Home>Berichten>Industriële IoT>Hoe IP-based videobewaking mensen, plaatsen en dingen helpt beschermen

Hoe IP-based videobewaking mensen, plaatsen en dingen helpt beschermen

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: juni 1st, 2020·5,4 min read·

Het bewaken van kritieke locaties en infrastructuur in een altijd verbonden wereld brengt zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee. De groeiende aanwezigheid van videobewakingsinstallaties vereist gespecialiseerde technologie. Deze moet de enorme hoeveelheid data die wordt gestreamd vanaf een steeds breder scala aan afgelegen en anderszins uitdagende locaties effectief bewaken en beheren. Het team van LENSEC heeft een suite van IP-based videobewaking software ontwikkeld die het gemakkelijker dan ooit maakt om eigendommen van klanten effectief te beschermen. We spraken met LENSEC over hoe ze de rugged beveiligingshardware van OnLogic hebben gecombineerd met hun Perspective VMS® om hun innovatieve oplossing voor bewaking op afstand te creëren.

Kun je ons iets vertellen over LENSEC?

Al meer dan 20 jaar is LENSEC een pionier op het gebied van IP-based videobewaking beheer. Het begon met een idee om netwerkvideo te streamen met de allereerste IP-netwerkcamera’s op de markt. Vandaag de dag blijft LENSEC baanbrekende oplossingen bieden met onze HTML5-based videobeheersoftware.

LENSEC-Logo-20th-Logo-Combo-LtBg

Als pionier op het gebied van browser-based videobeheer nam LENSEC in de fysieke beveiligingsindustrie het voortouw bij de overgang van analoge camera’s naar apparaten die communiceren via een IP- of netwerkarchitectuur. Door de jaren heeft LENSEC samengewerkt met gemeenten, scholen, ziekenhuizen, commerciële eigendommen, overheidsinstanties en kritieke infrastructuurfaciliteiten. We hebben  tienduizenden camera’s in de VS en over de hele wereld geïnstalleerd die door ons worden bewaakt.

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fysieke beveiliging. We ontwikkelen geavanceerde softwaresystemen en integratiediensten op maat. LENSEC blijft zijn pioniersstatus behouden en levert gebruiksvriendelijke software.

Opnieuw heeft LENSEC het voortouw genomen in de beveiligingsindustrie als pionier van het smart-client videobeheerplatform, Perspective VMS, de eerste HTML5-based videobeheersoftware voor IP-beveiligingsvideo.

Lensec VMS Software Banner

Perspective VMS bouwt voort op de missie van LENSEC om innovatie te leveren met webgebaseerde tools. Het is slimme client-videobewakingssoftware die wordt gebruikt door beveiligingsteams in bedrijfsomgevingen. Met ons uniforme beveiligingsplatform kunnen eerstehulpverleners direct reageren als er iets gebeurt. Perspective VMS is ontworpen voor fysieke beveiligingsbewakingssystemen die op- of afgeschaald kunnen worden, voor kleine operaties of grote organisaties. PVMS is bedoeld voor een onbeperkt aantal beveiligingsapparaten en camera’s. Onze producten maken real-time situationeel bewustzijn voor klanten mogelijk.

Wat maakt Perspective VMS zo bijzonder? 

PVMS-Live-Camera-Viewer-Features

Perspective VMS is browser-based. Dit is om veel redenen handig. De thin-client toepassing betekent dat software-updates en configuratiewijzigingen op afstand naar het werkstation van de klant kunnen worden gepusht. Personeel hoeft de talloze werkstations niet daadwerkelijk te bezoeken om thick client-software bij te werken. De configuratie kan op één locatie plaatsvinden, wat de taak voor de beheerder vereenvoudigt.

De software draait, indien nodig, op beperkte middelen. Deze is zeker opschaalbaar voor grote projecten, maar bepaalde projecten vragen om een ​​gestroomlijnde implementatie. De fysieke beveiligingsexperts van LENSEC hebben een toepassing voor bewaking op afstand ontwikkeld met behulp van CCTV-camera’s en -apparatuur. Toepassingen moesten kunnen draaien op zonne-energie, bestand zijn tegen uitdagende omstandigheden en een kleine hoeveelheid fysieke ruimte gebruiken. De eindgebruiker wilde meldingen over activiteit op de site kunnen ontvangen en een live of opgenomen videostream kunnen bekijken om de activiteit te verifiëren en adequaat te reageren.

Kun je ons iets vertellen over hoe OnLogic-hardware daarin past?

LENSEC 4G Surveillance Enclosure

LENSEC ontwikkelde een toepassing die gebruikmaakt van beveiligingscamera’s, rugged OnLogic-servers en toegangscontroleapparatuur voor poorten. Er zijn geen gebouwen of stroom op de landelijke locaties. Zonne-energie voedt al deze apparatuur en laadt de accu’s op. Stroomverbruik is dus van primair belang. De robuuste mini-pc van OnLogic past qua specificaties en afmetingen goed bij de toepassingen.

Dankzij de robuuste pc van OnLogic met Extrovert 4G-mogelijkheden konden onze technici een energiezuinige toepassing met mobiele connectiviteit creëren. De gebruiker heeft dus toegang tot de rugged pc en kan externe locaties controleren zonder dat iemand ter plekke moet zijn. Dit verhoogt de efficiëntie in mankracht voor de gebruiker en houdt een externe locatie 24/7 onder toezicht.

Wat zijn de mogelijke gebruiksscenario’s voor IP-based videobewaking?

LENSEC 4G Surveillance

We hebben use-cases voor veel verschillende industrieën. Om te beginnen werkt LENSEC met commercieel vastgoed, kritieke infrastructuur, overheidsorganisaties, zorginstellingen, hoger onderwijs, K-12 schoolcampussen, olie- en gasindustrie en transport.

Met name onze rugged, externe toepassing die zonne-energie en accu’s gebruikt om apparatuur van stroom te voorzien, is een unieke oplossing. Deze hebben we kunnen bouwen met de geharde pc’s van OnLogic. Deze rugged computer is speciaal gebouwd in een kleine behuizing, waardoor de ruimte voor apparatuur tot een minimum beperkt blijft. De mobiele LTE-verbinding is veelzijdig en maakt gebruik van verschillende serviceproviders. Dit is goed voor afgelegen gebieden waar de mobiele dekking onbetrouwbaar is. Aangezien het stroomverbruik van accu’s maximale efficiëntie vereist, is een laag stroomverbruik voor apparatuur een belangrijke factor voor afgelegen locaties met beperkte of geen infrastructuur.

Wat zijn de tastbare voordelen voor gebruikers van deze oplossing?

Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat videobewaking en algemene beveiligingsverbeteringen bijdragen aan de winst. Deze variëren van de bescherming van activa tot de veiligheid van mensenlevens. Sommige gebruikers willen hun personeel in de gaten houden, zodat ze de efficiëntie en klantenservice kunnen verbeteren.

Onderwijsbestuurders hebben een groot belang bij en de verantwoordelijkheid voor veiligheidsmaatregelen voor studenten en medewerkers. Of de schoolleiding nu vechtpartijen op de gang in de gaten houdt of noodsituaties op het terrein voorkomt, met passende veiligheidsmaatregelen kun je  ernstige situaties echt voorkomen.

Waarom heb je bij dit project voor OnLogic-hardware gekozen?

OnLogic heeft een geweldig product dat aan onze behoeften in bepaalde scenario’s voldoet. We beschouwen ons softwarebedrijf als hardware-agnostisch. De security integrators die met ons samenwerken, hebben vaak een specifieke voorkeur voor hardware, of dat nu camera’s of servers zijn. We ondersteunen hun behoeften en werken aan hun hardwareoplossingen. Onze partners en hun klanten wenden zich echter vaak tot ons en vragen welke hardware we voor bepaalde projecten kunnen aanbevelen.

OnLogic heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn in het leveren van een rugged systeem met energiezuinige en betrouwbare LTE-connectiviteit. Dankzij de vooruitgang in serverkwaliteit die met deze mogelijkheden is geboekt, is LENSEC met deze geweldige oplossing opnieuw koploper in de branche.

Neem contact op met onze hardware specialisten voor meer informatie over hoe OnLogic je kan helpen met jouw beveiligingstoepassing.

Opmerking: dit artikel over IP-based videobewaking is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2018. Het is bijgewerkt voor inhoud op 1 juni 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen