Wat is een automotive computer?

Gerelateerde termen: In-vehicle computer, car PC, Transportcomputer, boordcomputer, voertuig computer
 

Wat maakt een computer geschikt voor de automotive industrie?

Computers voor transporttoepassingen beschikken meestal over een combinatie van de volgende functies:

    • Trilbestendig - Vanwege de omstandigheden van mobiele omgevingen zijn automotive computers vaak bestand tegen trillingen en schokken. Het rijden over putdeksels en treinrails zouden een standaard computer kapot schudden. Geavanceerde trilling isolerende montage en systemen zonder bewegende onderdelen komen veel voor bij automotive systemen.
    • Wide Temperature - automotive pc’s vereisen componenten die gecertificeerd zijn voor een betrouwbare werking in zowel warme als koude omgevingen. Extreme klimaten vragen om extreme werktemperaturen, soms wel tussen -40°C en 80°C. (Lees hier meer over wide temperature componenten.)
    • Automotive stroomfuncties - Voedingen speciaal ontworpen voor automotive systemen kunnen fluctuaties in de stroomtoevoer herkennen als het starten of stoppen van een motor. Deze voedingen zorgen ervoor dat de gebruiker de timing en spanning kan aanpassen op basis van de ontstekingsstatus van het voertuig. Dit wordt vaak “ontstekingsherkenning” genoemd.

Door de continue evolutie van de transportindustrie is het steeds belangrijker om een computersysteem te zoeken dat een groot aantal taken kan vervullen in auto’s, trucks, treinen, boten en vliegtuigen. Het aantal transporttoepassingen voor embedded pc’s neemt exponentieel toe. Deze toepassingen gaan van geavanceerde navigatie en vlootmanagement tot aan cargotracking, telematica en infotainment. Pc’s die in voortuigen gebruikt worden moeten aan een specifieke set van standaarden voldoen om betrouwbaarheid in deze uitdagende omgevingen van mobiele installaties te garanderen.

 

Andere belangrijke automotive functies

Vanwege de unieke uitdagingen van automotive computers zitten er een aantal functies in deze systemen die niet erg bekend klinken bij gebruikers van industriële en embedded pc’s. Toegevoegde connectiviteit, vaak via een CAN Bus, is een veelvoorkomend vereiste voor het aansluiten van bestaande automotive- en mobiele systemen. In veel gevallen worden 4G LTE-kaarten geïnstalleerd voor draadloze communicatie en gegevensoverdracht van gecentraliseerde servers. Wide input voedingen worden ook vaak geïnstalleerd om met de fluctuerende stroomspanning van mobiele accu's om te kunnen gaan.

In-Vehicle PC
 

Gerelateerde producten

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.