Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Compacte industriële pc’s uit de ML100-serie krijgen een performance boost

Compacte industriële pc’s uit de ML100-serie krijgen een performance boost

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: december 23rd, 2021·3,3 min read·

Compacte industriële pc’s zijn misschien wel de meest passende oplossing voor veel toepassingen in kleine ruimtes. Onze fanless pc’s uit de ML100-serie hebben een kleine voetafdruk. Dit in combinatie met de indrukwekkende prestaties van de NUC- en 10×10-platformen maakt dat onze fanless computers uit de ML100-serie ongelooflijk populair zijn. Sinds kort bieden onze ML100-pc’s nog betere prestaties. De serie is namelijk uitgebreid met twee nieuwe Intel- en AMD-systemen.

Kenmerken van compacte industriële pc’s

Onze compacte industriële pc’s zijn klein genoeg voor een grote diversiteit aan toepassingen en kunnen worden aangesloten met randapparatuur. . Daardoor zijn onze compacte industriële ML100-pc’s de perfecte oplossing voor veel ontwerpers van embedded systemen. Dankzij het fanless ontwerp van de ML100-pc’s hebben de pc’s geen bewegende onderdelen. Hierdoor kunnen er nagenoeg geen zwevende luchtdeeltjes meer binnendringen. Dit is optimaal als de pc wordt gecombineerd met een port blocking kit.

Je kunt een ML100 aansluiten op de achterkant van een monitor, maar ook op een DIN-rail in een kast. Hoe dan ook, de pc is dankzij zijn kleine formaat en stille werking ideaal voor veel locaties. Beschikbare montagekits voor wand-, DIN- en VESA-bevestiging bieden meerdere opties voor de plaatsing van het systeem. Wil je meer weten over hoe je een compacte industriële fanless pc monteert? Lees dan onze Tech Edge-video over het installeren van fanless computers.

Intel® prestaties van de 11e generatie

De nieuwe ML100G-53 beschikt over de gloednieuwe 11e Intel-generatie Celeron- en Core-processors. Deze generatie, voorheen Tiger Lake genoemd, omvat een aantal processors. De energiezuinige Celeron tot de Quad-Core, Core i7 behoren tot de configuratiemogelijkheden.

De ML100G-53 Core i5- en Core i7-systemen zijn vooral interessant voor machine learning- en AI-toepassingen. Deze bieden de nieuwe Xe-geïntegreerde graphics van Intel voor aanzienlijke prestatieverbeteringen vergeleken met de vorige UHD graphics. Daardoor is uitvoering op meer apparaten mogelijk met OpenVINO-software van Intel. Kortom, je kunt de verwerkingskracht van de CPU combineren met de geüpgradede geïntegreerde Xe graphics. Hierdoor kun je ze gebruiken alsof ze één accelerator vormen. 

Dankzij de krachtigere geïntegreerde graphics zet de ML100G-53 een grote stap vooruit op het gebied van machine learning- en AI-prestaties ten opzichte van eerder gelanceerde ML100-modellen.

AMD Ryzen met Radeon graphics

De ML100G-41 sluit zich nu ook aan tot onze serie compacte industriële pc’s. Van buitenaf lijken deze twee modellen nagenoeg identiek. Het verwerkingsplatform aan de binnenkant wordt echter aangedreven door AMD Ryzen CPU’s en Radeon Vega graphics in een 10x10cm-vormfactor.

Afhankelijk van de specifieke toepassing kun je de ML100G-41 configureren met een Quad-Core AMD Ryzen 3 4300U- of een Octo-Core Ryzen 7 4800U-processor. Geïntegreerde AMD Radeon graphics kunnen maximaal vier onafhankelijke displays aansturen. Dankzij de grote hoeveelheid kernen en de sterke geïntegreerde graphics is de ML100G-41 een goede keuze voor multitasking of monitoring van meerdere dashboards tegelijk.

ML100 – even configureerbaar als altijd

Net zoals alle computers uit de ML100-serie, zijn ook de nieuwe ML100G-53 en ML100G-41 uiterst configureerbare compacte pc’s, ontworpen voor industriële toepassingen. Hoewel ze op een ander platform zijn gebaseerd, hebben ze een aantal vergelijkbare configuratieopties.

Je kunt kiezen voor maximaal 32 GB DDR4 RAM, M.2 SSD-opslag tot maximaal 1 TB en mogelijkheden voor verbinding met Wi-Fi, Bluetooth en 4G. Wil je verbinding maken met oudere apparatuur? Aan het frontpaneel van het systeem kun je een RS-232 COM-poort aansluiten. Ga naar OnLogic.com/ml100 voor actuele configuratieopties en prijzen. De website is 24/7 bereikbaar!

Wil je dat het merk of geïntegreerde oplossing van je bedrijf op de verpakking wordt vermeld? OnLogic biedt ook imaging and branding-services om je ML100-pc’s, direct vanuit de verpakking, uniek te maken voor je merk en toepassing.

Vragen over de nieuwste uitbreiding van de ML100-reeks? Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Patrick Metzger

Patrick is the Partnership Marketer at OnLogic. His love for technology started with building computers from components with his father as a child and continues to this day. With a professional background in IT, Marketing, Media Production and SaaS, communication is the passion that brings it all together. Patrick currently lives in Richmond, VT, taking advantage of all the outdoor adventures Vermont has to offer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen