Wat is een industriële gateway?

Gerelateerde termen: Gateway, edge device
 

Wat is een industriële gateway?

Een industriële gateway is een gateway die specifiek afgestemd is voor industriële omgevingen en Internet of Things (IoT) toepassingen. Net als 'gewone' gateways verzorgen industriële gateways een verbinding tussen apparaten en resources in een lokaal netwerk met die in een ander netwerk of in de cloud. Ook kunnen deze apparaten verschillende systemen linken middels netwerkprotocollen. Hierdoor worden alle systemen en apparaten op afstand te benaderen via on-board processing voor een veilige, gefilterde en beheerde datastroom.

 

Het verschil tussen industriële gateways en reguliere gateways zit in het design. Deze is rugged voor lastige omgevingen op afstand, zodat deze weinig fysiek onderhoud vereist. Fabricagehallen, voertuigen, transport en externe locaties zoals zendmasten zijn toepassingen waar een industriële gateway van pas komt. Een fanless en roosterloze behuizing elimineren de gebruikersschade die kan ontstaan door vuil- en stofdeeltjes. Ook wordt de kans op hardware falen verminderd door het verwijderen van bewegende onderdelen.

 

Industriële gateways & Internet of Things (IoT)

Deze apparaten zijn ontworpen voor industriële toepassingen. Een voorbeeld is een fabriek die stalen platen produceert. De machines verwerken ruwe materialen en houden de voortgang bij. Deze voortgang wordt doorgegeven aan een gateway device. Dat apparaat geeft de ruwe gegevens door aan een controlekamer (ter plaatse of op afstand), of verwerkt de gegevens in een rapport voor een endpoint op afstand. Industriële gateway systemen zorgen voor een efficiëntere werking in een groot aantal commerciële en embedded toepassingen.

 

Bedrijven gebruiken steeds vaker industriële gateways voor Internet of Things (IoT)-toepassingen. Deze edge devices ontvangen gegevens van honderden individuele sensoren, camera's en andere apparaten over Ethernet, Wi-Fi en Bluetooth. Vervolgens wordt deze data verwerkt en/of verstuurd door het netwerk.

Gateway Computers from OnLogic
 

Gerelateerde producten

Gerelateerde termen

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.