Home>Berichten>Betrouwbaarheid, Industriële IoT>Hoe Rugged NVRs de elementen overleven – Beveiliging voor de olie- en gasindustrie.

Hoe Rugged NVRs de elementen overleven – Beveiliging voor de olie- en gasindustrie.

By ·Categorieën: Betrouwbaarheid, Industriële IoT·Published On: oktober 15th, 2020·3,6 min read·

Robuuste NVRs (Network Video Recorder) hebben beveiligings- en toezichtsmogelijkheden drastisch verbeterd nu zij extreme omstandigheden kunnen weerstaan. Een oogje in het zeil houden bij belangrijke locaties is een uitdaging in elke industrie, maar je zou kunnen zeggen dat dit het moeilijkste is in de olie- en gasindustrie. Een belangrijk vraagstuk voor olie en gas professionals is hoe ze hun bezittingen (zoals boorlocaties, pijpleidingen en raffinaderijen) kunnen beschermen. Deze bevinden zich meestal op afgelegen en onherbergzame locaties, verspreid over grote gebieden. Een beveiligingsoplossing vraagt om robuuste hardware met onder andere een robuuste NVR die kan overleven in een uitdagende omgeving. Hoe beïnvloedt een omgeving je computer? En hoe overleeft een NVR die bedoeld is voor de olie- en gasindustrie zware omstandigheden?

Welk effect heeft hitte op een computer?

desert oil rig

De componenten in een computer werken op een specifieke stroomsterkte, geïnduceerd voor een laag voltage die erg gevoelig kan zijn voor kleine veranderingen. Wanneer een computer opwarmt en de elektrische weerstand lager wordt, kan de stroomtoevoer snel toenemen. Daardoor kunnen vertragingen, schade of zelfs storingen plaatsvinden in processors, voedingen, geheugen of opslag.  

NVRs ontworpen om koel te blijven in omgevingen met hoge temperaturen kunnen deze negatieve effecten weerstaan. Ze hebben ook ingebouwde beveiligingen, ontworpen om prestaties te vertragen of het systeem af te sluiten. Vooral wanneer het in gevaar is door extreme hitte.

Arctic PipelineWelk effect heeft kou op een computer?

De meeste gebruikers staan niet stil bij de invloed van koude temperaturen. Maar koude temperaturen kunnen wel degelijk serieuze problemen veroorzaken voor computer systemen en componenten. PC’s die blootgesteld worden aan koude temperaturen kunnen een thermische schok krijgen door de verschillende mate van uitzetting van componenten die verwarmd of gekoeld worden. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht die gebruikelijk zijn in de buitenomgeving kunnen dat probleem vergroten. Componenten kunnen continu krimpen en weer uitzetten, waardoor de interne verbindingen verzwakken. Temperatuurveranderingen kunnen ook zorgen voor een opbouw van condens, wat een fatale combinatie is met elektronica. Het kiezen van een NVR die deze extreme temperatuurveranderingen kan weerstaan, is dus zeker iets om rekening mee te houden.

refineryWelk effect heeft stof op een computer?

Stof en andere deeltjes in de lucht zijn onderdeel van het leven in de olie- en gasindustrie (laat staan bouwinstallaties, fabricage omgevingen en warenhuizen). Stof kan ook vet, metaalschilfers of corrosieve deeltjes met zich meebrengen. Zelfs als deze deeltjes niet direct schadelijk zijn, kunnen ze opstapelen en over verloop van tijd een isolerende laag vormen op computercomponenten die zorgt voor oververhitting of kortsluiting. Rugged computers zijn over het algemeen gesloten, fanless systemen, wat voorkomt dat stof, vuil of vet je NVR binnendringt.

refinery2Welk effect hebben schokken en vibraties op een computer?

Een ander risico voor NVR’s die gebruikt worden voor beveiliging in lastige industrieën is schade door blootstelling aan schokken of vibraties. Systemen die gebruikt worden in mobiele installaties of vast zitten aan actieve machines kunnen beschadigd raken door continue vibraties, en interne verbindingen kunnen door spontane schokken verbroken worden. Consumenten pc’s zijn gemaakt om op een bureau te staan, niet om in een kraan of destillatiesysteem geïntegreerd te worden. Dit is een taak voor rugged pc’s.

Hardware als versterking van de beveiliging

Beveiligingsexperts schakelen steeds vaker technologie in om eigendommen die honderden of zelfs duizenden kilometers verspreid zijn te beschermen. Wanneer geografie het werk te gevaarlijk of onverantwoord maakt, is robuuste bewakingshardware die bestand is tegen de elementen wat je nodig hebt voor een betrouwbaar beveiligingsnetwerk.

Olie- en gasbeveiligingsinstallaties vragen om een gespecialiseerde en robuuste NVR, ontworpen om de uitdagende omstandigheden van afgelegen installaties aan te kunnen. Onlogic’s systemen zijn ontworpen om hitte en kou te weerstaan, om vibraties aan te kunnen en componenten te beschermen tegen vuil en stof. Wil je meer informatie over hoe een omgeving je computer beïnvloedt? Ontdek OnLogic’s NVR oplossingen. Voor vragen over de juiste beveiligingshardware voor jouw olie & gas installatie  kunnen de Hardware Solution Specialisten van OnLogic je helpen.

Notitie: Dit artikel is gepubliceerd op 15 januari 2015. Op 15 oktober 2020 is de inhoud ervan bijgewerkt.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: OnLogic

OnLogic is a global industrial computer manufacturer that designs highly-configurable, solution-focused computers engineered for reliability for the IoT edge.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen