Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Hot-Swap opslag: Iets belangrijks dat je moet weten

Hot-Swap opslag: Iets belangrijks dat je moet weten

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juni 16th, 2020·4.1 min read·

Of het nu wordt gebruikt voor 24/7 dataverzameling, 4K-videobewaking of big data-servertoepassingen, betrouwbare en schaalbare opslagoplossingen vormen een groeiende zorg voor hedendaagse hardwaregebruikers. Daardoor hebben we veel van onze klanten zien overstappen op hot-swap hardeschijfbeheer om het proces voor dataopslag, toegang en archivering te stroomlijnen. Zoals bij alle technologie, kunnen veranderingen in standaarden en hardware een verreikende impact hebben, en een vrij recente evolutie in opslagtechnologie heeft het potentieel om hoofdpijn te veroorzaken voor degenen die niet voorbereid zijn om de nodige aanpassingen te doen.

We spraken met OnLogic Support Technicus Michael Dalius over een belangrijke specificatie van de huidige opslagschijven en hot-swap bays waarvan je op de hoogte moet zijn.

1) Wat zijn de verschillen tussen opslagschijven en hot-swap bays waar gebruikers zich bewust van moeten zijn?

Mike Dalius: 2,5 inch SSD- en HDD-opslagschijven zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De meeste schijven die OnLogic verkoopt, zijn 7mm of 9,5mm lang. Hoewel er hot-swap bays zijn gebouwd voor verschillende hoogtes, zijn hot-swap bays van 10mm het meest gebruikelijk. Dit betekent dat als jouw schijf niet hoog genoeg is om de volledige hot-swap bay te vullen, deze mogelijk niet volledig overeenkomt met de SATA-connector binnen de drive bay.

Een bijkomende complicatie die we van tijd tot tijd zien, is dat, afhankelijk van het systeem, de hot-swap bay mogelijk ondersteboven moet worden geïnstalleerd. Dit levert geen probleem op zolang de gebruikte opslagschijf de hele bay vult. Maar opnieuw, als de drive kleiner is dan de bay, zal de zwaartekracht je tegenwerken en mogelijk ontkoppeling tussen de SATA-connector en de drive veroorzaken.

Hot Swap Drive Compatability

2) Wat is de oplossing voor dit probleem?

MD: Als een 7mm-schijf niet gelijk is aan de SATA-connector in de hot-swap bay, kan je een opvulstuk van 2,5mm gebruiken om de lege ruimte te vullen. Het opvulstuk wordt eenvoudig op de schijf bevestigd en maakt de effectieve hoogte van de schijf 9,5mm, zodat hij goed contact maakt met de schijfconnector.

3) Waar moeten mensen op letten bij het configureren van systemen met hot-swap bays en vervolgens opslag kiezen om op te vullen?

The Logic Supply ML600G-51 With Hot-Swap BaysMD: Als je een harde schijf verwijdert en terugplaatst in een hot-swap bay en deze wordt niet langer door het systeem gedetecteerd, zoek dan naar extra ruimte tussen de drive en de bovenkant van de bay. Als je in de bay kijkt, zie je mogelijk de interne SATA-connector aan de bovenkant van de bay. Indien mogelijk kan je het systeem gewoon omdraaien en de schijf plaatsen, maar dit is niet altijd een praktische oplossing. Bij OnLogic voegen we opvulstukken toe aan onze 7mm-schijven om ervoor te zorgen dat ze goed passen in hot-swap bays van 9,5mm, waarmee dit probleem is opgelost. Als alternatief kan je schijven van 9,5mm kopen, maar als je de verschillen tussen hot-swap bays en opslagschijven begrijpt, is dit soort frustratie te voorkomen.

4) Wat zijn voorbeelden uit de praktijk met het gebruik van hot-swap opslag?

MD: Stel dat jouw systeem 2 identieke harde schijven heeft, die heb je geconfigureerd in een RAID 1-array (lees hier meer over RAID). Dit betekent dat de opgeslagen data op beide schijven identiek is. Deze mirroring is een uitstekende beveiliging tegen systeemuitval, want als een schijf crasht, staan al jouw gegevens ook op de andere schijf. Door dit te combineren met een aparte back-upoplossing, heb je zowel een hoge beschikbaarheid als een hoge betrouwbaarheid. Door gebruik te maken van een hot-swap systeem kan je eenvoudig een schijf vervangen als een van de schijven defect raakt of verwijder een van de schijven zonder dat het schrijven op de andere schijf onderbroken wordt.

Een ander voorbeeld: stel dat jouw bedrijf dezelfde software gebruikt op alle computers van de fabrieksvloer. In veel productiefaciliteiten zijn harde schijven het meest voorkomende punt van hardwarestoringen. Luchtverontreinigingen, extreme temperaturen en blootstelling aan hoge trillingsniveaus kunnen allemaal bijdragen aan het falen van de harde schijf, vooral als je geen gebruik maakt van een solid state opslagmogelijkheid. Zonder een hot-swap oplossing verlies je uren aan tijd wanneer een harde schijf defect raakt, omdat het gemonteerde systeem verwijderd moet worden, naar IT gestuurd moet worden, gewacht wordt op opening hiervan, de harde schijf vervangen moet worden en het systeem getest en opnieuw geïnstalleerd moet worden. Met een hot-swap bay kan je meerdere vooraf geconfigureerde harde schijven bij de hand houden en ze op locatie verwisselen, wat jouw bedrijf ongelooflijk veel tijd en geld bespaart.

Dit zijn slechts een paar simpele voorbeelden van hot-swap opslag in actie. Vanwege het flexibele karakter van SATA-schijven zijn hot-swappable harde schijven of SSD’s een geweldige optie voor een groot aantal toepassingen. Maar zoals bij elke hardwaretoepassing, is het belangrijk om de beperkingen en mogelijke struikelblokken te begrijpen. Als je vragen hebt over hot-swap opslag of een van de functies van onze industriële pc’s, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze Solutions Specialists.

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

Leave A Comment

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen

WHITEPAPER

Ontdek de 5 manieren waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen helpen

Download de whitepaper
Alle artikelen bekijken

OnLogic Industriële computers

Bekijk ons volledige aanbod van industriële computers waarmee jij jouw IoT-project kunt ontwikkelen

Bestel bij OnLogic

Ontdek meer op OnLogic.com

OnLogic industriële pc's: Ontworpen om te overleven. Gebouwd op bestelling. Binnen enkele dagen geleverd. Bezoek onze webshop op OnLogic.com