Wat is een outdoor computer?

Gerelateerde termen: computer voor buitengebruik, Environmentally Protected PC
 

Wie gebruiken computers voor buitengebruik?

Veel klanten hebben toepassingen waarbij ze een computer nodig hebben die buiten gebruikt kan worden. Monitoren op afstand, interactieve kiosken en nummerbordherkenning projecten zijn voorbeelden van ‘intelligente systemen’ waarbij rugged pc’s beter presteren omdat de omgeving onderhevig is aan grote temperatuurverschillen. Deze klanten kiezen vaak voor een outdoor computer. De keuze voor een outdoor computer is afhankelijk van een aantal factoren: wordt de computer in een afgesloten ruimte geplaatst, wordt hij blootgesteld aan temperatuurwisselingen of is er ook invloed van vocht en stof.

 

Installaties met computers voor buitengebruik met een NEMA-behuizing

De grote meerderheid van onze klanten maakt gebruik van een NEMA-behuizing, meestal een NEMA 4-behuizing, om zowel de computer als andere gevoelige elektronica te verpakken. NEMA kasten tackelen het vocht- en stofprobleem, maar temperatuur, zowel extreme kou als warmte blijft een belangrijk punt. In een ingesloten PC kunnen de warmte-problemen erger worden, doordat het risico bestaat dat de omgevingstemperatuur in een ongeventileerde NEMA-behuizing wel eens boven de computer’s specificatie voor veilige bedrijfstemperatuur zou kunnen stijgen. Bovendien zijn veel passief gekoelde computers afhankelijk van de luchtstroom om de warmte die door interne onderdelen is gegenereerd effectief te kunnen afvoeren. Bij het gebruik van NEMA-behuizingen is het van belang om alle variabelen in de gaten te houden, zowel wat betreft de computer als het type behuizing dat wordt gebruikt.

 

Computers voor buitengebruik zonder behuizing

Hoewel veel small form factor systemen gebruikt kunnen worden als embedded PC’s, bevatten computers die speciaal gebouwd zijn als embedded systeem vaak functies die ze meer geschikt maken voor de taak die ze moeten vervullen. Veel embedded computers worden passief gekoeld, aangezien extra bewegende delen binnen een groter systeem voor complicaties kunnen zorgen en het onderhoud lastiger kunnen maken. Embedded hardware moet vaak strikte stroombeperkingen naleven, waardoor systemen die erg energiezuinig zijn, ideaal zijn voor embedded gebruik. Tenslotte hebben veel embedded PC-integrators speciale I/O nodig om gemakkelijke connectiviteit met andere delen van het systeem te kunnen verzorgen. Embedded PC’s zijn vaak voorzien van extra COM-poorten, digitale I/O (DIO) en zelfs parallelle connectiviteit, afhankelijk van de behoeften van de modules en randapparatuur waar ze verbinding mee moeten maken.

OnLogic Outdoor Computer
 

Meer weten?

Gerelateerde producten

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.