Home>Berichten>Vertrouw op OnLogic>De 6 stappen voor een geslaagd ISV-partnerschap

De 6 stappen voor een geslaagd ISV-partnerschap

By ·Categorieën: Vertrouw op OnLogic·Published On: augustus 10th, 2020·4 min read·

Heb je een Independent Software Vendor (ISV) partnerschap nodig? Stel, je hebt echt gave software ontwikkeld. Software die een lang bestaand probleem oplost of een arbeidsintensieve taak veel eenvoudiger maakt. Uiteraard sta je te popelen om die te verkopen aan potentiële klanten.

Maar er is een probleem: die software werkt het best op bepaalde geoptimaliseerde hardware. Daarnaast ontbreekt het je aan kapitaal, tijd of de mogelijkheden om zelf een compleet pakket aan te bieden.

In dat soort gevallen kiezen veel softwarebedrijven ervoor om een ISV-partnerschap met een hardware-OEM aan te gaan. Daarmee kun je klanten een vooraf gecertificeerde of vooraf geïnstalleerde hardwareoplossing bieden. Dit alles zonder de extra kosten, overhead en logistiek die je zou hebben als je de hardware zelf zou moeten verzorgen. Door de hardwareproductie en verzending uit te besteden, kun je klanten tegen een fractie van de kosten en het werk een completere service-ervaring bieden.
Hoe gaat een softwareprovider eigenlijk een ISV-partnerschap aan en werkt zo’n relatie?

Is een ISV-partnerschap iets voor jouw bedrijf?

Eerst moet je bepalen of een partnerschap wel de juiste oplossing is voor je bedrijf. In veel gevallen kiezen onze klanten ervoor om hardware bij ons te kopen en het complete pakket (software, hardware, randapparatuur en soms integratieservices) zelf te ontwikkelen. Ze verkopen de totaaloplossing via diverse kanalen of rechtstreeks aan eindgebruikers. Op die manier hebben ze substantiële controle en vaak substantiële marges op het toestel, wat het ISV-partnerschap niet biedt.

Voordelen voor softwareontwikkelaars

Veel softwarebedrijven willen niet het kapitaal volledig vastzetten dat nodig is om een specifiek hardwareplatform voor hun klanten te leveren. Veel anderen willen zich simpelweg helemaal niet bezighouden met de hardware business. Ze willen klanten wel helpen met het kiezen van de juiste hardware. Voor deze bedrijven is een partnerschap met een OEM-hardwareprovider een aantrekkelijke optie. Lees hier verder over OEM/ODM-relaties in de computersector.

Door een ISV-partnerschap aan te gaan, krijgen softwareontwikkelaars toegang tot de productie-, test- en verzendfaciliteiten van een erkend hardwarebedrijf. Dit geeft hun klanten een oplossing die ze daadwerkelijk out-of-the-box kunnen gebruiken. Hardwareproviders bieden tal van diensten om softwarebedrijven te helpen. Hierbij kun je denken aan het leveren van vooraf geladen, gecertificeerde hardwareoplossingen, direct aan distributeurs, integrators of eindgebruikers.

Het ISV-partnerschap-proces

De meeste grote hardwareproviders bieden ISV’s een gestandaardiseerd proces voor het aangaan van een productiepartnerschap. Bij OnLogic hebben we een proces van zes stappen ontwikkeld. Hiermee kunnen onze softwarepartners hardwareoplossingen efficiënt maken, testen, certificeren en distribueren.

  • Stap 1: maak je hardwareconfiguratie: samen met hun eigen accountmanager kunnen ISV’s de ideale hardwareoplossing ontwerpen die voldoet aan de behoeften van hun kanaal of eindgebruikers. We kunnen je zelfs helpen met het maken van een volledig aangepaste hardwareoplossing. Zo kunnen ISV-partners ervoor zorgen dat de uiteindelijke systemen zijn geoptimaliseerd voor een specifiek softwareplatform, voldoen aan de behoeften van hun klanten en optimale aantrekkingskracht hebben in hun markt.
  • Stap 2: maak een prototype voor compatibiliteitstests: om er zeker van te zijn dat de hardware en software correct samenwerken, moet de interface grondig worden getest op compatibiliteit en functionering. Ons team van ingenieurs kan ISV-partners helpen bij het opstellen van een verificatieproces. Daarbij wordt een hardwareprototype ontwikkeld wat vervolgens intern of extern moet worden gevalideerd.
  • Stap 3: integreer koppelingen naar productpagina’s: wanneer de hardware compleet is en getest, maken we voor elk systeem unieke SKU’s. ISV’s kunnen dan vanuit hun eigen website direct een aangepaste productpagina bekijken. Zo ontstaat een naadloos en gebruiksvriendelijk platform voor hun eindgebruikers of integrators.
  • Stap 4: maak een branded hardwareoplossing (optioneel): indien gewenst kun je een custom branded oplossing of aangepaste verpakkingen maken om de out-of-the-box-ervaring te verbeteren.

ISV Partnership without software

  • Stap 5: laad software op systemen (optioneel): soms is voor een ISV-partnerschap alleen vooraf gecertificeerde hardware vereist. Toch vinden sommige softwareontwikkelaars het prettig dat wij hun software overzetten op de uiteindelijke systemen. De ISV is dan alleen verantwoordelijk voor de licentieverstrekking en toepassingsondersteuning wanneer de producten aan de eindgebruiker zijn geleverd.

ISV Partnerships

  • Stap 6: hardware wordt direct aangekocht door distributeur, integrator of eindgebruiker: een van de belangrijkste voordelen van softwareontwikkelaars die een ISV-partnerschap aangaan, is de mogelijkheid om uit de inkoopcyclus te stappen. Dit terwijl eindgebruikers of distributeurs toch een compatibel platform houden. Afhankelijk van de overeenkomst kunnen aangepaste verpakking, bijlagen en handleidingen worden ingesloten om de “software-ready”-eigenschappen van de hardware te benadrukken

Het ISV-partnerschap-proces

Via het ISV-programma van OnLogic kun je klanten een vooraf geconfigureerde, volledig compatibele hardwareoplossing bieden. Dankzij onze adviserende benadering kunnen onze partners een ISV-raamwerk opstellen dat is afgestemd op individuele behoeften. Ben je klaar om aan het ISV-proces te beginnen? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze technische experts!

Opmerking: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op dinsdag 3 juni 2014. Het is bijgewerkt op maandag 10 augustus 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen