Home>Berichten>Industriële IoT>Een veiligere cloud bouwen – OnLogic op AWS re:Invent 2018

Een veiligere cloud bouwen – OnLogic op AWS re:Invent 2018

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: december 13th, 2018·5 min read·

Hoe maak je een veiligere cloud? Hoe kun je data gebruiken om real-world zakelijke beslissingen en procesverbeteringen te begeleiden? Er zijn meer tools dan ooit, ontworpen om onze wereld en ons werk efficiënter te maken. Maar het vinden van de juiste tool voor de klus kan het verschil maken tussen het elimineren van uitdagingen en het simpelweg toevoegen van meer stappen aan een toch al complex proces. Uiteindelijk is de groei en ontwikkeling van het Industrial Internet of Things afhankelijk van meerdere zaken. Hierbij kun je denken aan het effectief verzamelen, organiseren en implementeren van data.

Industrial IoT and Amazon Web Services Infographic

Deze infographic van Amazon Web Services schetst de verschillende manieren waarop je met één specifieke tool, AWS, van het industriële IoT een concretere realiteit kunt maken. AWS gebruikt gegevens in de cloud om real-world zakelijke beslissingen en procesverbeteringen te begeleiden. Zo creëer je een meer bruikbare cloud.

We brachten een week door in Las Vegas voor AWS re:Invent. Hier kunnen gebruikers, leveranciers en integrators kennismaken met de nieuwste innovaties van Amazon Web Services en ook hands-on ervaring opdoen. Dit jaar hebben we bij AWS in teams gewerkt met een aantal opwindende nieuwe functies. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden aan het platform toegevoegd. Je kunt gebruik maken van deze functies met behulp van onze AWS IoT Greengrass-compatibele hardware. Hier is een korte samenvatting van wat we hebben gedaan en gezien tijdens re:Invent 2018. Ook geeft dit een overzicht van enkele van de AWS-mogelijkheden die helpen om data om te zetten in beslissingen.

AWS IoT Greengrass Hardware Security Integratie voor een veiligere cloud

AWS IoT Greengrass Hardware Security Integration

Het is niet gek dat IoT-beveiliging een thema is op elk technologie-evenement, conferentie of symposium dat tegenwoordig plaatsvindt. Het is voor zowel gebruikers als ontwikkelaars enorm belangrijk dat connected apparaten in staat zijn om de gegevens te beveiligen die ze continue verzenden. We vonden het dan ook geweldig dat we aan een van de AWS re:Invent-sessies mochten meewerken. Hierbij werd een aantal nieuwe AWS IoT Greengrass-functies beschreven, waaronder AWS IoT Greengrass Hardware Security Integration (HSI) voor een veiligere cloud.

AWS IoT HSI maakt gebruik van het beveiligde element dat is geïntegreerd in een hardware-gateway. In ons geval is dat Intel® Platform Trust Technology (PTT). Het bewaart de privésleutel voor een bepaald AWS-account op het fysieke apparaat zelf. Het wordt dus niet versleuteld opgeslagen in het bestandssysteem. Dit voorkomt duplicatie en misbruik van de sleutel. Bovendien biedt dit meer bescherming van versleutelde data die van en naar de cloud worden verzonden. Dit is vooral belangrijk voor apparaten die zijn geïnstalleerd in openbare fysieke ruimtes. Hierbij kun je denken aan mobiele implementaties, fabrieksvloeren of toepassingen voor gebouwautomatisering.

Hier zie een video van de AWS IoT HSI-sessie. Het AWS-team laat samen met OnLogic Sales Engineer James Floyd zien hoe deze nieuwe functie werkt. Hoe je deze configureert en hoe je hiermee netwerkinbraak en -aanvallen kunt voorkomen.

 

Steve Mueller, Software Development Manager bij Amazon Protective Services, presenteerde ook een demo over hoe zijn team AWS IoT HSI, geïnstalleerd op onze ML350G-10 industriële pc, gebruikte voor een on-site applicatie bij re:Invent. De applicatie bewaakt, beoordeelt en rapporteert over wachttijden voor shuttles. Hierdoor kunnen bezoekers beter geïnformeerde beslissingen nemen over wanneer shuttles op een bepaalde locatie aankomen.

Creëer een meer praktische en veiligere cloud met AWS IoT SiteWise

AWS IoT SiteWise

Tijdens een aankondiging die van bijzonder belang zal zijn voor onze industriële hardwareklanten, lanceerde AWS een preview van AWS IoT SiteWise. Dit is een service die industriële klanten helpt bij het verzamelen, structureren en doorzoeken van duizenden datastromen van sensoren in meerdere faciliteiten.

Het AWS IoT SiteWise-team gebruikte OnLogic-hardware, specifiek de industriële gateways uit de ML500-serie, als testplatform voor het gateway-apparaat op locatie dat data verzamelt van OPC-UA-servers en deze doorstuurt naar AWS voor verdere verwerking. De gegevens kunnen worden gebruikt om visuele representaties van productielijnen en processen te bouwen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met AWS IoT Analytics om prestatie- of productietrends te voorspellen. Dit is een ongelooflijk handige functie voor AWS-gebruikers die grote faciliteiten beheren waar een enorm scala aan ongelijksoortige gegevens op meerdere locaties wordt gegenereerd.

In de onderstaande video zie je Usman Anwer, Senior Product Manager Industrial IoT bij AWS. Hij vertelt over hoe AWS IoT SiteWise in industriële toepassingen kan worden gebruikt om de verzamelde data te organiseren, structureren en rapporteren.

AWS IoT Device Tester

AWS IoT Device Tester

Een belangrijk aspect van effectieve AWS-integratie is een effectieve communicatie tussen alle apparaten die verbinding proberen te maken met de AWS-cloud. De nieuwe AWS IoT Device Tester is een testautomatiseringstool. Deze tool controleert of een apparaat waarop Amazon FreeRTOS of AWS IoT Greengrass wordt uitgevoerd, kan worden geverifieerd door AWS IoT-services. Apparaten die de tests doorstaan, kunnen worden opgenomen in de nieuwe AWS Partner Device Catalog, waar je een aantal beschikbare OnLogic-platforms vindt. Er zullen er binnenkort nog veel meer worden vermeld.

Met de AWS IoT Device Tester kunnen OEM’s snel de functionaliteit van hun AWS-hardwareoplossingen vaststellen. De tool verifieert de specifieke combinatie van de CPU-architectuur van een Linux-apparaat, de Linux-kernelconfiguratie en de ingebouwde stuurprogramma’s. Hierdoor kunnen ze klanten een geverifieerd apparaat bieden dat kan worden vermeld in de AWS Partner Device Catalog. OnLogic gebruikte de AWS IoT Device Tester om te verifiëren dat de ML100G-50 werkt met AWS IoT-services. Een volledig overzicht van de nieuwe AWS IoT Device Tester, inclusief een demo van verificatie met behulp van de ML100, is te vinden in deze AWS-blogpost.

Deze nieuwe functies bieden AWS-gebruikers ongekende mogelijkheden voor het beheren van hun cloud-verbonden infrastructuur. Samen met de ongelooflijke reeks extra functionaliteit die werd onthuld op AWS re:Invent, creëren ze efficiëntie binnen een bedrijf. Ga voor meer informatie over AWS IoT Greengrass naar de AWS-website of bekijk ons volledige assortiment AWS-compatibele hardware.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen