Home>Berichten>Industriële IoT>Draadloze videobewaking – het nut van 4G

Draadloze videobewaking – het nut van 4G

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: maart 15th, 2022·6,3 min read·

Draadloze videobewaking op afstand met 4G LTE-technologie is de oplossing voor een aantal uitdagingen in de beveiligings- en bewakingssector. Hiermee kun je bronnen in afgelegen buitenposten bewaken. We spraken met Almen Didelija, Senior Applications Engineer en specialist op het gebied van fysieke beveiliging bij LENSEC. Almen deelde meer informatie over de innovatieve beveiligingsoplossing van LENSEC. Met deze oplossing kan vitale apparatuur op afgelegen locaties worden bewaakt en beschermd. Ook legt hij uit hoe Extrovert hun klanten helpt de beperkingen van traditionele netwerken te overwinnen met 4G geschikte hardware van OnLogic.

Wat is LENSEC

LENSEC Almen Didelija

Almen Didelija: LENSEC is sinds 1998 een pionier op het gebied van videobeveiliging. We hebben ervaring met klanten over de hele wereld. Onder andere in onderwijs, overheid, openbare veiligheid, energie, kritieke infrastructuur, gezondheidszorg en commerciële toepassingen. We helpen klanten oplossingen ontwikkelen voor complexe fysieke beveiligingsprojecten. Daarvoor gebruiken we onze gespecialiseerde videobeheersoftware, Perspective VMS® (PVMS).

PVMS is browser-gebaseerde software die IP-beveiligingscameravideo streamt en vastlegt. De nieuwste versie gebruikt de interactieve HTML5-functies in een thin-client toepassing die is ontworpen om real-time situatiebewustzijn te bieden. Videoanalyse en toegangscontrole zijn geïntegreerd in het platform. Daardoor is het mogelijk om gedrag en beweging te volgen terwijl er ook live of opgenomen video wordt gemonitord.

LENSEC’s oplossing voor draadloze videobewaking

LENSEC Remote Surveillance Device

AD: LENSEC heeft een oplossing voor draadloze videobewaking ontwikkeld die gebruik maakt van beveiligingscamera’s, OnLogic rugged computers en toegangscontroleapparatuur om afgelegen locaties te bewaken en te beschermen. Op afgelegen landelijke locaties zonder gebouwen of stroomvoorziening gebruikt het systeem zonne-energie. Daarmee wordt de apparatuur van stroom voorzien en de accu’s geladen.

We hebben de oplossing ontwikkeld in samenwerking met een van de grootste onafhankelijke olie- en aardgasbedrijven van de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een groot aantal afgelegen locaties met apparatuur die wordt gebruikt in landelijke gebieden waar geen toegang is tot de standaard infrastructuur. Dit zijn veelal locaties zonder stroomvoorziening of toegang tot een bedrade of draadloze LAN-verbinding. 

De apparatuur op deze afgelegen locaties wordt beveiligd met toegangspoorten, maar de locaties zijn niet voortdurend bemand. De klant zocht een manier om deze locaties te kunnen bewaken en gealarmeerd te kunnen worden bij activiteit in de buurt van de apparatuur.

LENSEC heeft een bewakingsoplossing ontwikkeld met behulp van CCTV-camera’s en -apparatuur. De oplossing moest aan behoorlijk wat eisen voldoen. Zo moest deze op zonne-energie kunnen werken, bestand zijn tegen ruwe omgevingsomstandigheden en mocht deze slechts een kleine fysieke ruimte in beslag nemen. Daarnaast wilde de klant meldingen kunnen ontvangen van activiteit op de locatie. Ook wilden ze live of opgenomen videostream kunnen bekijken om activiteiten te bevestigen en daarop te reageren.

Vanwege de afgelegen locatie en het feit dat de installatie op zonne-energie moest werken, lag de primaire focus natuurlijk op het stroomverbruik. Het rugged systeem van OnLogic is ideaal vanwege het lage stroomverbruik, de rugged specificaties en het compacte formaat.

OnLogic: Wat vind je het meest bijzondere aan deze op zonne-energie werkende draadloze bewakingsoplossing?

AD: Dit project is belangrijk in onze sector. We hebben echt geavanceerde bewakingstechnologie nodig op landelijke en afgelegen locaties waar geen geschikte infrastructuur is. Klanten worstelen al een tijd met deze behoefte. Nu is de technologie in staat een oplossing te bieden met hardware zoals de rugged en compacte computers van OnLogic. LENSEC vertrouwt op geavanceerde technologie voor een op afstand geïmplementeerde oplossing. Eerder waren dergelijke oplossingen extreem duur en groot en gebruikten ze te veel stroom, waardoor ze niet haalbaar waren voor de meeste klanten.

De data-overdrachttechnologie is nu ook zo ver gevorderd dat video kan worden verzonden via een 4G LTE-verbinding. Vanwege de lagere bandbreedte hadden eerdere mobiele 3G-verbindingen moeite met het streamen van hoogwaardige video. Nu kan de klant indien nodig toegang krijgen tot de videostream en geoptimaliseerde live of opgenomen video bekijken. De klant kan de video ook op afstand downloaden zonder daadwerkelijk naar de locatie te hoeven gaan. Dit heeft de operationele efficiency enorm verbeterd voor de klant.

OnLogic: Welk systeem heb je geselecteerd voor dit project en waarom?

AD: De Cincoze Rugged Compact Fanless Computer (DI-1000 series) van OnLogic, in combinatie met de Extrovert 4G LTE-technologie, was de perfecte keuze voor de backbone van deze fysieke beveiligingsinstallatie.Logic Supply DI-1000

De DI-1000 heeft een aantal belangrijke kenmerken die perfect zijn voor deze oplossing. Ten eerste hebben we vanwege het compacte formaat maar een kleine behuizing nodig en minder ruimte voor de installatie. Het lage energieverbruik is ook ideaal in installaties met een beperkte stroomtoevoer, en het systeem kan direct het DC-uitgangsvermogen van onze zonne-energieoplossing accommoderen.

De omgevingsspecificaties voor het systeem zijn ook uitstekend, zelfs in de woestijn van Zuid-Texas. De luchttemperatuur in de woestijn loopt gemakkelijk op tot boven de 40 °C. Zelfs met warmteaccumulatie in een behuizing is de rugged computer bestand tegen de extreme temperaturen dankzij het bedrijfstemperatuurbereik van -40 °C tot 70 °C.

De solid-state schijf is ook een groot voordeel. Een mechanische schijf is immers niet bestand tegen de omstandigheden van veel van onze installaties. Een solid-state schijf biedt ook in het algeheel betere opslagprestaties.

Dankzij de verschillende ethernet-netwerkverbindingen in de pc hadden we geen externe netwerkswitch meer nodig. Zo konden we het energieverbruik tot een minimum beperken. De ethernet-poorten in de computer bieden de IP-beveiligingscamera’s Power over Ethernet (PoE).

Het feit dat 4G LTE in de OnLogic Extrovert-oplossing is ingebouwd, was voor ons een van de belangrijkste redenen om voor de DI-1000-pc te kiezen. Eerder moest LENSEC een externe router gebruiken. Deze veroorzaakte een wirwar in de behuizing en verhoogde zowel het energieverbruik als de warmteaccumulatie. Deze efficiënte Extrovert-oplossing maakt verbinding met het 4G LTE-netwerk om op betrouwbare wijze bandbreedte-intensieve streaming video te leveren. We kunnen ook kiezen welke LTE-serviceprovider het meest geschikt is voor een bepaalde klantlocatie.

OnLogic: Kun je ons iets vertellen over Perspective VMS?

LENSEC Perspective VMS Logo

AD: LENSEC zorgt ervoor dat onze Perspective VMS®-software op de rugged computer van OnLogic is geïnstalleerd. Daarna kan op afstand toegang tot de computer worden verkregen om op afstand een live camerastream of opgenomen video te bekijken. Via PVMS-workflow-tools is geavanceerde notificatie mogelijk. Het systeem kan zo worden geprogrammeerd dat medewerkers een melding krijgen wanneer een toegangspoort wordt geactiveerd. Met deze draadloze videobewakingsoplossing kunnen medewerkers onmiddellijk actie ondernemen om schade aan apparatuur te voorkomen en ongewenste bezoekers van de locatie te verwijderen. Het systeem fungeert eigenlijk als een vermenigvuldiging van krachten omdat één persoon via de LTE-verbindingen meerdere locaties tegelijk kan bekijken.

OnLogic: Welk advies zou je willen delen met bedrijven die op zoek zijn naar een dergelijke beveiligingsoplossing?

AD: Over het algemeen denk ik dat het volledige spectrum van fysieke beveiliging vaak pas wordt overwogen wanneer het nodig is. Mensen reageren wanneer er wordt ingebroken of er een noodsituatie optreedt. Vaak nemen ze dan pas de beveiligingsmaatregelen onder de loep en gaan ze dingen veranderen om hun beveiligingsinfrastructuur te verbeteren. Goede beveiliging wordt op voorhand door een ervaren beveiligingsteam bekeken en geïmplementeerd. Dit om mensen en bedrijfsassets te beveiligingen, ruim voordat er problemen optreden. Het is belangrijk om de hardware die je implementeert grondig te bestuderen en je ervan te verzekeren dat betrouwbaarheid en functionaliteit nauwkeurig zijn bekeken.

Als je op zoek bent naar een robuuste oplossing, geschikt voor uitdagende omstandigheden, neem dan contact op met de hardewarespecialisten van OnLogic. Onze adviserende benadering helpt jou om de beste oplossing te vinden voor je project.

Opmerking: Deze blog is oorspronkelijk gepost op dinsdag 1 augustus 2017. De content is bijgewerkt op 15 maart 2022. 

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen