Home>Berichten>Industriële IoT>AWS Greengrass-hardware maakt connectiviteit mogelijk voor IoT-edge devices

AWS Greengrass-hardware maakt connectiviteit mogelijk voor IoT-edge devices

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: mei 13th, 2022·6,1 min read·

De IoT-oplossingen van AWS die op gekwalificeerde AWS Greengrass-hardware draaien, zijn ontwikkeld voor de uitdagingen waarmee IT-teams worden geconfronteerd. De toename van IoT-apparaten aan de edge betekent dat IT-teams duizenden OT-netwerkeindpunten (Operation Technology) moeten beheren. Is dit mogelijk zonder significante investering in softwareontwikkelingstijd?

Waarom zou je honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s besteden aan de ontwikkeling en het onderhoud van een custom IoT- device management oplossing als je ook in een bestaande oplossing kunt investeren?

Amazon Web Services (AWS) biedt een pakket services voor edge-toepassingen. Door AWS Greengrass-hardware aan de IoT-edge te gebruiken, kun je eindpunten op een doeltreffende en schaalbare manier beheren. Het levert je bovendien bruikbare informatie.

Wat is AWS IoT Greengrass?

AWS Greengrass is een product van Amazon Web Services (AWS) dat is ontwikkeld om de kracht van de AWS-cloud naar IoT-edge devices te brengen.

Met AWS kunnen deze apparaten: 

  • In real-time reageren op lokale gebeurtenissen.
  • Ook zonder netwerkverbinding functioneren.
  • Gebruikmaken van AWS-cloudservices.
  • Op afstand worden bewaakt.

Ondertussen werken ze veilig met de door AWS verstrekte end-to-end versleuteling. Het gebruik van lokale hardware zoals de reeks AWS Greengrass gecertificeerde pc’s van OnLogic brengt de kracht van de cloud naar verbonden apparaten aan de edge.

Hoe werkt AWS Greengrass?

Greengrass gebruikt een lokaal geïmplementeerde AWS IoT Greengrass-core als een lokale gegevensaggregator voor de verbonden apparaten, sensoren of andere lokale connectoren. In ons geval is dat een voor OnLogic Greengrass gekwalificeerde computer. De Greengrass-core communiceert met lokale apparaten in hun eigen protocol, bijvoorbeeld OPC-UA, LoRa of Zigbee. Daarvoor worden AWS IoT-connectoren gebruikt.

Gegevens worden via MQTT, een lichtgewicht berichtenprotocol, weer naar de cloud teruggestuurd. Daarna worden ze omgeleid via AWS IoT Core, een door AWS beheerde service voor het beheer van je apparaatconnecties met de cloud. Van daaruit kun je, afhankelijk van de toepassingsbehoefte, gemakkelijk verbinding maken met AWS-services als Amazon S3, EC2 of Sagemaker.

AWS IoT Greengrass en AWS-cloudservices gebruiken voor Smart City-projecten

Overhead photo showing traffic being monitored in a smart city solution using connected devices, like a surveillance camera, at the edgeStel, je bent beheerder van een stadswegennet. Je wilt je verkeersbeheerssystemen optimaliseren om de verkeersdoorstroming te verbeteren door gebruik te maken van data. Om je projectdoel te bereiken en verkeersknelpunten te verminderen, wil je een reeks voor AWS Greengrass geschikte embedded computers gebruiken. Deze computers communiceren met verbonden apparaten aan de edge, bijvoorbeeld lokale sensoren en andere IoT-apparaten op locatie, om slimmere en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence – AI) met AWS Greengrass

Eerst moet je de kruispunten bekijken. Als je een voor Greengrass geschikte edge-computer gebruikt, kun je lokale camera’s inzetten. Met deze camera’s kun je zien hoeveel auto’s er bij een kruising staan te wachten. Met behulp van machine learning (ML)-inferentie kun je ervoor zorgen dat verkeerslichten in real-time op die gegevens reageren. Het resultaat? Je kunt verkeersopstoppingen verminderen en de rijervaring van automobilisten verbeteren door onnodig lang wachten bij een rood licht te voorkomen. Je kunt gegevens ook weer naar de AWS-cloud terugsturen om je ML-model verder te trainen en de apparaatfunctionaliteit verder te verbeteren voor toekomstige verkeersscenario’s bij dat kruispunt. 

Omdat de runtime van de toepassing lokaal op het apparaat plaatsvindt, kun je de voltooide gegevens naar de cloud terugsturen in plaats van een onbewerkte gegevensstroom. Je bespaart dus ook op transmissiekosten. Bovendien kun je het systeem zo nodig offline laten draaien. Dus zelfs bij een instabiele WAN-verbinding blijven je systemen draaien en kun je gegevens blijven verzamelen.

IoT Analytics met AWS Greengrass

Vraag jij je af hoe je de AWS-cloud kunt gebruiken met de verkeersstroomgegevens die je hebt verzameld? Met AWS Lambda-functies kun je code maken, testen en uitvoeren zonder servers in te richten en te beheren. Daarna kun je de runtime Lambda-functies op je AWS Greengrass-hardware bijwerken. Daarvoor zijn geen aanvullende updates nodig. 

Met AWS IoT Analytics kun je gegevens verwerken, organiseren en omleiden. Andere AWS-services kunnen deze ondertussen in toepassingen als AWS Quicksight blijven gebruiken voor gegevensanalyse.

Heb je toepassingen van derden die je ook wilt aansluiten? OnLogic en AWS helpen je daarbij door partnerschappen met onder andere EdgeIQ, om aanvullende functionaliteit aan je project toe te voegen.

Wat is EdgeIQ en hoe werkt dit samen met Greengrass?

EdgeIQ is een platform dat is ontworpen om het levenscyclusbeheer en de organisatie van verbonden apparaten te beheren. OnLogic is een samenwerking met EdgeIQ aangegaan om een reeks voor EdgeIQ geschikte embedded pc’s uit te brengen die jouw toepassing ondersteunen. Met het levenscyclusbeheer voor apparaten van EdgeIQ kun je apparaten integreren en inrichten met zero-touch implementatie voor EdgeIQ-apparaten. Dat betekent dat ze automatisch worden geconfigureerd en opgestart. Het maakt niet uit of je 1.000 of 1.000.000 verbonden apparaten aan de edge hebt. Met EdgeIQ kun je alle apparaten vanaf één scherm bewaken en bijwerken.

EdgeIQ screen shot to show how the software manages connected devices at the edge

AWS inzetten om implementatietijd te verkorten

EdgeIQ maakt ook gebruik van gegevens- en toepassingsorchestratie om de informatiestroom voor je IoT edge-toepassingen te helpen beheren. Ongeacht of deze edge-toepassingen van scratch zijn ontwikkeld of gebruikmaken van platformen als AWS Greengrass, EdgeIQ bevordert een naadloze koppeling met deze platformen. Met Greengrass kun je ontwikkeltijd met 90% verminderen en EdgeIQ kan probleemloos worden geïntegreerd met AWS, Azure of de privécloud.

EdgeIQ als onderdeel van een verkeersbeheerssysteem

Terug naar ons Smart City-project. Wanneer technici ter plekke komen om een voor EdgeIQ ingeschakelde pc voor je Greengrass-toepassing te installeren, hoeven ze niets anders te doen dan de stekker van de pc in het stopcontact te steken, zich aan te melden bij hun AWS-account en gebruik te maken van zero-touch inrichting om software, Greengrass en Lambdas automatisch te implementeren. Na deze eenvoudige installatie kun je de uptime van een verbonden apparaat beheren. Dat betekent dat je met de ingebouwde hulpprogramma’s van EdgeIQ in real-time kunt reageren op de status van een apparaat. Nu kun je alles centraal beheren vanuit het verkeerscontrolecentrum. Je kunt bovendien tegen lagere kosten en met een verbeterde operationele efficiëntie aan je projectdoelstellingen voldoen.

Waarom zou je de industriële computers van OnLogic gebruiken als onderdeel van je edge-oplossing?

De edge van een netwerk is doorgaans niet de ideale plek voor een traditionele tower-pc. Aan de edge wordt een systeem doorgaans blootgesteld aan stof, extreme temperaturen, schokken, trillingen, variabele invoerstroom en andere minder ideale omstandigheden. De industriële en rugged pc’s van OnLogic zijn de ideale hardwareoplossing voor AWS IoT Greengrass of EdgeIQ. Al onze betrouwbare en duurzame pc’s worden op bestelling gemaakt. Als jij dus zoekt naar een systeem met een intern 4G-modem voor externe connectiviteit, seriële poorten voor communicatie met verouderde apparatuur of aanvullende functionaliteit, dan zorgen wij daarvoor.

Bekijk OnLogic Live: “IQ at the Edge with AWS”

We hebben onze partners EdgeIQ en Amazon Web Services (AWS) gevraagd te vertellen over de uitdagingen van moderne productieomgevingen. Het is mogelijk om tientallen, honderden of zelfs duizenden apparaten aan de edge te beheren. Met IoT-orchestratieoplossingen aan de edge en in de cloud kun je netwerken van elke grootte beheren vanaf één scherm. Hun ervaringen waren leerzaam en onderhoudend. Je kunt de aflevering on demand terugkijken.

OnLogic Live: IQ at the Edge with AWS - link to watch on demand

Watch OnLogic Live On Demand

Ben jij zover dat jij je apparaten aan de edge wilt verbinden met AWS IoT Greengrass? Neem dan vandaag nog contact op met onze experts of neem een kijkje in onze shop.

Opmerking: Wij hebben deze blog oorspronkelijk gepost op 10 september 2020. We hebben de inhoud bijgewerkt op 13 mei 2021.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is the leader of strategic partnerships at OnLogic. He works to enable the technologies that customers use to solve problems today and in the future. When not working, he enjoys training his dog (she's 9, but he tries anyways).
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op