Bouw op Logic: BioHiTech

 

Benutten van data voor beheersing & vermindering van voedselverspilling

BioHiTech Digester machine
 

Project uitdagingen

 

Onderzoek van de voedings- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties toont aan dat ruimweg een derde deel van het jaarlijks en wereldwijd geproduceerde voedsel voor menselijke consumptie, ongeveer 1.3 biljoen ton, kwijtraakt of verspild wordt. In een poging dit probleem te bestrijden, met het doel om verspilling en gebruik van stortplaatsen significant te verminderen, biedt BioHiTech duurzame en technologie gedreven afvalverwerking- en supply chain managament oplossingen aan bedrijven van elke grootte.

 

Het team bij BioHiTech had een Internet of Things (IoT) gateway nodig voor het vervangen van de bestaande oplossing in hun digester machines. Deze zetten op natuurlijke wijze verspild voedsel om via aërobe verwerking. De IoT gateway in het systeem verzameld waardevolle informatie die gemonitord wordt via de machine, zoals temperatuur, waterverbruik en voedselgewicht. Het is ook verantwoordelijk voor het verzenden van telemetriedata naar Amazon Web Services. Dit stelt BioHiTech’s service team in staat om klanten te voorzien met real-time support, terwijl gebruikers op afstand de verwerking van hun verspilde voedsel efficiënt kunnen analyseren en monitoren.

Quote Icon
“Ik geloof dat OnLogic het ideale type bedrijf is waar BioHiTech graag mee samenwerkt: geleid door technologie, focus op design en gedreven door kwaliteit.” Bill Kratzer, BioHiTech Chief Technology Officer

De oplossing van OnLogic

 

Als aanvulling op hoge betrouwbaarheid hadden de BioHiTech digester machines een compacte computer nodig met de verwerkingskracht- en connectiviteitmogelijkheden voor een reeks aan data handelingen. Door samenwerking met OnLogic Solution Specialist, Bill en zijn team vonden ze de CL210 ultra compacte Edge computer als ideaal platform. Het solid-state Hardshell™ fanless design van het systeem verzorgt de vereiste betrouwbaarheid, terwijl de dubbele Ethernet aansluitingen betekenden dat BioHiTech niet langer een USB-to-Ethernet dongel nodig had. Hiermee werd een veel voorkomend point of failure aangepakt.

BioHiTech CL200 Installed
 
Quote Icon
“OnLogic’s CL 210 computer heeft een rugged, industrieel design dat beter geschikt is voor onze veeleisende implementatie condities. Onze voorafgaande beoordeling liet zien dat OnLogic computers die op dit moment al gebruikt worden veel minder last hebben van hardware problemen. Dit vertaalt zich erin dat ons serviceteam minder tijd nodig heeft voor kostbare on-site bezoeken aan onze klanten en uiteindelijk zelfs leidt tot hogere klanttevredenheid.” Bill Kratzer, BioHiTech Chief Technology Officer
BioHiTech CL200 Installed
 

Gebouwd op de AWS Cloud

 

Om systemen en klanten verbonden te houden, maakt BioHiTech gebruik van Amazon Web Services. Deze zorgen voor efficiënte productondersteuning, terwijl gebruikers het management van hun voedselverspilling kunnen optimaliseren. AWS verzamelt op elk moment triljoenen datapunten van BioHiTech digester machines en verwerkt deze data. Vervolgens maakt deze een samenvatting van deze informatie in verscheidene databases die ook in de AWS cloud worden gehost.

 

De hardware van OnLogic wordt gebruikt voor gegevenswerking aan de edge en verkleint de grootte van de databestanden die van en naar de AWS-servers worden verplaatst. BioHiTech gebruikt en voorziet hun klanten van applicaties die toegang geven tot deze data via APIs gehost in AWS. Bill en zijn team hebben hard gewerkt om te zorgen, en zijn erg trots op het feit, dat BioHiTech geen servers of datacenters heeft voor welke van hun bezigheden dan ook.

 
Quote Icon
“Door gebruik te maken van de OnLogic gateway en AWS kunnen onze klanten tot in detail de hoeveelheden en types voedsel waarvan ze verspilling genereren volgen. Dit stelt hen in staat om verspilling te verminderen en bezigheden te optimaliseren. Ons bedrijfsdoel is niet alleen een machine te leveren die verspild voedsel van vuilstorten afhoudt, maar juist om uiteindelijk onze klanten in totaal minder afval te laten produceren. De OnLogic computer is een onmisbaar stukje technologie om deze transparante data werkelijkheid te laten worden en we kijken er naar uit hoe OnLogic, als onze IoT verkoper naar keuze, ons gaat helpen bij het heruitvinden en opnieuw uitdenken van de waste-managementindustrie.” Bill Kratzer, BioHiTech Chief Technology Officer

Ben je klaar om het te bouwen met Logic?

 
Begin met het bouwen van je pc  
 
Bekijk alle casussen
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.