Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Daag de mogelijkheden uit: ontdek de Karbon 300 Micro Control Unit

Daag de mogelijkheden uit: ontdek de Karbon 300 Micro Control Unit

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juli 20th, 2020·4 min read·

Het interessantste voor ons als technologiebedrijf is om te zien hoe onze partners de grenzen verleggen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van onze hardware. Terwijl jij bezig bent met het creëren van innovatieve oplossingen voor problemen, zijn wij ook druk bezig met het ontwikkelen van de tools om jou te helpen dit mogelijk te maken.

De use cases voor edge pc’s variëren enorm, net als de vereisten. Bedrijfstemperatuur, stroombeheer, ondersteuning voor randapparatuur en connectiviteit zijn cruciale kenmerken die bepalen hoe een embedded computer in de vergelijking past en welke de beste is.

Technologie moet jouw toepassing verbeteren en ondersteunen, en vooral niet in de weg zitten. Daarom hebben we onze nieuwste rugged edge pc, de Karbon 300, gebouwd met een aanpasbare micro control unit (MCU) om de aanpasbaarheid en functionaliteit beschikbaar te maken die vereist zijn voor hedendaagse IoT-toepassingen, terwijl ze toch gebruiksvriendelijk blijven. OnLogic Karbon 300 Banner

Onze Karbon 300 beschikt over een programmeerbare micro control unit voor eenvoudige aanpassingen en integratie.

Wat is een Micro Control Unit (MCU)?

Een micro control unit is een kleine chip op het moederbord die dient als een mini commandocentrum voor het systeem en maakt aanpasbaar gedrag mogelijk door een programmeringsinterface. De MCU gedraagt zich als een verbinding tussen low-level hardware interfaces en high-level software, waardoor het mogelijk wordt om te communiceren en data te versturen via DIO en CAN vanuit het besturingssysteem. Het bedient ook automotive-subsystemen, zoals de monitoring van lage accuspanning, ontstekingsdetectie en vertragingen bij het in- en uitschakelen.

The K300 en haar MCU zorgt voor aansluitende functionaliteit die niet op elk systeem terug te vinden is.

Waarom is de MCU belangrijk?

Lang niet alle implementaties zijn hetzelfde opgebouwd. Hoewel er overeenkomsten bestaan tussen toepassingen, is de vraag naar aanpasbaarheid op surface-level iets waar we vaak over gehoord hebben van gebruikers.

Het voordeel dat de Karbon 300 gebouwd is met een MCU zit hem vooral in betere controle over de functionaliteit van het systeem, waardoor meer gedetailleerde controle mogelijk is bij het aanpassen van systeemgedrag aan jouw behoeften, met name in omgevingen die niet direct geschikt zijn voor technologie.

Met de Karbon 300 MCU kunnen we functies bieden, zoals CAN automatische baudrate-detectie, ontwaking na digitale input-momenten. Ook kunnen we programmeerbare gebruikersconfiguraties bij het opstarten inschakelen. Het is een flexibele tool die kan worden gebruikt om zeer specifieke (en soms esoterische) toepassingsuitdagingen aan te pakken om efficiëntere en geïntegreerde oplossingen te creëren, waardoor wij (en jij) snel kunnen reageren op projectbehoeften.

De Karbon 300 micro control unit geeft gedetailleerde controle over ontstekingsdetectie en timing voor toepassingen in voertuigen.

Je kunt bijvoorbeeld een toepassing gericht op gebruik in voertuigen hebben, waarvoor precieze timing van het opstarten, uitschakelen en directe uitschakeling van de computer belangrijk zijn in het gedrag. Met een MCU, heb je tot op de seconde nauwkeurig controle zonder dat je een externe regelaar nodig hebt. Dit controleniveau maakt integratie en implementatie sneller en gemakkelijker. De MCU is hierbij een aanpasbare verbinding tussen de behoeften van jouw project en de computer zelf.

Wat kun je doen met een MCU?

Een deel van de aanpasbaarheid die mogelijk wordt met een micro control unit komt van digitale input/output, of DIO. Een van de eenvoudigste manieren om data over te dragen is DIO en bestaat uit een set pinnen die zowel hoog als laag kunnen zijn. Sommige pinnen zijn inputs die door het hostsysteem worden gelezen om informatie extern op te halen, terwijl andere pinnen zijn ingesteld als outputs door de MCU om informatie naar externe systemen te verzenden.

DIO biedt volledige controle over de functionaliteit van de Karbon 300 met een eenvoudige software-interface om aanpassingen te maken. Door DIO te koppelen aan een micro control unit en interne firmware kunnen we meer unieke functies aanbieden, zoals ‘wake on DIO’, waardoor het systeem wordt ingeschakeld wanneer een DIO-gebeurtenis wordt gedetecteerd om te voorkomen dat het binnenkomen van data wordt gemist.

Als simpel en betrouwbaar systeem, voegt DIO additionele flexibiliteit toe aan ons Karbon 300 systeem en biedt het de mogelijkheid om creatief te worden wanneer we met partners samenwerken om hun specifieke toepassingsuitdagingen op te lossen.

Interacting with the micro control unit module using Python.Communiceren met de Pykarbon MCU module door middel van Python.

Aan de slag met MCU-systemen

Ons doel met Karbon 300 was een compact rugged systeem creëren dat zich kon aanpassen aan elke situatie en omgeving. Met industrie-leidende ruggedization en aanpasbare micro control unit, zijn we benieuwd om te zien welke uitdagingen innovators hebben om op te lossen.

Wil je meer weten over rugged edge computers? Klik hier voor meer informatie. Klik hier om aan de slag te gaan met Karbon 300 en zijn MCU, en die van jou te configureren.

Origineel gepubliceerd op 20 juni 2019. Bijgewerkt op 20 juli 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Jacob Caughfield

Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen