Home>Berichten>Industriële IoT>3 overwegingen bij het kiezen van HMI-hardware voor Ignition

3 overwegingen bij het kiezen van HMI-hardware voor Ignition

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: september 22nd, 2022·3,8 min read·

Dus je hebt Ignition van Inductive Automation gekozen als je primaire platform voor je SCADA/HMI/MES-systeem. Nu is de vraag: “Welke hardware moet ik voor mijn eindgebruikers gebruiken voor Perspective® of Vision?” Het antwoord komt vanzelf als je volledig begrijpt hoe jij en/of je eindgebruiker het systeem wil gebruiken.

Projecten vallen over het algemeen in een van de volgende drie groepen:

  • Touchscreen HMI
  • Display met toetsenbord of alleen display
  • Control Room multi-monitor installatie

Het maakt niet uit in welke groep je project valt, de vragen die je moet beantwoorden om tot een juiste hardwarekeuze te komen, zijn over het algemeen hetzelfde.

Wat is de verwerkingskracht die ik nodig heb?

Een systeem met uitsluitend Perspective- of Vision Ignition-softwaremodules vereist niet veel verwerkingskracht en slechts ongeveer 4 GB RAM. Systemen aangedreven door een Intel Celeron® N3350 of Atom® E3950 zijn krachtig genoeg voor HMI-implementaties. Als er ook andere toepassingen op de client draaien, zoals door het bedrijf verplichte beveiligingstoepassingen of videoconferentiesoftware, moet je krachtigere opties onderzoeken en overwegen om het RAM-geheugen op te voeren. Bovendien, als je een Thin Client-programma zoals ThinManager overweegt, moet je ervoor zorgen dat die toepassingen Ignition ondersteunen voordat je de hardwarekeuze maakt.

Connectiviteitsopties maken deel uit van de prestatieoverweging. Over het algemeen kunnen zowel Perspective als Vision zowel bedrade ethernet als wifi gebruiken, afhankelijk van je installatielocatie. Als je Ignition Edge Panel echter lokaal op de pc gebruikt, heb je de mogelijkheid om tags op te slaan en door te sturen. In dat geval zou je ook 4G LTE kunnen overwegen voor installaties op afstand.

In welk type omgeving ga ik deze oplossing implementeren?

Al te vaak wordt de omgeving waarin hardware wordt geïnstalleerd over het hoofd gezien als een belangrijke overweging bij het kiezen van SCADA-hardware. Hier zijn enkele omgevingsfactoren waarmee je rekening moet houden bij het implementeren van systemen:

Stof en deeltjes

Een standaard desktop-pc heeft ventilatoren die lucht aanzuigen en circuleren om het systeem te koelen. Een fanless pc koelt met behulp van convectie of andere warmteafvoermethoden en heeft geen openingen in de behuizing nodig om lucht in of uit te laten. Als je omgeving onderhevig is aan zwevende deeltjes, kunnen fanless pc’s downtime als gevolg van binnendringende verontreiniging helpen voorkomen. Zo ontdekte  American Woodmark, specialist in de fabricage van behuizingen, hoeveel ze konden besparen wanneer fanless pc’s storingen en uitvaltijd voor onderhoud verminderden.

Temperatuur

Ruimtes zonder beschikbare verwarming of koeling, of waarin bij extreme temperaturen moet worden gewerkt, hebben een rugged systeem nodig dat is ontworpen om bij die temperaturen te werken. Systemen die geschikt zijn voor gebruik bij temperaturen van -40° tot 70 °C, of ​​een toepassingsgeschikte subset van dat bereik, zouden goed passen. Hoewel deze omgevingsoverweging het meest voor de hand ligt in extreme buitenomgevingen, kan het net zo belangrijk zijn bij gebruik binnenshuis. Ook in een binnenomgeving kunnen extreme temperatuursomstandigheden voorkomen, denk bijvoorbeeld aan koelhuizen of gieterijen en smederijen. Als jouw toepassing moet worden gebruikt bij meer gematigde, maar nog steeds onaangename temperaturen, overweeg dan een industriële pc die over het algemeen een bedrijfstemperatuurbereik heeft van ongeveer 0-50 °C.

Schokken/trillingen

Voor een HMI voor auto’s of bijvoorbeeld een HMI op een groot mijnbouwappaat, kun je geen standaard pc met bewegende onderdelen zoals ventilatoren of harde schijven gebruiken. Zelfs “standaard” industriële computers hebben soms interne bekabeling die los kan trillen. Zorg dat je een pc kiest met een schok- en trillingsclassificatie, zoals MIL-STD-810 of IEC 60068. In combinatie met solid-state schijven is het hele systeem gebouwd om lang mee te gaan, zelfs in deze onstabiele omstandigheden.

Stroominvoer

Je hebt niet altijd toegang tot een stopcontact. Jouw specifieke stroomsituatie zal een serieuze impact hebben op welke hardware je kiest. Voor industriële installaties kun je het beste een pc zoeken die geschikt is voor een groot aantal gelijkspanningen. Het is nog beter als deze een connector in de vorm van een terminal block heeft, om de bedrading te vergemakkelijken.

Met welke regelgeving of compliance moet ik rekening houden?

Als je UL 62368-1-veiligheidstests of specifieke certificeringen zoals Klasse 1 Divisie 2 nodig hebt, houd daar dan rekening mee bij het zoeken naar hardware. Als je het niet zeker weet, vraag de verantwoordelijke regelgevende ingenieur in jouw bedrijf dan wat er nodig is. Verkeerde regelgeving kan je project enorm in de weg staan. OnLogic heeft ervaren professionals en specialisten op het gebied van regelgeving die je  kunnen helpen om naleving te waarborgen.

Dit zijn slechts enkele overwegingen bij de implementatie van HMI’s voor gebruik met Ignition. We gaan graag met je in gesprek over welke hardware het beste past bij jouw behoeften of die van je eindgebruikers. 

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is the leader of strategic partnerships at OnLogic. He works to enable the technologies that customers use to solve problems today and in the future. When not working, he enjoys training his dog (she's 9, but he tries anyways).
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen