Wat is een HMI?

Gerelateerde termen: touchscreen, panel pc
 

Wat betekent Industriële HMI?

Industriële HMI staat voor industriële Human Machine Interface: een apparaat waarmee bedrijven machines kunnen besturen met behulp van visuele representaties van de componenten in een bepaalde machine in omgevingen voor industriële productie- en automatiseringsomgevingen. Desktop computers worden vaak gebruikt voor HMI-systemen, omdat ze een eenvoudige interface en bediening via muis en toetsenbord bieden.

 

Waar worden Human Machine Interfaces gebruikt?

Industriële HMI-systemen worden meestal gebruikt om complexe productie- en industriële systemen vaak op afstand te besturen met relatief weinig operators en met behulp van SCADA-managementsoftware, zoals Ignition en ThinManager. Vrijwel alle soorten productiefaciliteiten implementeren deze systemen vanwege hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Doordat Human Machine Interfaces normaal gesproken een visuele weergave bieden van het systeem of de systemen die worden bestuurd, maken ze training veel eenvoudiger en bieden ze operators snel en intuïtief inzicht in de status van de apparatuur. Industriële HMI's kunnen worden geïmplementeerd in vrijwel elke automatiseringstoepassing, van toegangscontrole en beveiliging tot voorraadbeheer en warehousing.

 

De verschillende soorten touchscreens voor industriële HMI

Met de groei van industriële HMI is er een technologische behoefte aan steeds geavanceerdere touchscreensystemen en software. Tegenwoordig zijn er twee primaire touchscreen-technologieën in gebruik voor HMI-toepassingen. Capacitieve touchscreens gebruiken de elektrisch geleidende eigenschappen van het menselijk lichaam om aanraking te verwerken. Dit is vergelijkbaar met veel van de huidige smartphones. Resistieve touchscreens daarentegen, registreren aanraking met behulp van drukgevoeligheid. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om te weten welke omgeving het best past bij deze capacitieve en restistieve touchscreens tijdens het ontwerpen van een industriële Human Machine Interface-oplossing.

Op zoek naar jouw industriële HMI-toepassing?

Bij OnLogic bieden we een breed scala aan touchscreen panel-pc’s die uiterst geschikt zijn voor HMI-toepassingen in industriële omgevingen. Gebruik een van onze fanless industriële pc's samen met een aanraakscherm of kies de modulaire panel pc die het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Wanneer je hulp nodig hebt bij het selecteren van de juiste oplossing, staan onze hardwarespecialisten klaar om je te helpen. Kies hieronder jouw manier om contact met hen op te nemen.

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.