Datacadabra

Mogelijk gemaakt door OnLogic

Het MowHawk Smart Mower Vision-systeem verduurzaamt de omgeving

Hoe Datacadabra het onderhoud van bermen innoveert met smart cameras

Als je aan duurzaamheid denkt, denk je niet gelijk aan bermmaaiers. In deze ruimtes langs de weg, waar de meeste mensen gewoon langs rijden, zag het team van Datacadabra een kans om bij te dragen aan een duurzamere planeet. Wat als invasieve planten geïdentificeerd en vernietigd kunnen worden voordat ze groeien en zich verder verspreiden? Wat als bermmaaiers alleen het gras maaien en leefgebieden van dieren en insecten, jonge bomen, bloemen en zelfs afval over zouden slaan? Wat als we ervoor kunnen zorgen dat het gemaaide snoeiafval dat wordt gerecycled, geen mix van invasieve planten en afval bevat, maar 100% gras is, zodat het snoeiafval omgezet kan worden in veevoer of gezonde mulch? Zie hier: de MowHawk.

Datacadabra MowHawk

Het MowHawk Smart Mower Vision systeem.

Het MowHawk Smart Mower Vision-systeem - Een stap verder dan anderen

“De MowHawk is een slim camerasysteem op de maaibalk van een bermmaaier die helpt om de biodiversiteit te behouden, circulair gebruik maakt van grasmaaisel en voor inzichten zorgt tijdens het gehele maaiproces langs de weg. We volgen nauwkeurig de locatie van de maaier en detecteren of het gemaaide gras invasieve plantensoorten en/of afval bevat.”

- Vincent Nibbelke, lead computer vision engineer bij Datacadabra

Het hoofddoel van de MowHawk-oplossing is om het maaien langs de weg te verbeteren en de afvoer van het gemaaide gras te vereenvoudigen. Zo worden de verwerkingskosten verlaagd en een duurzamere omgeving gecreëerd. Doordat er geen afval in het gemaaide gras zit, wordt een dure reinigingstap na het maaien overgeslagen en is het maaisel een aanwinst van hoge kwaliteit en geen dure last. Bovendien is het opsporen van invasieve plantensoorten de eerste stap om de verspreiding van onkruid te stoppen.

Maaien langs de weg is essentieel voor veiligheids-, operationele, esthetische en ecologische doeleinden. De keerzijde hiervan is dat maaiwerkzaamheden leefgebieden van dieren kapot kunnen maken en invasieve planten kunnen verspreiden. Wanneer bijvoorbeeld een invasieve plant is gemaaid, moet deze op de juiste manier worden vernietigd om verdere verspreiding te voorkomen. De MowHawk zorgt ervoor dat deze invasieve planten niet in de composthoop terechtkomen en apart worden verwerkt.

Datacadabra MowHawk

Vincent Nibbelke, Lead computer vision engineer en Renee Roeleveld, business development.

Rugged prestaties aan de edge

Om het smart vision camerasysteem van de MowHawk aan te drijven, zocht Datacadabra een computersysteem dat zowel aanpasbaar als extreem robuust is. PoE (power over ethernet) poorten en model processing chips met een laag stroomverbruik waren nodig voor een optimale installatie van de MowHawk. Aangezien de MowHawk op grasmaaiers langs de weg gemonteerd wordt, is er ook blootstelling aan schokken en trillingen. Een rugged systeem is daarom een vereiste. De Karbon Serie van OnLogic is de perfecte keuze voor deze uitdaging.

De Karbon 700-SE is het hart van de MowHawk. Hij verzamelt alle data van de tracking- en vision-module, genereert een display-output, zodat de bestuurder de voortgang van het maaien kan zien en verwerkt video-input in realtime. Verder zorgt de hardware ervoor dat relevante data wordt verstuurd naar de camera-oriëntatiemodule. Daarna wordt alle relevante data via 4G naar de cloud verzonden.

“Door de robuustheid van het OnLogic-systeem hebben we het afgelopen jaar met succes ons prototype kunnen ontwikkelen en implementeren en konden we ons systeem met ingang van dit jaar op de markt brengen. De MowHawk, ons intelligente maaisysteem, wordt al door de Nederlandse regionale overheid gebruikt om bermen te maaien. De oplossing helpt hen om hun natuurinclusieve doelen te bereiken. De samenwerking met OnLogic voelt heel natuurlijk aan, bijna alsof ze van tijd-tot-tijd deel uitmaken van ons team. Ze stellen altijd de juiste vragen om erachter te komen wat er precies nodig is, met de gedachte om het gelijk de eerste keer goed te doen.”

- Vincent Nibbelke, lead computer vision engineer bij Datacadabra
  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.