Home>Berichten>Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic>Automate 2019: de kracht van data met Inductive Automation & OnLogic

Automate 2019: de kracht van data met Inductive Automation & OnLogic

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: april 4th, 2019·3,5 min read·

De term “Industriële Automatisering” kan worden toegepast op een enorm scala aan toepassingen. Maar als er één ding is dat ze allemaal gemeen hebben, dan is het wel data. Het hart van het Industrial Internet of Things is de informatie die wordt gecreëerd en gedeeld door sensoren en apparaten. Maar die data is nutteloos tenzij het kan worden vastgelegd, geanalyseerd en verwerkt. Op Automate 2019 werd uitgebreid op deze materie ingegaan.

Op de Automate 2019-beurs van volgende week in Chicago zullen we bij onze stand worden vergezeld door Inductive Automation, de makers van Ignition, een krachtig industrieel applicatieplatform dat gebruikers ongelooflijke toegang tot, en controle over hun gegevens geeft. Het team van Inductive Automation zal een live demonstratie geven van Ignition, waarvan binnenkort versie 8.0 wordt gelanceerd. Ook laten ze de aanwezigen zien hoe het platform, in combinatie met onze industriële hardware, hen kan helpen de kracht van data te benutten.

We hebben Matthew Raybourn, Sales Engineering Analyst bij Inductive Automation, gevraagd om ons een voorproefje te geven van wat bezoekers van Automate te zien krijgen wanneer ze langskomen bij de OnLogic-stand (#8356) tijdens de show van volgende week.

Matthew, kun je Inductive Automation kort voorstellen aan de lezers?

Matt Raybourn from Inductive Automation

Matthew Raybourn: Inductive Automation is een softwarebedrijf dat een eenvoudig, maar krachtig platform biedt, genaamd Ignition. Hiermee kunnen onze klanten snel en gemakkelijk aan hun SCADA-behoeften voldoen. Ignition kan iets simpels zijn als het HMI-scherm van een operator op de fabrieksvloer, helemaal tot aan resourcebeheer op bedrijfsniveau. Daarnaast is Ignition een flexibele toepassing met de tools die klanten nodig hebben om applicaties te creëren die aan hun behoeften voldoen. Ignition is waar IT en OT elkaar ontmoeten. De kracht van beide wordt gebruikt om veel van de problemen op te lossen waarmee klanten tegenwoordig worden geconfronteerd.

Vertel ons iets over de demo die Inductive Automation zal laten zien op Automate.

Onze Ignition 8.0-demo laat de belangrijkste kenmerken van Ignition zien. Dit gebeurt met behulp van ons nieuwe next-gen visualisatiesysteem, de Ignition Perspective Module. Het bevat veel functionele voorbeelden die laten zien hoe Ignition kan worden gebruikt. Dat gaat van eenvoudige weergave van componenten tot volledig uitgewerkte, realistische projecten.

Wat is hierbij de rol van OnLogic-hardware?

Ik zag klanten OnLogic-producten gebruiken aan de edge van hun systemen, vlak naast industriële apparatuur. Hoe dichter je bij industriële activiteiten zit, hoe groter de kans dat je in uitdagende omstandigheden terechtkomt, die een standaard computersysteem eenvoudigweg niet aankan. Rugged computers zijn perfect voor industriële omgevingen waar je te maken hebt met schokken, stof of extreme temperaturen.

De Panel pc is een andere geweldige optie die perfect zou passen bij Ignition Edge, met zijn combinatie van computer en beeldscherm in een enkel apparaat. Dat geeft klanten de mogelijkheid om eenvoudig HMI-schermen voor hun operators te leveren, op maat gemaakt met Ignition.

Welke potentiële voordelen biedt industriële hardware van OnLogic voor Ignition-gebruikers?

Door Ignition-software te combineren met OnLogic-hardware, krijg je een apparaat dat out-of-the-box functioneel is. Gebruikers kunnen zich dan concentreren op het grotere geheel. Ze zijn dan geen extra tijd en geld kwijt aan het zoeken naar de juiste hardware voor hun toepassing. OnLogic met Ignition Onboard maakt giswerk overbodig.

Wat zijn de meest interessante functies van het aankomende Ignition 8.0?

Ignition Logo

De Perspective Module is een zeer interessante nieuwe toevoeging aan Ignition 8.0. Het is een geweldige tool om responsieve applicaties te ontwikkelen die overal gemakkelijk toegankelijk zijn. Als je een moderne webbrowser kunt draaien, dan kun je ook een scherm in Perspective draaien, zo simpel is het.

De software heeft ook enkele toffe nieuwe functies, waaronder de manier waarop Ignition 8.0 omgaat met projectresources. Bronbeheertools, zoals Git, kunnen worden gebruikt om die resources te helpen beheren.

Als je in Chicago bent voor Automate 2019 (dat gratis toegankelijk is), ga dan langs bij stand #8356 om een praatje te maken met de teams van OnLogic en Inductive Automation. Dan kun je zien hoe onze industriële hardware, in combinatie met Ignition van Inductive Automation, je kan helpen je data om te zetten naar harde euro’s.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen