OnLogic introduceert nieuwe fanless computers waarmee IIoT-Innovators direct de nieuwste Intel processors kunnen gebruiken

 
OnLogic Helix 300 and Karbon 400 Intel Elkhart Lake Computers

Bekijk OnLogic's Helix en Karbon line-up. Deze systemen bevatten de nieuwste generatie Intel Atom, Celeron en Pentium processors, voorheen bekend als "Elkhart Lake".

 

OOSTERHOUT, NEDERLAND (26 JANUARI 2021) - Industriële- en IoT-computerfabrikant, OnLogic (www.onlogic.com), heeft 4 nieuwe compacte, industriële en rugged fanless computers aangekondigd. De nieuwe series worden aangedreven door de laatste generatie Intel® Atom® x6000E, Celeron® N en Pentium® J-series processors, voorheen bekend als "Elkhart Lake". De Helix 310, Helix 330, Karbon 410 en Karbon 430 sluiten perfect aan bij OnLogic's line-up met uiterst aanpasbare en passief gekoelde computers, ontworpen voor Industrie 4.0-toepassingen.

 

"We werken al geruime tijd samen met Intel om oplossingen te creëren voor het alsmaar veranderende Industriële IoT-landschap," zegt OnLogic VP van Engineering Michael Kleiner. "Helix 300 en Karbon 400 zijn ontworpen om gebruik te maken van de nieuwste functies in de laatste generatie Intel processors die de IoT-functionaliteit verbeteren. Van machine learning en kunstmatige intelligentie, tot aan geavanceerde SCADA of netwerken. De combinatie van Intel technologie en de enorme hoeveelheid configuratiemogelijkheden die we in deze systemen hebben gebouwd, zorgt ervoor dat gebruikers een platform naar hun exacte behoeften kunnen ontwerpen. De gespecialiseerde oplossingen die onze klanten met deze nieuwe platformen gaan bouwen, zullen de manier waarop goederen worden gemaakt, hoe op data wordt gehandeld, en hoe bedrijven hun werk doen, compleet veranderen in vrijwel elke industrie".

 

Uiterst configureerbaar met opties voor gespecialiseerde oplossingen

 

De IoT-specifieke functies van de Helix 300- en Karbon 400-serie bevatten de Intel® Programmable Services Engine (Intel PSE). De Intel PSE is een dedicated offload engine voor IoT-workloads, aangedreven door een ARM Cortex-M7 microcontroller. Deze maakt geavanceerde real-time verwerking mogelijk. De nieuwe systemen maken ook gebruik van OnLogic's ModBay uitbreidingstechnologie. Deze stelt gebruikers in staat om systemen aan te passen met extra connectiviteitsopties via de beschikbare M.2- en mPCIe-slots.

 

De systemen zijn net als de meeste computers van OnLogic direct beschikbaar voor configuratie en te bestellen via de website. Ook kunnen OnLogic hardwarespecialisten helpen bij het selecteren en configureren van het beste systeem voor de toepassing. Alle 4 de computers zullen configureerbaar zijn met een reeks aan Windows- of Linux-besturingssystemen en kunnen gecombineerd worden met OnLogic's volledige aanbod OEM-services. Dit bevat onder andere custom branding, software imaging, aanpasbare fulfilment services en ondersteuning voor lifecycle management.

 

Specificaties van de Helix 300-serie

 

De Helix 300 Serie bevat de geavanceerde kracht en mogelijkheden van Intel's nieuwste Celeron en Pentium processors in een low-profile fanless systeem, ontworpen voor de uitdagingen van de IoT edge. De Helix 310 en Helix 330 zijn ontwikkeld met veelzijdigheid als uitgangspunt. Daarmee is er ondersteuning voor 3 onafhankelijke 4K-schermen, werkt in omgevingstemperaturen van 0°C tot 50°C, en biedt een overvloed aan configuratiemogelijkheden. Kenmerken en specificaties zijn onder andere:

 
 • Dual-Core Celeron N6211 of Quad-Core Pentium J6425 CPU
 • 3 USB 3.2 & 3 USB 2.0 poorten
 • 2 COM
 • 3 DisplayPort
 • 1 Gb LAN-poort (2 Gb LAN beschikbaar met Pentium CPU)
 • 12-24 V stroomtoevoer
 • Tot aan 32 GB geheugen
 • Optionele mogelijkheden:
  • DIO
  • 2 additionele COM
  • CAN Bus
  • 3 additionele antennes
 

Het Helix 330 model is standaard uitgerust met 2 extra Gb LAN-poorten.

 

Specificaties van de Karbon 400-serie

De Karbon 400 Serie bouwt verder op de mogelijkheden van de Helix 300 en biedt extra bescherming in uitdagende omgevingen. De 2 nieuwe rugged modellen, de Karbon 410 en Karbon 430 kunnen geconfigureerd worden met de Dual-Core Intel Atom X6211E of een Quad-Core Atom X6425E CPU. De ingebouwde modulariteit maakt het voor gebruikers mogelijk om de connectiviteits- en functiebehoeften te configureren die aansluit op hun toepassing. De Karbon 400-serie functioneert in omgevingen met temperaturen van -40°C tot 70°C, is uitgerust met fanless koeling en variabele stroomtoevoer. Hiermee is deze serie ontworpen om te presteren in de meest uitdagende omgevingen. Kenmerken en specificaties zijn onder andere:

 
 • Dual-Core Atom x6211E of Quad-Core Atom x6425E CPU
 • 2 USB 3.2 & 2 USB 2.0 poorten
 • 2 LAN met optionele PoE
 • DisplayPort
 • SIM-slot
 • Optionele 4G LTE
 • 9-48 V stroomtoevoer
 • Tot aan 32 GB geheugen
 • Optional features:
  • 2 COM
  • 2 additional LAN
  • GPIO
 

Het Karbon 430 model beschikt over 2 additionele M.2 2280-slots. Deze kunnen gebruikt worden voor extra opslag, draadloze connectiviteit of I/O. De Karbon 430 biedt daarnaast ook een extra simkaartslot, waarmee mobiele configuratie met meerdere aanbieders mogelijk wordt.

 

De Helix 300-serie en Karbon 400-serie worden allebei verwacht in het tweede kwartaal van 2021. Meer informatie is beschikbaar via www.onlogic.com/nl-nl/elkhart-lake-computers. Hier kunnen bezoekers zich aanmelden voor updates over de beschikbaarheid en prijsupdates. Dit kan ook door contact op te nemen met een Solution specialist van OnLogic via 03 808 2440 of per mail info.nl@onlogic.com

 

Over OnLogic: OnLogic is een wereldwijd industrieel computerbedrijf dat zich richt op hardware voor de IoT edge en ontwerpt uiterst configureerbare computers die zijn ontworpen voor betrouwbaarheid. De systemen werken in de meest uitdagende omgevingen en zorgen voor innovatie in het steeds ontwikkelende Internet of Things. Gevoed door een uniek direct-to-customer bedrijfsmodel dat verticale integratie, modulair productontwerp en een krachtig online platform combineert, biedt OnLogic computers "ontworpen om lang mee te gaan, gebouwd op bestelling en in enkele dagen geleverd." Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft meer dan 70.000 klanten geholpen. OnLogic heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Taiwan. Lees meer over hoe bouwers, makers en doeners het onmogelijke mogelijk maken met OnLogic hardware op www.onlogic.com/nl-nl/ of Twitter @OnLogic.

 
 

OnLogic Media Contact

Andrew Overheid
03 808 2440
marketing@onlogic.com

 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.