Bouw op Logic: TIMS Medical

 

Patiënten verbinden met artsen en medische professionals

TIMS Medical Project Uitdagingen
 

Project Uitdagingen

 

Al bijna 15 jaar helpt TIMS Medical, een divisie van Foresight Imaging, ziekenhuizen om geld te besparen door minder aankopen van kapitaalgoederen, verbeterde efficiëntie en lagere afschrijvingskosten door het bieden van innovatieve oplossingen voor medische beeldvorming en videoconsulting.

 

De TIMS Consultant is een interactief video-uitzendnetwerk voor ziekenhuizen dat live videostreams met hoge resolutie faciliteert vanuit elke medische modaliteit in het ziekenhuisnetwerk of waar dan ook op afstand, met een ultra-lage vertraging (latentcy). TIMS Consultant biedt ziekenhuizen de mogelijkheid om direct gebruik te maken van de expertise van artsen en chirurgen op afstand op momenten waar tijd van essentieel belang is.

 
  • TIMS Consultant kan worden gebruikt in de operatiekamer wanneer een chirurg de mening van een andere chirurg live en onmiddellijk nodig heeft.
  • Pathologiegroepen kunnen foto's van externe locaties bekijken en bespreken, waardoor reistijden worden bespaard en de naleving van HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) wordt gehandhaafd. Ze kunnen ook tijdens de operatie elkaar live raadplegen om marges te identificeren.
  • Bij het uitvoeren van medische beeldvorming, inclusief echografie, interventionele radiologie en cardiale beeldvorming, kan TIMS Consultant worden gebruikt wanneer een radiologische technoloog, een huisarts of een behandelende arts snelle aanwijzingen of input van een collega of andere deskundige nodig heeft.
TIMS Medical Oplossing
 

De OnLogic-oplossing

 

Omdat TIMS Consultant-systemen in verschillende ziekenhuisomgevingen worden gebruikt was het realiseren van een kleine footprint een belangrijke doelstelling. Het combineren van de vereiste prestaties, met een passend koelsysteem, in een onopvallend systeem was een hele klus. Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging: "OnLogic speelt een grote rol in deze uitdagingen en biedt een systeem tegen een prijs die past in ons bedrijfsmodel."

 

Het aangepaste OnLogic-chassis, gekoppeld aan de video-opnameapparatuur van Foresight Imaging, is de kern waarop de TIMS Consultant-software werkt. Dit systeem is rechtstreeks verbonden met ziekenhuisapparatuur, waaronder fluoroscopen, echografieën, endoscopen, robotchirurgiesystemen en vele andere kritische diagnostische en behandelingsapparatuur. Nadat het beeldmateriaal is vastgelegd, wordt het gecomprimeerd en live gestreamd naar thin client-werkstations binnen en buiten het ziekenhuis. De oplossing moest een krachtige CPU bevatten en in staat zijn om een hoogwaardige video-opnamekaart met meerdere ingangen te huizen, en toch heel stil blijven. OnLogic heeft speciaal ontworpen koelpaden en technologieën voor ventilatoronderdrukking gebruikt om het systeem koel en stil te houden.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"TIMS Medical beschikte niet over de nodige expertise om intern een computerplatform te ontwerpen. Onze samenwerking met OnLogic was werkelijk meer een uitbreiding van onze organisatie dan een 'normale leveranciersrelatie'. OnLogic heeft de hardwarecomponent van ons systeem gerealiseerd en ons in staat gesteld ons te concentreren op de softwareontwikkeling." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
TIMS Medical Aangepaste Oplossing
 

Een oplossing op maat maken

 

Om een echt uniek apparaat te realiseren, werkte TIMS Medical samen met het OnLogic-team om een chassis te ontwerpen dat zou voldoen aan de specifieke behoeften van hun bedrijf en hun klanten. Naast een optisch station had het TIMS Medical-team een specifieke set I/O en indicatielampjes nodig die een eenvoudige bediening mogelijk maken. Naast het functionele ontwerp van de behuizing, is de TIMS-consultant ook volledig voorzien van de kleuren en het logo van het bedrijf, zodat integrators en operatoren het gemakkelijk kunnen identificeren; overal waar het is geïnstalleerd. Het OnLogic-team ontwierp ook een special, schijfvormig montagestandaard voor verticaal gebruik op het bureau, wat waardevolle, en vaak zeer beperkte, werkplekruimte bespaar.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"OnLogic was de enige mogelijke partner die tijdens het begin van het verkoopproces bereid was mechanisch materiaal ter beschikking te stellen. Een goed geïnformeerde hulpbron, zoals [OnLogic Senior Hardware Architect] Rodney Hill, hielp ons verschillende potentiële problemen te identificeren waar we niet eens van op de hoogte waren. OnLogic's expertise in kleine, betrouwbare systemen met hoge prestaties, betrouwbare systemen en unieke koelingsuitdagingen heeft ons voor hen doen kiezen." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
TIMS Medical Groei
 

Samen groeien

 

Het TIMS Consultant-systeem is een uitvloeisel van het TIMS DICOM-systeem, dat ook is gebouwd op een OnLogic-systeem. Consultant vereiste een evolutie op gebied van van prestaties, geheugen en schijfcapaciteit, zonder dat deze invloed had op het formaat. Het TIMS-team werkte nauw samen met OnLogic in elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat functionaliteit, ruimtebeperkingen, certificeringen en operationele efficiëntie zorgvuldig in het uiteindelijke apparaat werden verantwoord.

 

"Zoals met alle TIMS Medical-producten zijn patiëntveiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van het grootste belang," zegt Molinari. "OnLogic heeft consequent aan deze eisen voldaan door te helpen bij het ontwerpen van een computerplatform dat voldoet aan de nationale en internationale vereisten van regelgevende instanties. Het is uiterst betrouwbaar in bedrijfskritieke situaties en levert de prestaties die nodig zijn om low-latency streaming van live video te behouden."

 

Het OnLogic-team heeft zijn expertise op het gebied van EMC- en veiligheidstests voor zowel IT als medische apparatuur gebruikt om het TIMS Medical regulatory team te helpen de IEC 60601-1 3rd / 4th Edition-compliance voor de TIMS Consultant te behalen, zodat installatie voor eindgebruikers mogelijk is.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"Onze samenwerking met OnLogic is zeer succesvol. Ze zijn bij iedere stap betrokken geweest - van ontwerp tot levering - en blijven inspelen op onze behoeften, zelfs na de afronding van de verkoop. De nabijheid tot ons hoofdkantoor was een ander voordeel, waardoor we incidentele deadlines op dezelfde dag konden realiseren." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging

Ben je klaar om het te bouwen met Logic?

 
Begin met het bouwen van je pc  
 
Bekijk alle casussen
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.