Home>Berichten>Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic>IEC 60601-1: Computers veiliger maken voor medische toepassingen

IEC 60601-1: Computers veiliger maken voor medische toepassingen

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: juni 30th, 2021·3.3 min read·

Wat is IEC 60601-1?

IEC 60601-1 is een internationale norm voor hardware in medische apparaten die algemene eisen stelt voor basisveiligheid en essentiële prestaties. Het is ontwikkeld door de International Electrotechnical Commission (IEC). Elk apparaat dat voor medische toepassingen wordt gebruikt, wordt grondig getest en nauwkeurig onderzocht. Ingebouwde computers en stand-alone apparaten die in de gezondheidszorg worden ingezet, moeten voldoen aan de UL / IEC 60601-1 4th edition medical standard. Het naleven van deze norm verzekert zorgverleners ervan dat medische apparaten veilig zijn om te gebruiken in de buurt van patiënten en medische professionals.

Kortom, wat zijn de voordelen wanneer je werkt met computers die voldoen aan de IEC 60601-1 standaard?

Hardware voor medische apparatuur

Het kan uitdagend zijn om hardware te vinden voor een medisch apparaat dat voldoet aan de eisen van IEC 60601-1 en andere medische eisen. Om je hierbij te helpen, werken onze technische en regelgeving teams aan het stroomlijnen van deze processen. Daarom werken onze technische en regelgeving teams zo hard om het proces te stroomlijnen.

De voordelen van het samenwerken met ons:

  • 60601-1 gekwalificeerde platforms:

Kies uit vooraf gekwalificeerde computerplatforms die al 60601-1 4e editie immuniteitstests hebben ondergaan (inclusief 15kV ESD, 30A / m magnetische immuniteit, 10V / m RF-immuniteit en meer). Onze robuuste systemen zijn zelfs gecertificeerd voor hogere limieten zoals 20V / m RF via de spoorweg immuniteitstests.

  • Vereenvoudigde Audits:

OnLogic is een ISO 9001 fabrikant. Als jouw ISO 13485 gecertificeerd bedrijf hardware van OnLogic gebruikt, zullen je jaarlijkse kwaliteitsaudits van je leveranciers veel eenvoudiger zijn. Hierdoor bespaar je tijd en moeite.

  • Ervaring in de medische sector:

Ons team heeft uitgebreide expertise op het gebied van medische apparatuur. We leveren aan toonaangevende bedrijven die chirurgische robots, medische karren (zoals echografie- en EMR-werkstations), PACS en andere oplossingen voor digitale beeldvorming en communicatie in de geneeskunde (DICOM) bouwen. Voor zowel toepassingen in de regulier medische zorg als ook voor veterinaire toepassingen.

  • Ongoing Product Surveillance:

Onze gekwalificeerde, medisch geteste systemen bevatten ook NRTL-veiligheidscertificaten en maken deel uit van productinspectie programma’s. Dit betekent dat je critical components list (CCL) alleen “OnLogic … model number … Listed 62368-1” hoeft te vermelden. In de meeste situaties zijn er geen computer inspecties door 60601-1-inspecteurs op locatie vereist.

  • Installatie advies:

OnLogic kan ondersteuning bieden bij de installatie en voorbereiding van apparatuur voor 60601-1 EMC- en veiligheids-CCL-items. OnLogic werkt samen met jouw team om te zorgen dat de isolatie en stroomvoorziening in orde is en er geen lekstroom is. Ook zorgen we ervoor dat je kunt voldoen aan andere stroomvereisten. De tijdwinst voor onze medische klanten wordt meestal gemeten in maanden.

  • Safety Listing and EMC Testing:

OnLogic zorgt ervoor dat jouw computerapparatuur zodanig is getest op veiligheid en EMC, dat toekomstige aanpassingen mogelijk zijn zonder dat je opnieuw moet testen. Bij het maken van onze testpakketten houden we altijd rekening met de CCL van de pc en CCL-flexibiliteit op systeemniveau.

  • Ondersteuning bij testen en certificering:

OnLogic weet dat er vaak aanvullende medische tests nodig zijn om aan de specifieke behoeften vanuit je project te voldoen. We streven ernaar zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten door zelf de eerste tests uit te voeren. Daarnaast bieden we extra ondersteuning om de gewenste resultaten te kunnen realiseren. Zo kun je veel tijd besparen.

Een TIMS Medisch-apparaat, gebouwd met een aangepaste OnLogic-computer. Klik op de afbeelding om ons klantverhaal van TIMS Medical te lezen.

Breng jouw medische apparaat op de markt

We weten dat het moeilijk kan zijn om een ​​medisch apparaat op de markt te zetten. Ervoor zorgen dat het apparaat voldoet aan de IEC 60601-1 is een belangrijk onderdeel wat je moet regelen. Wij kunnen je helpen om dure vertragingen te voorkomen of vertragingen doordat je certificeringen over het hoofd hebt gezien. Wij helpen je met het voorkomen van eventuele problemen.

Onze Helix 500, P2002, P2102, Karbon 700 en Helix 300 en Karbon 400 zijn allemaal een uitstekend geschikt voor jouw medische project. Heb je nog vragen? Bel, mail of chat vandaag nog met ons.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Rodney Hill

Rodney is the Senior Engineer and founding member of the team at OnLogic. He works as a peer mentor for the mechanical, electrical, and regulatory teams (when he's not writing fun blogs with Marketing). He has expertise in design and certification of medical, automation and control, robotics, and RF devices. He also spends a lot of time in EMC and Safety labs qualifying products for global markets. Rodney loves to talk shop on all levels about all things and enjoys telling the world why OnLogic computers are right for them. Rodney is a lover of morse code communication using homemade single transistor radios built into Altoid tins.
Volg OnLogic op LinkedIn

Leave A Comment

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen

WHITEPAPER

Ontdek de 5 manieren waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen helpen

Download de whitepaper