN Bus
  • 3 additionele antennes

De Helix 330 komt standaard met twee extra Gb LAN poorten.

Karbon 400 Serie Details

De Karbon 400 Serie is deel van onze rugged lijn en bouwt op de mogelijkheden van de Helix 300, maar biedt extra bescherming tegen de elementen. Onze twee nieuwe rugged modellen, de Karbon 410 en Karbon 430, kunnen geconfigureerd worden met een Dual-Core Intel Atom X6211E of een Quad-Core Atom X6425E CPU. De Karbon Serie is ontworpen om te presteren in de meest uitdagende omgevingen. Ingebouwde modulariteit maakt het mogelijk om de connectiviteit en mogelijkheden te kiezen voor elke toepassing. De Karbon 400 heeft een bedrijfstemperatuur van -40°C tot 70°C, fanless koeling en variabele energie input. Features en specificaties zijn:

 • Dual-Core Atom x6211E of Quad-Core Atom x6425E CPU
 • 2 USB 3.2 & 2 USB 2.0 poorten
 • 2 LAN met optionele PoE
 • DisplayPort
 • SIM Slot
 • Optionele 4G LTE
 • 9-48 V power input
 • tot 32 GB geheugen
 • Optionele features:
  • 2 COM
  • 2 extra LAN poorten
  • GPIO

DE Karbon 430 heeft twee extra M.2 2280 slots die gebruikt kunnen worden voor extra opslag, draadloze connectiviteit of I/O. Ook heeft de Karbon 430 een extra simkaartslot om een configuratie met meerdere mobiele netwerken te realiseren.

Deze nieuwe processors bieden niet alleen verbeterde verwerkingsmogelijkheden en graphics, ze hebben ook een nieuwe CPU levenscyclus. Wil je meer weten? Hopelijk weet je nu antwoord op de vraag: “Wat is Intel Elkhart Lake”. Bezoek dan onze Elkhart Lake product pagina. Ben je bezig met een project en op zoek naar een krachtige oplossing met een lange levenscyclus? Neem dan contact op met een OnLogic Solution Specialist om het beste systeem te vinden voor jouw behoeftes.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen