Home>Berichten>Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic>Hoe Rugged NVRs de elementen overleven – Beveiliging voor de olie- en gasindustrie

Hoe Rugged NVRs de elementen overleven – Beveiliging voor de olie- en gasindustrie

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: oktober 15th, 2020·3,4 min read·

Rugged NVRs (Network Video Recorder) hebben beveiligings- en toezichtsmogelijkheden drastisch verbeterd nu zij extreme omstandigheden kunnen weerstaan. Een oogje in het zeil houden bij belangrijke locaties is een uitdaging in elke industrie. In de olie- en gasindustrie is dat extra uitdagend. Een belangrijk vraagstuk voor olie en gas professionals is hoe ze hun bezittingen (zoals boorlocaties, pijpleidingen en raffinaderijen) kunnen beschermen. Deze bevinden zich meestal op afgelegen en onherbergzame locaties, verspreid over grote gebieden. Een beveiligingsoplossing vraagt om robuuste hardware met onder andere een robuuste NVR die kan overleven in een uitdagende omgeving. Hoe beïnvloedt een omgeving je computer? En hoe overleeft een NVR die bedoeld is voor de olie- en gasindustrie zware omstandigheden?

Hoe beïnvloedt de omgeving een computer?

desert oil rigHitte:

De componenten in een computer werken op een specifieke stroomsterkte, geïnduceerd voor een laag voltage die erg gevoelig kan zijn voor kleine veranderingen. Wanneer een computer opwarmt en de elektrische weerstand lager wordt, kan de stroomtoevoer snel toenemen en kunnen vertragingen, schade of zelfs storingen plaatsvinden in processors, voedingen, geheugen of opslag.
NVRs ontworpen om koel te blijven in omgevingen met hoge temperaturen kunnen deze negatieve effecten weerstaan. Ze hebben ook ingebouwde beveiligingen, ontworpen om prestaties te vertragen of het systeem af te sluiten wanneer het in gevaar is door extreme hitte.

Arctic PipelineKou:

De meeste gebruikers denken minder snel aan het andere eind van de thermometer, maar koude temperaturen kunnen wel degelijk serieuze problemen veroorzaken voor computer systemen en componenten. PC’s die blootgesteld worden aan koude temperaturen kunnen een thermische schok krijgen door de verschillende mate van uitzetting van componenten die verwarmd of gekoeld worden. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht die gebruikelijk zijn in de buitenomgeving, kunnen dat probleem vergroten doordat de componenten continu krimpen en weer uitzetten, waardoor de interne verbindingen verzwakken. Temperatuurveranderingen kunnen ook zorgen voor een opbouw van condens, wat een fatale combinatie is met elektronica. Het kiezen van een NVR die deze extreme temperatuurveranderingen kan weerstaan, is dus zeker iets om rekening mee te houden.

refineryStof:

Stofdeeltjes in de lucht zijn onderdeel van het leven in de olie- en gasindustrie (laat staan bouwinstallaties, fabricage omgevingen en warenhuizen). Stof kan ook vet, metaalschilfers of corrosieve deeltjes met zich meebrengen. Zelfs als deze deeltjes niet direct schadelijk zijn, kunnen ze opstapelen en over verloop van tijd een isolerende laag vormen op computercomponenten. Deze laag kan zorgen voor oververhitting of kortsluiting. Rugged computers zijn over het algemeen gesloten, fanless systemen, wat voorkomt dat stof, vuil of vet je NVR binnendringt.

refinery2Schokken en vibraties:

Een ander risico voor NVR’s die gebruikt worden voor beveiliging in lastige industrieën is schade door blootstelling aan schokken of vibraties. Systemen die gebruikt worden in mobiele installaties of vast zitten aan actieve machines kunnen beschadigd raken door continue vibraties. Daardoor kunnen bijvoorbeeld ook interne verbindingen verbreken. Consumenten pc’s zijn gemaakt om op een bureau te staan, niet om in een kraan of destillatiesysteem geïntegreerd te worden. Dit is een taak voor rugged pc’s.

Hardware als versterking van de beveiliging

Een foto van de Karbon 700 van OnLogicBeveiligingsexperts schakelen steeds vaker technologie in om eigendommen die honderden of zelfs duizenden kilometers verspreid zijn te beschermen. Wanneer geografie het werk te gevaarlijk of onverantwoord maakt, kan rugged bewakingshardware de oplossing zijn. Deze is bestand tegen de elementen en is nodig voor een betrouwbaar beveiligingsnetwerk.

Olie- en gasbeveiligingsinstallaties vragen om een gespecialiseerde en rugged NVR. Die zijn ontworpen om de uitdagende omstandigheden van afgelegen installaties aan te kunnen. Onlogic’s systemen zijn ontworpen om hitte en kou te weerstaan. Ook zijn ze bestand tegen vibraties en worden componenten beschermd tegen vuil en stof. Ontdek OnLogic’s NVR oplossingen. Voor vragen over de juiste beveiligingshardware voor jouw olie & gas installatie kunnen de Hardware Solution Specialisten van OnLogic je helpen.

Notitie: Dit artikel is gepubliceerd op 15 januari 2015. Op 15 oktober 2020 is de inhoud ervan bijgewerkt.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: OnLogic

OnLogic is a global industrial computer manufacturer that designs highly-configurable, solution-focused computers engineered for reliability for the IoT edge.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen