Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Een voertuigcomputer kiezen

Een voertuigcomputer kiezen

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: september 20th, 2020·6,5 min read·

Het kiezen en configureren van een voertuigcomputer is niet eenvoudig. Mobiele digitale bewegwijzering, wagenparkbeheer, automatische verkeerscontrole, beveiliging en bewaking — om zomaar een paar populaire voertuigtoepassingen te noemen — vereisen heel verschillende specificaties. Daarbij komt dat de voertuigomgeving zijn eigen uitdagingen heeft. Denk aan voeding, temperatuur en trillingen. Hier volgen vijf vragen die je jezelf moet stellen om het vereiste ontwikkel- en prototypingproces te starten.

Heb ik een voertuigcomputer nodig?

Met alle bestaande mogelijkheden, zoals tablets, smartphones en voertuigdockingstations voor laptops is de eerste vraag: “Heb ik wel een voertuigcomputer nodig?” Het antwoord is geheel afhankelijk van de omstandigheden.

Als je voortdurend van voertuig verandert en een apparaat nodig hebt dat je altijd mee kunt nemen, is het antwoord nee. Maar rijd je in een speciaal voertuig? Moet de computer een heel specifieke toepassing uitvoeren? Heb je een geïntegreerde stroomoplossing zonder gedoe nodig? Of moet de computer geïntegreerd worden in een ander systeem in het voertuig? Dan is het antwoord ja.

In het algemeen bevatten voertuigcomputer componenten die geschikt zijn voor een mobiele omgeving waarin schokken, trillingen, stroom- en temperatuurschommelingen nou eenmaal onvermijdelijk zijn.

Wat voor verwerkingsvermogen en I/O heb ik nodig?

Oké, je weet dat je een voertuigcomputer nodig hebt. Beantwoord dan de volgende vragen over het verwerkingsvermogen en de I/O (Input/Output). Welke processor je kiest is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je toepassingsbehoeften. Onthoud echter dat processors warmte genereren (zie het onderdeel verderop over temperatuur). Waarschijnlijk wil je dus de laagste TDP (Thermal Design Power) die met jouw software mogelijk is.

Neem nu even de tijd om over je I/O na te denken. Niet alleen wat betreft de verschillende randapparatuur die je moet aansluiten, maar ook welke apparaten je mogelijk moet meenemen. In het algemeen dient de I/O van de montageplaat voor de randapparaten die altijd zijn aangesloten, en de I/O aan de voorkant voor apparaten die je met je meeneemt. Dit is vaak een aandachtspunt wanneer het systeem in het dashboard of een console wordt bevestigd. Bedenk hoeveel USB-poorten toegankelijk moeten zijn, of je COM of HDMI nodig hebt, of iets anders. Toegankelijkheid van I/O is net zo belangrijk als de aanwezigheid ervan.

Tot slot

Er wordt vaak geen rekening gehouden met antennes. Hoe je voertuig verbinding maakt met andere voertuigen, netwerken, 4G, GPS, wifi, Bluetooth en dergelijke is echter een cruciaal deel van het systeem. Het bereik moet vaak worden uitgebreid met antennes. Bovendien kun je met meer antennes gelijktijdig gebruik maken van verschillende connectiviteit, bijvoorbeeld als je wifi en gps nodig hebt. Of je kunt één antenne gebruiken om uit te zenden en een andere om te ontvangen, wat de verkeersstroom verhoogt. De beoordeling van je communicatiestandaard is een belangrijk onderdeel dat je niet over het hoofd mag zien.

Taxi in NYC

Ben je een taxichauffeur in Amsterdam die te maken heeft met verkeersdrempels? Of bestuur je een mobiel beveiligingsvoertuig in Irak en raak je regelmatig verzeild in een zandstorm? Het antwoord op zowel schok- als stofproblemen is hetzelfde: Kies voor FANLESS. Fanless computers, en in het bijzonder fanless systemen met alleen solid-state componenten en een chassis zonder ventilatieopeningen, zijn het antwoord op zowel trillings- als stofproblemen.

Wat doe ik tegen schokken/trillingen en stof?

De meeste systemen worden gekoeld met ventilatoren in processor/moederbord of behuizingsventilatoren. Beweging, en met name heftige schokken die vaak voorkomen in voertuigen, kunnen schade berokkenen aan juist datgene dat moet voorkomen dat het systeem oververhit raakt. Fanless systemen gebruiken echter een passieve koeltechnologie zoals heatsinks en heatvents, die deze trillingsgevoelige onderdelen overbodig maken. En omdat er geen ventilator meer is, zuigt het systeem geen lucht, en dus ook geen vuil, stof en zand meer aan. Als de pc rechtstreeks wordt blootgesteld aan dat vuil en stof, moet je ervoor zorgen dat de fanless behuizing volledig gesloten is, dus geen gaten/ventilatieopeningen bevat. Een fanless geventileerde behuizing zuigt geen stof aan met ventilatoren en koelt het systeem, maar voorkomt niet dat stof zich ophoopt en de elektronica aantast. Een gesloten behuizing zonder ventilatie voorkomt dit wel.

Om het systeem echt schokbestendig te maken, wil je de draaiende harde schijf elimineren en een SSD (solid-state drive) gebruiken. Op een trein bijvoorbeeld zijn trillingen funest. De constante beweging van de trein lijkt weinig kwaad te kunnen, maar voor bewegende onderdelen in een pc, zoals de harde schijf, zijn ze een crime. Er zijn een aantal rugged opties, maar in het geval van heftige trillingen is SSD de juiste keuze. SSD’s bevatten geen bewegende mechanische componenten. Dit in tegenstelling tot standaard harde schijven (HDD’s). HDD’s bevatten ronddraaiende elektromechanische magnetische schijven om gegevens op te slaan, bewegende lees-/schrijfkoppen om gegevens te lezen en te schrijven en motoren die het geheel laten draaien. Een SSD daarentegen gebruikt geïntegreerde schakelingen als geheugen om de gegevens blijvend op te slaan. Daardoor is een SSD sneller, stiller en beter bestand tegen trillingen. Als trillingen een issue zijn, zijn SSD’s een must.

Welk bedrijfstemperatuurbereik is geschikt voor mijn voertuigcomputer?

De mobiele omgeving warmt vaak op. Als je verwacht dat het systeem in een omgeving met een temperatuur hoger dan 29 °C moet functioneren, selecteer dan een kaart, behuizing en componenten die deze warmte aankunnen of overweeg een systeem met ventilator. Heb je echt een ventilator nodig? Dan moet het systeem zo worden geïnstalleerd dat de behuizingsventilator goed kan werken. Als dat niet gebeurt, kan het systeem oververhit en daardoor defect raken.

Controleer bij extreme temperaturen, zowel hoge als lage, de maximale en minimale bedrijfstemperatuur. De keuze van het moederbord, koeling, wifi en opslagcomponenten hebben allemaal invloed op de bedrijfstemperatuur.

US Coast Guard 47' Motor Lifeboat performs storm exercises in wild surf at Morro Bay

Op een schip is water vaak een aandachtspunt. De mate van blootstelling aan de elementen geeft dikwijls aan hoe waterbestendig het systeem moet zijn. Water is verraderlijk en zelfs een beetje mist kan funest zijn voor een systeem. Zout water is bovendien bijzonder corrosief. Plaatsing is de beste verdediging tegen water en een console-implementatie met een pakking rond de faceplate is doorgaans de beste oplossing.

Hoe zit het met voeding?

In auto’s, vrachtwagens en bussen is het vaak de voeding die roet in het eten gooit. In tegenstelling tot de meeste computeromgevingen hebben voertuigcomputers te lijden onder fluctuerende gelijkstroom. Onder normale omstandigheden kan de accuspanning in voertuigen schommelen tussen 11 en 14 volt. Wil je hiermee een systeem van klein formaat van stroom voorzien, heb je minimaal twee elementen nodig: een regelaar die een stabiele 12 volt aan het externe computersysteem levert en een DC-DC-converter om de door het moederbord vereiste gelijkspanningsrails te leveren. Misschien wil je ook een Intelligent Power Supply. Met deze optie kan je pc de accu van het voertuig gebruiken. Je kunt deze echter veilig uitzetten of blijven gebruiken wanneer de auto of vrachtwagen is uitgeschakeld. Dit is belangrijk voor de levensduur van je pc.

Auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, boten en treinen: waar gaat de voertuigcomputer naartoe?

Boten, vliegtuigen, auto’s, treinen en dergelijke hebben allemaal hun eigen vereisten. Unieke omgevingskenmerken, ruimtevereisten, gewichtsvereisten en zo meer. De grote vragen zijn: waaraan wordt de pc in jouw omgeving blootgesteld, wat komt er in je pc en waar wordt de pc in je voertuig geplaatst. Neem even gas terug en bekijk de omgeving eens goed, vooral de gevaren die deze inhoudt voor je systeem.

Samengevat

Er zijn nog veel andere overwegingen wanneer het automotive pc’s betreft. Dit is slechts een aanzetje voor een goed gesprek. Als je vragen hebt, gebruik dan het commentaarvak hieronder of bezoek onze pagina over voertuigcomputers. En bij twijfel neem je contact op met een professional! Vanuit een adviserende benadering zoeken wij de beste oplossing voor je behoeften.

Opmerking: deze blog is oorspronkelijk gepost op 7 oktober 2013. De inhoud is bijgewerkt op 20 september 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: OnLogic

OnLogic is a global industrial computer manufacturer that designs highly-configurable, solution-focused computers engineered for reliability for the IoT edge.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen