Wat is een wide temperature computer?

Gerelateerde begrippen: Extreme omgeving, Breed temperatuurbereik
 

Wat is wide temperature?

Wide Temperature is een term binnen de IPC industrie die aangeeft dat een computer (of een component) kan functioneren in extremere omgevingen dan een standaard kantoorgebouw. Ondanks dat het begrip 'wide temperature' bij verschillende fabrikanten ook verschillende standaarden kent, werken deze wide temperature systemen bij OnLogic altijd minimaal binnen het bereik van -20°C en 55°C. Sommige systemen hebben zelf nog een groter bereik.

 

Wanneer heb ik een wide temperature computer nodig?

We zien dat veel van onze klanten alleen specifiek om wide temperature vragen als ze van plan zijn de computers buiten te gebruiken. Ondanks dat de wide temperature systemen robuuster zijn dan standaard computers, adviseren we toch altijd om ze te gebruiken in een NEMA behuizing om er zeker van te zijn dat het weer niet van invloed is op de prestaties op lange termijn. Als de computer wordt gebruikt in een industriële omgeving zoals een fabriekshal, kan het een goede investering zijn om voor een wide temperature pc te kiezen. We raden zeker aan een wide temperature computer te gebruiken binnen de metaalindustie, vlees- en voedselverwerking, fabrieken en ieder andere omgeving met extreme temperaturen.

 

Waar moet ik verder nog aan denken?

Niet alle wide temperature systemen bestaan volledig uit onderdelen met dezelfde specificaties. Als de computer gebruikt gaat worden in omgevingen met wisselende en/of extreme temperaturen, is belangrijk om er zeker van te zijn dat alle onderdelen binnen de configuratie wide temperature zijn. Wij bieden naast wide temperature gekwalificeerde onderdelen ook reguliere onderdelen aan om onze rugged systemen betaalbaarder te maken. Dit kan er echter voor zorgen dat een configuratie met dergelijke onderdelen niet geschikt is voor gebruik in deze hoge en lage temperaturen. Neem bij twijfel over uw samestelling gerust contact met ons op.

Wide Temperature computers
 

Gerelateerde producten

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.