Home>Berichten>Techniek uitgelegd>3 redenen waarvoor je draadloze communicatie nodig hebt bij edge computers

3 redenen waarvoor je draadloze communicatie nodig hebt bij edge computers

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: augustus 18th, 2020·3,7 min read·

Draadloze communicatie voor edge computers wordt in toenemende mate een vereiste voor Industry 4.0, met de constante behoefte om aan de edge verbonden te zijn. Doordat rugged hardware op steeds meer afgelegen locaties wordt geïmplementeerd, kan het hebben van een  draadloze 4G oplossing veel voordelen opleveren. We hebben de 3 belangrijkste redenen waarom jij het nodig hebt hieronder uiteengezet.

Waarom is mobiele communicatie niet in jouw toepassingen beschikbaar?

Door het belang van uptime en minimale downtime, wordt draadloze communicatie voor edge computers steeds belangrijker voor veel verschillende gebruiksscenario’s. Implementaties op afstand zijn de grootste verbruikers van mobiele 4G. Dit komt door de mogelijkheid om draadloos belangrijke data over grote afstanden te verzenden. De mogelijkheid om de interne veiligheid van het bedrijf te handhaven met een barrière tussen interne en externe netwerken is een andere belangrijke reden. Ten slotte biedt draadloze connectiviteit ook gemoedsrust om een backup mogelijk te maken voor het geval het bedrade netwerk in jouw omgeving uitvalt.

Waarom heb je draadloze communicatie nodig bij edge computers – De 3 hoofdredenen

1 – Beheer externe implementaties op externe locaties

Remote Oil Field Monitoring

Je monitort een afgelegen olieveld in het midden van de Gobi-woestijn en plotseling vallen je systemen uit. Wat doe je? De normale procedure is om een technicus te sturen om het te onderzoeken. Dit is vaak een enorme kostenpost in termen van tijd en middelen voor wat uiteindelijk een klein probleem blijkt te zijn. Met draadloze 4G-communicatie voor edge computers kan dit de noodzaak verlichten om onmiddellijk een technicus naar afgelegen locaties te sturen. Met draadloze 4G-communicatie vanaf de edge kan de technicus de problemen op afstand oplossen. Zo worden tijd, geld en middelen bespaard. Hiervoor hoeft hij niet zijn comfortabele kantoor met airconditioning te verlaten.

2 – Beveiligde toegang voor gevoelige data op het netwerk

Draadloze communicatie voor edge computers in beveiligingstoepassingen die gevoelige interne netwerken beschermt, is de stille, onbezongen held van edge-verwerking. Stel dat je voor de veiligheid gevoelige data beheert op een beveiligde site. Uitgevoerd op een geïsoleerd netwerk dat niet met het internet is verbonden. 4G-connectiviteit kan die gecodeerde data op een veilige manier van jouw geïsoleerde netwerk naar hun bestemming verzenden. De integriteit van jouw netwerk komt niet in gevaar en jouw gegevens zijn beschermd tegen kwaadwillenden van buitenaf. Jouw gegevens worden beschermd tegen de constante dreiging en datalekken. Het losgekoppelde netwerk werkt samen met jouw gevoelige interne netwerk tegen aanvallen van buitenaf. Ze beperken de toegang en controleren de stroom van in- en uitgaande data. Het werkt onopmerkelijk op de achtergrond en beschermt jouw bedrijf tegen onzichtbare en onbekende bedreigingen.

3 – Draadloze netwerk backup (als het bedrade niet werkt)

Je hebt een bekabeld netwerk dat al jouw CNC-machines op jouw fabrieksvloer verbindt en alles loopt soepel totdat het internet uitvalt. We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Thuis haal je gewoon je telefoon tevoorschijn om toegang te krijgen tot internet, totdat het weer werkt. De downtime kost bedrijven echter met de minuut geld in euro’s. Draadloze communicatie voor edge computers kan uitkomst bieden! Als jouw internet uitvalt, of als er een probleem is met een lokale internetprovider, kun je met deze extra 4G-netwerk backup jouw lijn draaiende houden. Je kunt data overdragen om jouw bezigheden door te laten draaien. Als het bedrade netwerk het simpelweg niet aankan, kan draadloze communicatie jouw back-up zijn.

Al met al is draadloze communicatie voor edge computers een belangrijk aspect van netwerken waar rekening mee gehouden moet worden bij het onderzoeken van toekomstige obstakels die  overwonnen moeten worden. Problemen met jouw apparatuur op een afgelegen locatie? 4G biedt je ondersteuning met externe toegang tot jouw apparatuur. Dit nog voordat je de vlucht boekt voor de technicus die het moet onderzoeken. Een extra backup wanneer er bekabelde problemen zijn? Op deze manier kun je jouw productielijnen blijven gebruiken terwijl de provider of de IT het probleem opgelost. Ten slotte als een gevoel van veiligheid voor jouw gevoelige data door een initieel netwerk te hebben om verbinding mee te maken en het aantal toegestane toegangspunten te beheren. Met al deze voordelen van draadloze communicatie voor edge computers en hun grenzeloze toepassingen in de industriële wereld, waarom is mobiele connectiviteit dan vandaag de dag nog niet in jouw toepassingen opgenomen?

We hebben nog een aantal tips beschreven over kiezen van de beste draadloze hardware en als je nog meer wilt ontdekken kun je vandaag nog ons technische team contacteren!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Brandon Steber

Brandon works for OnLogic in Customer Service where he delivers the best sales experience our customers deserve. When he's not working, he likes to read and take his dog Sidney on a hike.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen