Home>Berichten>Industriële IoT, Vertrouw op OnLogic>Innovatie stimuleren: Middleton Spectral Vision’s computer voor uitdagende omgevingen

Innovatie stimuleren: Middleton Spectral Vision’s computer voor uitdagende omgevingen

By ·Categorieën: Industriële IoT, Vertrouw op OnLogic·Published On: april 9th, 2018·3,9 min read·

Het verzamelen van en handelen naar aanleiding van data is essentieel voor nagenoeg elke belangrijke wetenschappelijke ontdekking en doorbraak. Maar in veel gevallen moet je verder kijken dan wat je met het blote oog kunt zien om de meest inzichtelijke informatie te verkrijgen. Dat is precies het geval met hyperspectrale beeldvorming. Dit is een technologie die steeds populairder wordt onder onderzoekers, wetenschappers en probleemoplossers in tal van disciplines, die zoveel mogelijk te weten willen komen over de uiteenlopende onderwerpen van hun onderzoek. We spreken met Chris Draves, vicevoorzitter van Sales and Operations bij Middleton Spectral Vision (www.middletonspectral.com) over hun innovatieve hyperspectrale beeldvormingscomputer, speciaal gebouwd voor uitdagende omgevingen.

OnLogic: Kun je ons iets vertellen over Middleton Spectral Vision?

Chris Draves: Middleton Spectral Vision bestaat nu tien jaar. Het is een beeldvormingsbedrijf dat is gespecialiseerd in hyperspectrale beeldvorming. Deze beeldvormingstechnologie combineert de traditionele 2D-beeldvorming met spectroscopie.Middleton Spectral Vision - Chris Draves

Klanten die met een van onze camera’s visuele data verkrijgen, krijgen een volledig golflengtespectrum voor elke pixel in de 2D-afbeelding. Met deze aanvullende informatie kunnen metingen worden uitgevoerd, zoals identificatie, kwantificering, kleurcoördinaten en piekverhoudingen.

Voorheen was Middleton een erg projectgebaseerd bedrijf. Ze hielpen klanten met het oplossen van problemen door middel van technologische toepassingen. De laatste jaren werd hyperspectrale beeldvorming steeds meer omarmd als een niet-destructieve analysetechniek voor toepassingen in de landbouw, geologie en farmaceutica. We leveren steeds meer onderdelen, volledige instrumenten en gebruiksklare industriële oplossingen aan onze klanten.

OL: Waarin onderscheidt Middleton zich van de concurrentie?

CD: Het gaat ons niet alleen om de camerahardware. De datasets waarmee onze klanten werken, kunnen heel groot en uitermate complex zijn. We willen onze klanten vooral helpen inzicht te krijgen in de gegevens die ze met onze apparatuur verkrijgen. Bovendien willen we hen leren hoe ze de meest betekenisvolle metingen uitvoeren om hen te helpen bij het oplossen van problemen of het beantwoorden van moeilijke vragen.

OL: Hoe gebruiken jullie OnLogic-hardware?

Middleton-Spectral-Vision-Urban-Observatory-System-ComponetsCD: We krijgen veel aanvragen om onze systemen te installeren in uitdagende omgevingen. Denk aan fabrieken, kassen of outdoor toepassingen. We zochten een hardwareplatform dat in dergelijke omstandigheden kon functioneren. Dit platform moest bovendien flexibel genoeg zijn om tegemoet te komen aan de connectiviteits- en verwerkingsbehoeften van een breed scala aan gebruiksscenario’s.

Het CUSP Urban Observatory van de New York University gebruikt systemen van OnLogic voor een outdoor toepassing die gebruikmaakt van een VNIR hyperspectrale camera van Middleton en ondersteunende hardware, om op afstand de skyline van New York City 24/7, het hele jaar door en in elk seizoen, te bewaken. We hebben voor deze toepassing voor de fanless Neousys-computer van OnLogic gekozen vanwege zijn brede werkingsbereik en flexibiliteit. De computer zit in een industriële indoor/outdoor-behuizing, samen met andere elektronica ter ondersteuning van het systeem. Zowel de hyperspectrale camera als de schakelkast moeten in de open lucht worden geïnstalleerd, boven op een gebouw dat over de skyline van New York uitkijkt. Van daaruit worden spectrale beelden vastgelegd die zich focussen op de verspreiding van verlichtingstypen. Ook maken ze een schatting van het algehele energiegebruik van de stad.

VNIR-hyperspectral-scan-of-New-York-City-Image

We gebruiken ook hardware van OnLogic aan de universiteit van Minnesota. Zij maken outdoor fenotyperingswagentjes en hadden een outdoor waarnemingssysteem nodig. Daarmee kunnen ze op afstand experimentele percelen met mais en sojabonen in beeld brengen. De toepassing is bedoeld voor de fenotypering van verschillende plantenrassen en de classificatie van verschillende genotypen. Het systeem moest op een generator draaien en tot acht uur per dag operationeel zijn.

We hebben voor de fanless Neousys-computer van OnLogic gekozen vanwege het brede werkingsbereik. Ook is de computer zo te configureren zodat deze een hoog volume aan hyperspectrale gegevens kan accepteren. Het kleine formaat van de Neousys fanless computer is ook heel prettig.University of Minnesota Outdoor Phenotyping Cart

OL: Wat heeft de toekomst in petto voor Middleton Spectral Vision?

CD: We hebben met heel veel verschillende klanten aan aangepaste projecten gewerkt om onze beeldvormingshardware in hun unieke toepassing te integreren. Nu willen we echter verder richting het produceren van meer gestandaardiseerde producten en systemen. Deze overgang geeft gebruikers die geïnteresseerd zijn in het gebruik van hyperspectrale technologie de mogelijkheid om dit te doen zonder direct een aangepaste oplossing te moeten maken. Uiteraard blijven we ook maatwerk leveren, maar we verwachten dat dit in de nabije toekomst 40% van onze bedrijfsactiviteiten zal zijn in plaats van 90%.

Wil je meer weten over de innovatieve technologie van Middleton Spectral Vision? Lees dan de volledige klantcase op onze website.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen