Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Hot-Swap opslag: Iets belangrijks dat je moet weten

Hot-Swap opslag: Iets belangrijks dat je moet weten

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juni 16th, 2020·4,2 min read·

Betrouwbare en schaalbare opslagoplossingen vormen een groeiende zorg voor hedendaagse hardwaregebruikers; ongeacht of ze worden gebruikt voor 24/7 dataverzameling, 4K-videobewaking of big data-servertoepassingen. Daardoor hebben we veel van onze klanten zien overstappen op hot-swap opslag om het proces voor dataopslag, toegang en archivering te stroomlijnen. Zoals bij alle technologie kunnen veranderingen in standaarden en hardware een grote impact hebben’. Eén vrij recente evolutie in opslagtechnologie heeft het potentieel om hoofdpijn te veroorzaken voor degenen die niet voorbereid zijn om de nodige aanpassingen te doen.

Bekijk onze Tech Edge-video over het onderwerp. Lees daarnaast verder om er achter te komen waarom de grootte van je harde schijf niet enkel gaat over hoeveel data er op past.

Verschillende soorten storage

2,5 inch SSD- en HDD-schijven zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De meeste schijven die OnLogic verkoopt, zijn 7 mm of 9,5 mm hoog. Hoewel er hot-swap bays zijn gebouwd voor verschillende hoogtes, zijn hot-swap bays van 10 mm het meest gebruikelijk. Dit betekent dat als jouw schijf niet hoog genoeg is om de volledige hot-swap bay te vullen, deze mogelijk niet volledig overeenkomt met de SATA-connector binnen de drive bay.

Een bijkomende complicatie die we van tijd tot tijd zien, is dat, afhankelijk van het systeem, de hot-swap bay mogelijk ondersteboven moet worden geïnstalleerd. Dit levert geen probleem op zolang de gebruikte schijf de hele bay vult. Maar opnieuw, als de drive kleiner is dan de bay, zal de zwaartekracht je tegenwerken en mogelijk ontkoppeling tussen de SATA-connector en de drive veroorzaken.

Hot Swap Drive Compatability

Wat kun je doen aan een te kleine harde schijf?

Als een 7mm-schijf niet gelijk is aan de SATA-connector in de hot-swap bay, kun je een opvulstuk van 2,5 mm gebruiken om de lege ruimte te vullen. Het opvulstuk wordt eenvoudig op de schijf bevestigd. De schijf is dan effectief 9,5 mm hoog, zodat hij goed contact maakt met de schijfconnector.

Hoe kies je de juiste schijf voor je hot-swap bays?

The Logic Supply ML600G-51 With Hot-Swap Bays

Als je een harde schijf verwijdert en terugplaatst in een hot-swap bay, waarna deze niet meer door het systeem wordt gedetecteerd, zoek dan naar extra ruimte tussen de drive en de bovenkant van de bay. Als je in de bay kijkt, zie je mogelijk de interne SATA-connector aan de bovenkant van de bay. Indien mogelijk kun je het systeem gewoon omdraaien en de schijf plaatsen. Dit is echter niet altijd een praktische oplossing. Bij OnLogic voegen we opvulstukken toe aan onze 7mm-schijven om ervoor te zorgen dat ze goed passen in hot-swap bays van 9,5 mm. Daarmee is dit probleem opgelost. Als alternatief kun je schijven van 9,5 mm kopen. Als je echter de verschillen tussen hot-swap bays en opslagschijven begrijpt, is dit soort frustratie te voorkomen.

Hot-swap opslag: voorbeelden uit de praktijk

Stel dat jouw systeem 2 identieke harde schijven heeft die je hebt geconfigureerd in een RAID 1-array (lees hier meer over RAID). Dit betekent dat de opgeslagen data op beide schijven identiek is. Deze mirroring is een uitstekende beveiliging tegen systeemuitval. Als een schijf crasht, staan al jouw gegevens namelijk ook op de andere schijf. Door dit te combineren met een aparte back-upoplossing, heb je zowel een hoge beschikbaarheid als een hoge betrouwbaarheid. Door gebruik te maken van een hot-swap systeem kun je eenvoudig een schijf vervangen als een van de schijven defect raakt. Ook kun je een van de schijven verwijderen zonder dat het schrijven op de andere schijf onderbroken wordt.

Een ander voorbeeld: stel dat jouw bedrijf dezelfde software gebruikt op alle computers van de fabrieksvloer. In veel productiefaciliteiten zijn harde schijven het meest voorkomende punt van hardwarestoringen. Luchtverontreiniging, extreme temperaturen en blootstelling aan hoge trillingsniveaus kunnen allemaal bijdragen aan het falen van de harde schijf. Dit speelt vooral als je geen gebruik maakt van een solid state opslagmogelijkheid. Zonder een hot-swap oplossing verlies je veel tijd wanneer een harde schijf defect raakt. Het gemonteerde systeem moet worden verwijderd. Het moet naar IT gestuurd worden die de schijf moeten openmaken. De harde schijf moet worden vervangen. Tot slot moet het systeem worden getest en opnieuw worden geïnstalleerd. Met een hot-swap bay kun je meerdere vooraf geconfigureerde harde schijven bij de hand houden en ze ter plekke verwisselen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf ongelooflijk veel tijd en geld bespaart.

Vragen? Neem contact op met ons team

Vanwege het flexibele karakter van SATA-schijven zijn hot-swappable harde schijven of SSD’s een geweldige optie voor een groot aantal toepassingen. Maar zoals bij elke hardwaretoepassing is het belangrijk om de beperkingen en mogelijke struikelblokken te begrijpen. Als je vragen hebt over hot-swap opslag of een van de functies van onze industriële pc’s, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze oplossingspecialisten.

Let op: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 mei 2016 en is geüpdatet op 27 september 2021.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen