Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat heb je aan een Rugged NVR?

Wat heb je aan een Rugged NVR?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: augustus 22nd, 2020·2,9 min read·

Je zou kunnen zeggen dat de markt van bewaking en beveiliging zich midden in een technologische paradigmaverschuiving bevindt. Gesloten circuits openen hun deuren naar de cloud en analoge videostreams begroeten hun digitale tegenhangers. Daarbij zien we een golf van nieuwe toepassingen en projecten die meeliften op deze marktontwikkeling. Zoals een rapport van Allied Market Research aantoont, zal de bewakingssector tussen 2020 en 2027 naar verwachting een jaarlijkse groei (CAGR) van 14,6% doormaken.

Ondanks alle deze mooie praatjes moeten mensen nog de voordelen gaan inzien van het moderniseren van hun arsenaal aan beveiligingssystemen. Nieuwe en waardevolle softwaretechnologieën, zoals bewaking met gezichtsherkenning en warmtebeeldcamera’s maken de weg vrij voor een drastisch andere, veiligere wereld. Er is een enorm verschil tussen de hardware die nodig is voor de bewaking van een etalage vergeleken met de gangbare beveiligingsvereisten voor een bouwplaats. Wat ons bij de titel van deze post brengt: wat heb je aan een rugged NVR?

Hoe kies je een rugged NVR voor bewaking en beveiliging

We zitten al lang genoeg in dit vak om te weten dat geen twee beveiligingsimplementaties gelijk zijn. Elke installatie heeft zijn eigen omgevingsparameters, doelstellingen en doelen. Juist vanwege deze parameters besteden we heel veel aandacht aan de specifieke bewakingshardware die we aanbevelen. Een aantal omgevingsfactoren zijn:

  • Temperatuurbereik
  • Ruimtebeperkingen
  • Voeding
  • Mogelijkheid van trillingen schokken
  • Mobiel versus stationair
  • Vuildeeltjes in de lucht (vuil, stof, vet, enzovoort)
  • Montage
  • Uiterlijke kenmerken

Hoe goed een VMS ook is of hoe robuust je beheerpakket ook is, als je hardware uitvalt, heb je niks. Nog iets wat ik je vanuit eigen ervaring kan vertellen, is dat een storing zich altijd lijkt voor te doen op het moment dat dit het slechtst uitkomt. Dit is de harde, maar waardevolle les die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Lessen van een rugged NVR-professional

Ik heb onlangs de kans gekregen om iets nieuws te proberen. Nu ben ik leraar, maar niet in de traditionele zin van het woord. Ik vertel collega’s over verschillende factoren waar klanten uit de sector bewaking en beveiliging het meeste waarde aan hechten. Hieruit haal ik veel voldoening. Maar hoeveel ik anderen ook leer, ik leer zelf ook van hen. Het grappige van leren is dat je niet zoveel lijkt te onthouden als je het goed doet. Het zijn de fouten (die we allemaal maken) waar we het meest van leren. Een vriend vertelde me laatst de definitie van waanzin: ‘hetzelfde telkens op dezelfde manier doen en toch andere resultaten verwachten’. Er zit heel wat wijsheid in die gedachte, maar toch zien we dit vaak gebeuren. Er is één persoon nodig die na de 5e of 6e mislukking zijn hand opsteekt om te zeggen “waarom proberen we niet iets anders?”.

Het probleem met het stellen van deze vraag na een mislukking is dat deze eerder in het proces gesteld had moeten worden. De echte vraag die vanaf het begin gesteld had moeten worden, is “Hoe belangrijk is het dat dit betrouwbaar werkt?”.

Ik besluit met te zeggen dat wij bij OnLogic niet beweren dat we een speciale status hebben, maar we nemen de tijd om uit te zoeken welke onderdelen het meest geschikt zijn voor de omgeving waarin ze worden geïmplementeerd. Het resultaat is een echte rugged NVR voor een rugged implementatie. Een NVR waar je op kunt rekenen wanneer je deze het meest nodig hebt. Wil je praten met iemand die tijd neemt om inzicht te krijgen in je behoeften? Neem contact op met onze technische experts.

Opmerking: Dit artikel is oorspronkelijk gepost op zondag 14 september 2014. Het is bijgewerkt op zaterdag 22 augustus 2020.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Steve Winn

Steve Winn is a Senior Hardware Solutions Specialist focusing on security and surveillance. He is a native of Vermont and is an avid outdoorsman often found fly fishing in the mountain streams leading to the Champlain Valley. Like many of his fellow colleagues, he enjoys a glass of fine imported scotch after a day in the woods or slopes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen