Home>Berichten>Industriële IoT>Industriële IoT-gateways – de technologische kloof overbruggen

Industriële IoT-gateways – de technologische kloof overbruggen

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: februari 21st, 2022·3,5 min read·

Cloud computing-services zoals onder andere worden aangeboden door Microsoft Azure en Amazon Web Services, stellen bedrijven in staat om data op nieuwe en fascinerende manieren te gebruiken en te verwerken. Het blijft echter een uitdaging om bestaande, verouderde technologieën te verbinden. Maak kennis met onze industriële IoT-gateways die speciaal zijn ontworpen om deze technologische kloof te overbruggen.

Gegevens zijn de motor van het moderne bedrijfsleven. Maar technologieën evolueren en veranderen de manier waarop we gegevens verzamelen, verwerken en gebruiken. Wat gebeurt er eigenlijk met oudere apparaten die niet beschikken over de mogelijkheden of connectiviteit om te communiceren met cloudinfrastructuur en opkomende technologieën?

Industriële IoT-gateways worden steeds belangrijker

IoT-gateways fungeren, zoals hun naam al doet vermoeden, als het doorgeefluik voor data die is verzameld door embedded sensoren en de cloud. Ze spelen een steeds belangrijkere rol in de hedendaagse IT-infrastructuur. Inkomende data wordt hier verzameld, opgeslagen en soms zelfs gedeeltelijk verwerkt voordat deze worden doorgestuurd. Als het ‘ding’ in je systeem niet de benodigde connectiviteit of functionaliteit heeft om met de cloud te communiceren, fungeren IoT-gateways als je communicatie-hub. Nu kun je deze belangrijke verbindingen maken zonder de dure klus van het vervangen van verouderde hardware.

De voordelen van industriële IoT-gateways

OnLogic fanless industriële IoT-gateways zijn een uitkomst voor bedrijven die gebruik willen maken van de veelzijdigheid van cloudconnectiviteit. Ze hebben tal van voordelen omdat ze:

  • netwerkfunctionaliteit, embedded besturing en databeveiliging combineren.
  • bediening op afstand en gecentraliseerd beheer van IT-systemen mogelijk maken.
  • componenten op geavanceerde manier beveiligen, veel beter dan traditionele systemen met ventilatoren.
  • werking bij extreme temperaturen mogelijk maken.
  • ervoor zorgen dat je verouderde hardware niet hoeft te upgraden.
  • gebruikers in staat stellen om opkomende IoT-ontwikkelingen te benutten.

Het ideale industriële IoT-gatewayontwerp

De vereisten die aan het ontwerp van een industriële IoT-gateway worden gesteld, zijn grotendeels afhankelijk van de specifieke toepassing waarin de gateway wordt gebruikt. Er is geen ‘one size fits all’-oplossing. Het ontwerpen van het ideale systeem voor een bepaalde installatie vereist inzicht in de volledige omvang van het project. Inzicht in alle ruimtebeperkingen, milieuoverwegingen, I/O-behoeften, gegevensverwerkingsgmogelijkheden en monteerbaarheid om er maar enkele te noemen.

Gelukkig bestaan er volledig configureerbare, intelligente gatewayoplossingen van klein formaat die de nieuwste verwerkings- en behuizingstechnologie, connectiviteits- en netwerkfunctionaliteit gebruiken. Ze kunnen geheel worden afgestemd op de behoeften van een specifieke toepassing. De vele configuratieopties zijn echter ook een van de redenen waarom we je adviseren om samen te werken met een hardware-expert bij het kiezen van een industrieel IoT-gatewayplatform.

Edge-oplossingen op industrieel niveau

Tegenwoordig hebben we ook ver buiten onze kantoren met klimaatregeling en stofvrije productieomgevingen computers nodig. Gatewayoplossingen van industrieel niveau moeten bijblijven om betrouwbare communicatie tussen apparaten en de cloud te verzekeren, waar deze ook zijn geïnstalleerd. Industriële IoT-gateways worden geïmplementeerd in de traditionele en alternatieve energiesectoren, in voertuigtoepassingen, smart city-installaties en slimme landbouwtoepassingen. En dit is nog maar een greep uit de zich steeds verder uitbreidende mogelijkheden van de IoT edge.

Remote Oil Field Monitoring needs an industrial IoT gateway solution designed for a tough environment

Daarnaast hebben deze gatewayapparaten uitgebreide edge computing-mogelijkheden nodig. Meer verwerkingsvermogen betekent dat beslissingen over data direct op het apparaat genomen kunnen worden. Dat betekent meer operationele efficiëntie en spaarzaam gebruik van waardevolle bandbreedte omdat gegevens niet onnodig worden verzonden.

Industriële gateways maken bediening op afstand in elke setting mogelijk. Ze kunnen verbinding maken met databronnen, analysen uitvoeren en cloudtoegang bieden op de plek waar de data wordt verzameld. Waar dat ook moge zijn. Een modern gatewayontwerp bevat functies als een hardshell behuizing die fanless en zonder ventilatieopeningen is, met solid-state onderdelen. Deze systemen bieden betrouwbare werking om aan de eisen van industriële toepassingen te voldoen.

Klaar om verbinding te maken?

Door de snelle acceptatie van edge servers en cloud computing zijn intelligente gateways een niet meer weg te denken onderdeel geworden van onze verbonden wereld. Als je moeite hebt met het verbinden van verouderde systemen met het Internet of Things of op zoek bent naar de meest efficiënte manier om je embedded project met de cloud te verbinden, kunnen wij je helpen. Neem vandaag nog contact op met een van onze experts.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen