Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Daag de mogelijkheden uit: ontdek de Karbon 300 Micro Control Unit

Daag de mogelijkheden uit: ontdek de Karbon 300 Micro Control Unit

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juli 20th, 2020·4 min read·

Het interessantste voor ons als technologiebedrijf is om te zien hoe onze partners de grenzen verleggen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van onze hardware. Terwijl jij bezig bent met het creëren van innovatieve oplossingen voor problemen, zijn wij ook druk bezig met het ontwikkelen van de tools om jou te helpen dit mogelijk te maken.

De use cases voor edge pc’s variëren enorm, net als de vereisten. Bedrijfstemperatuur, stroombeheer, ondersteuning voor randapparatuur en connectiviteit zijn cruciale kenmerken die bepalen hoe een embedded computer in de vergelijking past en welke de beste is.

Technologie moet jouw toepassing verbeteren en ondersteunen, en vooral niet in de weg zitten. Daarom hebben we onze nieuwste rugged edge pc, de Karbon 300, gebouwd met een aanpasbare micro control unit (MCU) om de aanpasbaarheid en functionaliteit beschikbaar te maken die vereist zijn voor hedendaagse IoT-toepassingen, terwijl ze toch gebruiksvriendelijk blijven. OnLogic Karbon 300 Banner

Onze Karbon 300 beschikt over een programmeerbare micro control unit voor eenvoudige aanpassingen en integratie.

Wat is een Micro Control Unit (MCU)?

Een micro control unit is een kleine chip op het moederbord die dient als een mini commandocentrum voor het systeem en maakt aanpasbaar gedrag mogelijk door een programmeringsinterface. De MCU gedraagt zich als een verbinding tussen low-level hardware interfaces en high-level software, waardoor het mogelijk wordt om te communiceren en data te versturen via DIO en CAN vanuit het besturingssysteem. Het bedient ook automotive-subsystemen, zoals de monitoring van lage accuspanning, ontstekingsdetectie en vertragingen bij het in- en uitschakelen.

The K300 en haar MCU zorgt voor aansluitende functionaliteit die niet op elk systeem terug te vinden is.

Waarom is de MCU belangrijk?

Lang niet alle implementaties zijn hetzelfde opgebouwd. Hoewel er overeenkomsten bestaan tussen toepassingen, is de vraag naar aanpasbaarheid op surface-level iets waar we vaak over gehoord hebben van gebruikers.

Het voordeel dat de Karbon 300 gebouwd is met een MCU zit hem vooral in betere controle over de functionaliteit van het systeem, waardoor meer gedetailleerde controle mogelijk is bij het aanpassen van systeemgedrag aan jouw behoeften, met name in omgevingen die niet direct geschikt zijn voor technologie.

Met de Karbon 300 MCU kunnen we functies bieden, zoals CAN automatische baudrate-detectie, ontwaking na digitale input-momenten. Ook kunnen we programmeerbare gebruikersconfiguraties bij het opstarten inschakelen. Het is een flexibele tool die kan worden gebruikt om zeer specifieke (en soms esoterische) toepassingsuitdagingen aan te pakken om efficiëntere en geïntegreerde oplossingen te creëren, waardoor wij (en jij) snel kunnen reageren op projectbehoeften.