Home>Berichten>Industriële IoT, Techniek uitgelegd>De voordelen van de 10e generatie Intel processors voor het IIoT

De voordelen van de 10e generatie Intel processors voor het IIoT

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd·Published On: december 22nd, 2020·3.5 min read·

Wanneer je hardware selecteert voor industriële toepassingen, zoals automatisering, embedded systemen of edge computing, is het goed om de voordelen van Intel® 10th gen core processors (voorheen Comet Lake) te kennen. Onze Helix Serie is gebouwd voor edge computing en het Industriële Internet of Things (IIoT). De systemen in deze serie zijn ontworpen op basis van Intel’s 10e gen processors om maximaal gebruik te maken van wat deze innovatieve CPU’s kunnen bieden.

Top 10 voordelen van de Helix Serie en zijn 10e generatie processors

 1. Beter opgebouwd met architectuur van de 10e generatie

  Intel’s updates aan hun architectuur bieden veel verbeteringen, zoals een verbeterde warmteafvoer. Hierdoor wordt het koel houden van systemen eenvoudiger. Zelfs met veel processorkracht werkt onze Helix bij een ruime bedrijfstemperatuur van 0°C tot 50°C.

 2. Lange levenscyclus voor jouw IIoT-project

  Deze gloednieuwe architectuur heeft een lange levenscyclus. Dit betekent dat je waar nodig extra of identieke systemen kunt aanschaffen gedurende de levensduur van jouw toepassing.

 3. Verbeterde geïntegreerde graphics

  Met onze Helix Serie kun je tot drie onafhankelijke 4k-beeldschermen aansluiten zonder een losse grafische kaart die extra warmte creëert.

 4. Maximale prestatiemogelijkheden

  Helix ondersteunt tot 64 GB aan RAM. Dit betekent dat je geen compromissen hoeft te maken in prestaties.

 5. De benodigde prestaties voor een goede prijs

  Helix kan geconfigureerd worden met een CPU van 2 cores tot wel 10 cores en tot 20 threads. Hierdoor kun je je hardware configureren voor de prestaties die je nodig hebt en betaal je niet voor ongebruikte extra’s.

 6. Connectiviteit in overvloed

  Helix biedt een een enorme variatie aan I/O met onder andere 8 USB-poorten en mogelijkheden voor al je legacy connectiviteitsbehoeften.

 7. Limiteer downtime met Intel vPro technologie, inclusief Intel Active Management Technology (AMT)

  Downtime wordt gelimiteerd en Out-Of-Band (OOB) functies worden eenvoudig beschikbaar met Intel AMT. Hiermee kunnen technici op afstand systemen beheren en bespaar je kosten voor onderhoud op locatie.

 8. Profiteer van de voordelen van virtualisatie

  Gebruik een groot deel van de capaciteit van de 10e gen Comet Lake processor voor een Virtuele Machine. Door gebruik te maken van virtualisatie kun je geld besparen op hardware-, stroom- en IT-personeelskosten.

 9. Verbeterde prestaties en betrouwbaarheid

  Gebruik Intel RST om complexe opslaguitdagingen op te lossen voor toepassingen die snelheid of redundancy nodig hebben. Ook biedt dit extra bescherming tegen dataverlies.

 10. Pas stroomgebruik aan met configureerbare TDP

Met configureerbare TDP kun je zelf bepalen op welk wattage je wilt werken. Hierdoor kun je stroomgebruik verminderen wanneer je de extra kracht niet nodig hebt om zo stroom te besparen.

Wie heeft er baat bij Helix met zijn 10e generatie processors?

Elke industrie die de nieuwste technologie aan de edge nodig heeft, heeft baat bij het gebruik van Intel 10e Gen Comet Lake processors. Hieronder een aantal toepassingen die al volop gebruik maken van Intel 10e gen processors.

 • Intelligent shelving en Point-Of-Sale (POS) apparaten die inventaris beheren en data kunnen verzamelen en analyseren voor continue verbeteringen.
 • Medische imaging oplossingen die workflows verbeteren in de gezondheidszorg.
 • Digital signage oplossingen met de mogelijkheid om tot drie 4K-schermen aan te sluiten, plus rekenkracht voor AI en real-time data analyse van het publiek en zijn verkeerspatronen.
 • Consolideren van PLC-apparaten door oude, grote machines met hoge onderhoudskosten te vervangen. Dit kan met één klein platform die de controle kan automatiseren.
 • Robotisch ontwerp met verbeterde computervisie en deep learning prestaties.

Ontdek de Helix-serie

De Helix 500 (HX500) is een compacte krachtpatser met afmetingen van slechts 51mm x 154mm x 210mm (2” x 6” x 8.25”).

Helix 500

De Helix 600 (HX600) biedt een unieke fanless hybride ontwerp die het mogelijk maakt om een GPU toe te voegen. (De CPU wordt beschermd tegen stof en puin. De GPU zit in een actief gekoelde uitbreiding van de behuizing).

Helix 600

De Helix 610 (HX610) is een fanless solid state platform met ruimte voor twee extra 2.5″ schijven voor een maximum van 4 opslag schijven. (Houd ons in de gaten voor 2x hot swap bays – binnenkort beschikbaar).

 

Helix 610

Klaar om gebruik te maken van alles wat de Helix Serie met Intel’s 10e gen processors te bieden heeft? Configureer vandaag jouw Helix en neem contact op met ons technische verkoopteam voor meer informatie!

Delen

About the Author: Alejandro Vinals

Alejandro is an electrical engineer on the OnLogic engineering team.
Volg OnLogic op LinkedIn

Leave A Comment

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen

WHITEPAPER

Ontdek de 5 manieren waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen helpen

Download de whitepaper
Alle artikelen bekijken

OnLogic Industriële computers

Bekijk ons volledige aanbod van industriële computers waarmee jij jouw IoT-project kunt ontwikkelen

Bestel bij OnLogic

Ontdek meer op OnLogic.com

OnLogic industriële pc's: Ontworpen om te overleven. Gebouwd op bestelling. Binnen enkele dagen geleverd. Bezoek onze webshop op OnLogic.com