Home>Berichten>Industriële IoT, Techniek uitgelegd>Wereldwijde mobiele connectiviteit voor het IoT: Ontdek de UROS eSIM

Wereldwijde mobiele connectiviteit voor het IoT: Ontdek de UROS eSIM

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd·Published On: november 23rd, 2021·3 min read·

Het industriële Internet of Things is afhankelijk van constante communicatie. Wi-Fi- en Bluetooth-technologieën zijn de meest voor de hand liggende oplossingen. Echter, mobiele verbindingen worden ook vaak gebruikt om toegang tot mobiele, externe en back-up data mogelijk te maken. Het leveren van wereldwijde mobiele connectiviteit voor het IoT was tot nu toe vaak een complexe onderneming.

Als je vaker internationaal hebt gereisd, heb je wellicht de frustratie ervaren wanneer je data verbruikt op het mobiele netwerk in een ander land. Als je regelmatig reist, heb je mogelijk een contract met je provider waardoor dit eenvoudig gaat. Met één enkel mobiel apparaat zijn de kosten en complexiteit verwaarloosbaar voor een dergelijk contract. Bij edge- en IoT-implementaties zijn vaak honderden of zelfs duizenden apparaten betrokken. Deze hebben allemaal verschillende simkaarten en ID’s, dus heb je een meer schaalbare oplossing nodig.

Mobiele connectiviteit voor IoT

De data vereisten voor het industriële IoT lopen sterk uiteen. Apparaten die bijvoorbeeld druksensoren controleren hoeven waarschijnlijk alleen af en toe een paar honderd kilobytes aan data te verzenden in de vorm van een .CSV-bestand. In andere gevallen moeten geavanceerde machine learning-systemen soms hoge kwaliteit video’s streamen van de edge naar de cloud. De uitdaging is dat er geen one-size-fits-all data-abonnement voor IoT bestaat. Met dit in gedachten heeft het team van UROS de UROS Connect ontwikkeld.

Volgens het UROS team is UROS Connect gebaseerd op Remote SIM Provisioning (RSP)-technologie, ook wel bekend als eSIM’s. Het bestaat uit een standaard simkaart (eUICC) die op afstand kan worden geprogrammeerd, zodat je verschillende mobiele providers kunt gebruiken. UROS beheert de mobiele abonnementen met verschillende regionale serviceproviders en biedt één dashboard waar je je dataoverdracht en facturering kunt beheren. Met het UROS Connect-dashboard kun je al je apparaten realtime controleren. Ook kun je profielen instellen op basis van groepen van apparaten. Hierdoor kun je gebruiksgegevens verzamelen en prognoses creëren.

De UROS SDK beheert de verbindingen met verschillende providers en selecteert automatisch de serviceprovider met de beste verbinding. Dit resulteert in betere mobiele dekking wanneer je onderweg bent. UROS heeft een pay-as-you-go model zonder contract. Je betaalt alleen voor de data die je daadwerkelijk gebruikt, met betalingsregelingen die speciaal zijn ontworpen voor IoT-toepassingen.

eSIM technology van UROS voorziet OnLogic industriele computers van globale mobiele connectiviteit.

Aan de slag met UROS

OnLogic werkt samen met UROS om hun eSIM-technologie aan te bieden op onze mobiele industriële hardware. Nadat je de OnLogic-computer hebt geselecteerd die het beste bij jouw toepassing past, kun je deze eenvoudig instellen om met UROS aan de slag te gaan.

De eerste stap is een account aanmaken op de UROS Website of in te loggen op je bestaande account. Daarna verbind je het met een UROS eSIM uitgeruste apparaat met het mobiele netwerk en hoef je alleen maar een nieuw product aan je account toe te voegen. Download ook de UROS-software naar je systeem. Het is niet nodig om je bezig te houden met de instellingen en configuratie van de Access Point Name (APN). De volledige instructies voor het instellen van UROS op Windows of Linux vind je op onze support site. 

Het inrichten van mobiele connectiviteit voor het IoT hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je voor jouw project of bedrijf apparaten moet voorzien van mobiel internet, kunnen OnLogic-systemen met UROS Connect de oplossing zijn. Ontdek onze ​​volledige lijn van mobiele data-compatibele computers. Deze systemen kunnen allemaal worden geconfigureerd met UROS eSIM-technologie. Je kunt ook meer informatie vinden op de UROS Connect website.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

Leave A Comment

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen

WHITEPAPER

Ontdek de 5 manieren waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen helpen

Download de whitepaper
Alle artikelen bekijken

OnLogic Industriële computers

Bekijk ons volledige aanbod van industriële computers waarmee jij jouw IoT-project kunt ontwikkelen