Wat is een industriële computer?

Gerelateerde termen: industriële PC, IPC, industrieel
 

Wat betekend industrieel?

De term ‘industriële kwaliteit’ wordt vaak gebruikt om iets te beschrijven dat betrouwbaarder of sterker is dan concurrerende producten. De term ‘industriële computer’ wordt op vergelijkbare wijze gebruikt voor hardware die is ontworpen om meer betrouwbaar en krachtig te zijn dan computers van standaard consumentenkwaliteit. 

 
Fanless
 

Fanless

Expansive I/O
 

Uitgebreide I/O

Aluminum Chassis
 

Aluminium Behuizing

 

Wat is een industriële computer?

Bij OnLogic verschillen de industriële van de commerciële systemen op drie vlakken: ze hebben geen ventilator, zijn uitgerust met een uitgebreidere I/O en beschikken over een aluminium behuizing. Computergebruikers moeten altijd uitkijken voor te veel hitte, vooral in de veeleisende omgevingen waar de huidige industriële pc’s mee te maken hebben. Met onze Hardshell technologie zorgen wij voor een geavanceerde passieve koeling via de aluminium behuizing bij de industriële pc's. Deze technologie zorgt ervoor dat onze industriële pc’s de warmte die door de interne onderdelen wordt gecreëerd, overdragen aan de behuizing, waar het via de lucht kan worden afgevoerd. De ventilator is een van de zwakste onderdelen van traditionele systemen. Door deze te verwijderen en de behuizing te sealen kunnen stof en vuil geen schade aan de interne onderdelen veroorzaken. Hierdoor gaan industriële computers veel langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig dan computers die wel ventilatoren bevatten.

 

Wie gebruiken industriële pc’s?

Industriële computers zijn dé oplossing voor klanten die computers nodig hebben die betrouwbaar zijn in omgevingen waar traditionele hardware met ventilatoren het gewoon niet zou redden, of continu onderhoud nodig zou hebben zoals producenten, energiebeheer professionals, beveiligingsintegratoren en digital signage bedrijven. Denk aan een kastproductiebedrijf waarbij er altijd zaagsel rondvliegt en lijmdampen in de lucht hangen. Wanneer dit in computers terecht komt kan dit zorgen voor uitval. Bij fanless industriële computers blijven dit soort luchtdeeltjes buiten de behuizing, waardoor ze betrouwbaarder zijn en veel tijd en geld besparen.

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.